Tanzania image

Tanzania


Reviews

Tanzania
Afrika
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Tanzania Mafia eiland
Thea was hier 15 Mar 2018
Vanuit Dar es Salaam zijn we met Coastal Aviation naar Mafia Island gevlogen. Deze reis hadden we zelf vanuit Nederland geregeld. Vijf dagen verbleven we in Merameta lodge. Iedere dag regelde Abdul voor ons een tour. Absoluut hoogtepunt was het snorkelen met de walvishaaien. We zagen er drie. Wat een bijzondere ervaring. Ook het bezoek aan Chobe Island was erg leuk. Een authentiek Afrikaans dorpje met lemen huisjes, waar je als enige toerist doorheen wandelt en je ook honderden vliegende honden ziet. Ook hebben we per tuk-tuk een tocht naar het Noorden van Mafia Island gemaakt en gezwommen op een verlaten strand. Ook hier geen toerisme maar het echte Afrika. Natuurlijk hebben we ook de onderwaterwereld in het Marinepark verkend. Grote scholen met vissen en prachtige koraaltuinen. Mafia Island is prachtig, onbedorven en puur.
Regio
 • Weinig toerisme
 • Niets
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Tanzania Mafia eiland
rianne was hier 15 Mar 2018
Wat een geweldige plek is dit!! Vorig jaar hebben mijn vriend en ik een reis naar Kenia en Tanzania gemaakt. Hoogtepunt van de reis was absoluut Mafia eiland. Het is een eiland die nog bij vele reizigers onbekend is. Nou moet ik ook zeggen dat het niet echt gemakkelijk is om er te komen. Wij zijn heen met een boot gegaan, maar dit is geen aanrader. De boot vertrekt midden in de nacht en er is geen steiger. Je laat jezelf via een modderige heuveltje tussen de duwende Tanzanianen naar beneden glijden in de hoop op een zitplek aan boord. De boot is klein en overladen vol. Wij hebben er dan ook voor gekozen om het vliegtuig terug te nemen. In dit vliegtuig kan je naast de piloot zitten, leuke ervaring. Op Mafia eiland hebben wij een zandbank excursie gedaan. Je wordt dan naar een prachtige zandbank gevaren en daar maken ze een vuurtje om een visje te bakken als lunch. In het Marine Park kan je snorkelen en duiken ook echt een aanrader maar de beste tip is het zwemmen met walvishaaien met Afro Whale Shark Safari's. Tegen een goede prijs wordt je opgehaald bij het guesthouse/hotel om naar de haven te gaan waar je vervolgens op een boot stapt. Het kan even duren voordat je er een ziet maar het is het wachten echt waard. Afro blijft net zolang zoeken tot dat je ten minste één walvishaai hebt gezien. Nu ik deze bijzondere plek heb verraden wens ik iedereen die erheen gaat een fantastische reis!
Regio
 • Weinig toerisme
 • Geweldige excursies
 • Lieve mensen
 • Vervoer om er te komen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Tanzania
Marieke was hier 15 Mar 2018
Tanzania is prachtig, super mooie natuur in serengetti en ngoro giro en de bevolking is erg vriendelijk. Er zijn weinig momenten geweest waarop ik mij als vrij bedreigd of onveilig voelde. Het safari is wel erg toeristisch maar daarom was het soms ook leuk om in de dorpjes wat meer van de mensen zelf te bekijken. Lakens Natron is zeker ook de moeite waard maar niet voor lang, 1 nacht vond ik genoeg. Ook Zanzibar is zeker de moeite waard. ik verbleef in paje waar veel kitesurfers waren. Zelf surf ik niet maar gelukkig kan je hier ook erg goed snorkelen. Soms vond ik Tanzania wel wat ongeorganiseerd maar goed dat moet je verwachten als je hierheen gaat.
Land
 • Veilig
 • Natuur
 • Goedkoop
 • Ongeorganiseerd
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Tanzania Empakaai-ngorongoro-highlands
Dianadm was hier 01 Nov 2017
Grote kans dat je tijdens je reis naar Tanzania een bezoek brengt aan de Ngorongoro Crater. Terecht, maar het gebied heeft veel meer te bieden. Op een uur rijden vanaf de krater liggen de Ngorongoro Highlands met 7 uitgedoofde vulkanen, kale vlaktes en regenwoud. Een spectaculair landschap van ongekende schoonheid. De beste manier om de hooglanden te ontdekken is te voet. Er worden door diverse reisbureautjes wandelsafari’s aangeboden variërend van 2 uur tot enkele dagen waarbij je onderweg kampeert en je begeleid wordt door een (gewapende) ranger van de Ngorongoro Conservation Area Authority. Wij bezochten de Empakaai-krater (dagexcursie) die met een doorsnee van 6 km en een hoogte van 300 meter veel kleiner is dan zijn beroemde ‘broer’ Ngorongoro. De Empakaai is een ingestorte vulkanische caldera waarvan het grootste deel van het oppervlak wordt ingenomen door een sodameer waar duizenden flamingo’s te zien zijn. Groot wild en katachtigen zijn hier niet, wel veel zebra’s, waterbokken, jakhalzen en vogels. De afdaling naar beneden is steil en gaat over goed begaanbaar pad door het bos. Goede wandelschoenen zijn wel aan te raden. Beneden kun je in ongeveer 3 uur het meer rondwandelen en genieten van de stilte en schoonheid. De Highlands zijn nog redelijk onbekend en worden door weinig toeristen bezocht. Als je kennis wilt maken met een authentiek stukje Tanzania, is dit gebied een must om te bezoeken.
Natuurgebied Excursie Gebergte Activiteit Highlight
 • spectaculair landschap
 • fantastische ervaring
 • onontdekt gebied, nauwelijks andere toeristen
 • vanaf de kraterrand prachtig uitzicht op de Kilimanjaro en de Rift Valley
 • wandelsafari’s in verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden
 • buiten het gebaande pad
 • duizenden flamingo’s
 • er zijn weinig rangers, dus vroeg boeken is noodzakelijk
 • ongunstige weersomstandigheden (vaak bewolking en/of regen)
 • pittige klim omhoog (niet door de steilheid maar door de hoogte)
 • weinig wild
Review geplaatst op 2020-03-29
9
Tanzania Zanzibar eiland
Miss G was hier 31 Oct 2017
Paradijs op aarde - dat was mijn eerste gevoel toen ik arriveerde op Zanzibar, het kleine, cultureel diverse eiland voor de kust van Tanzania. De meeste toeristen komen hier voor zon, zee, watersport and de exclusieve hotels met gratis drank maar Zanzibar heft zoveel meer te bieden dan op je zonnebedje te blijven liggen. Huur een auto, scooter of tour en laat je meevoeren over de 'main road' van het eiland naar de hoofdstad Stone Town. Afhankelijk van waar je op het eiland gevestigd bent (ik verbleef aan de Oostkust), is het 45-60 min rijden naar Stone Town, of Mji Mkongwe in Swahili. Een stad met een enorm diverse, historische geschiedenis. Met architectuur veelal daterend uit de 19th eeuw geeft het een prachtig overzicht van de Swahili cultuur vermengd met Arabische, Perzische, Indiase en Europese invloeden. Niet voor niets is deze stad in 2000 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. Slenter door de smalle straatjes of breng een bezoek aan de markt (niet als je een gevoelige maag hebt). Lunch tip! De 'snob' in mij verdient een lunch met een goed uitzicht en dat vond ik bij The Rooftop Tea House Restaurant met prachtig uitzicht over Zanzibar haven. Je schijnt te moeten reserveren maar voor ons was er 'spontaan' plek ;-) Een andere must-see lunch/diner locatie is The Rock Restaurant. Gelegen op een rots midden in de zee waar je enkel met eb kunt komen. Wel reserveren! Ook voor The Rock liggen een aantal gezellige lounge barretjes aan het strand.
Highlight
 • Goed te doen in combi met een safari in Tanzania
 • Nog niet al te druk qua toerisme
 • 'Slechts 8 uur vliegen naar Paradijs'
 • Stopover wordt vaak in Egypte gemaakt
Review geplaatst op 2018-08-07
9
Tanzania
Idwi was hier 30 Sep 2017
Tanzania is een erg mooi land voor Safari en cultuur. Het is werkelijk genieten van minuut tot minuut. Ik heb met op geen enkel moment onveilig gevoelt, ook dit vindt ik een groot pluspunt.
Land
 • betrouwbaar en veilige bestemming
 • het wordt wel drukker met Safari jeeps
Review geplaatst op 2017-10-28
9
Tanzania
VerelleSmith was hier 31 Aug 2017
Na een verblijf van een paar dagen in Stone Town, vertrokken we per taxi naar het dorp Jambiani aan de oostkant van Zanzibar. Toen we bij Mwezi Resort aankwamen werden we begroet met een glas vers meloensap. Na een korte uitleg over de voorzieningen, die het resort biedt, werden we naar onze "hut" bracht. Onze Moon hut lag iets verder naar achteren, maar gaf hierdoor wellicht iets meer privacy. De accommodatie is redelijk ruim, met een mooie badkamer. Omdat er overal zand ligt, is er bij de ingang van de hut een terracotta schaal geplaatst waar je je voeten kan wassen voordat je de hut instapt. Ik heb 5 dagen lang geen schoenen aangehad. Het enige minpuntje van de hut zijn de deuren, de sluitingen zijn te hoog aangebracht, waardoor ik moeite had om de deuren in de ochtend weer open te krijgen. Hierdoor zou je je zelf makkelijk kunnen opsluiten. Er staan behoorlijk wat palmbomen in het resort waardoor je bij het grote zwembad eigenlijk altijd schaduw kunt vinden. Zwemmen in de zee is niet altijd mogelijk vanwege het grote eb en vloed verschil. Één dag konden we het zwembad niet gebruiken, omdat de onderwaterverlichting gemaakt moest worden en hebben we verkoeling gezocht in de zee. Het dorp Jambiani is makkelijk met een strandwandeling te bereiken, via de weg ga je door een gebied wat behoorlijk vervallen aandoet. Dit deed ons iets onveiliger aan, maar dat is wellicht gevoelsmatig. Al met al vond ik dit een prachtlocatie en je waant je echt in paradijs.
Land
 • Ontspannen sfeer
 • Paradijselijke omgeving
 • Personeel is zeer vriendelijk & behulpzaam
 • Grote lounges ruimte boven en beneden
 • geen ruim assortiment voor het ontbijt
 • Menukaart te Italiaans
 • Avondeten is redelijk goed, maar kan beter
Review geplaatst op 2017-11-11
9
Tanzania Kustgebied
Julesvanherten was hier 31 Jul 2017
Fanjove Private Island. Een hele mooie bestemming voor een strandverlenging ipv Zanzibar of Pemba. Je moet er wel een einde voor vliegen. Maar wie wil dit mooie blauwe water nu niet? en dan mooie witte strand. Lekker voor te relaxen na een uitputtende safari. De keuken is beperkt (hoofdzakelijk seafood) maar smaakt voortreffelijk en ze zijn erg creatief. Laat je hier maar goed verwennen.
Regio
 • Rustig
 • Heel mooi
 • zandbanken
 • Goede keuken
 • Beperkte keuken
 • sterke zeestroming
Review geplaatst op 2017-09-21
8
Tanzania
Julesvanherten was hier 31 Jul 2017
Selous, is een wildreservaat dat wat afgelegen ligt. Het voordeel hiervan is dat er minder toeristen komen. Het nadeel dat de dieren dus ook minder gewend zijn aan toeristen en dus schuwer zijn. Omdat het afgelegen ligt is de reis er naar toe ook langer of duurder 9als je met een fly in safari gaat)
Land
 • Veel dieren
 • ongerept
 • in verhouding weinig toeristen
 • schuwe dieren
 • afgelegen, dus moeilijker te bereiken
Review geplaatst op 2017-10-06
9
Tanzania Kilimanjaro
TinyBouw was hier 30 Apr 2017
Ik heb hier in een halve dag erg veel wild gezien. Mijn guide en driver heeft hard gewerkt om zoveel mogelijk te zien. Indrukwekkend vond ik het. Ik ga graag nog eens terug!
Regio
 • Veel wild te zien
 • Veel bomen waardoor wild zich kan verschuilen
Review geplaatst op 2017-07-24
9
Tanzania
Het snorkelen op Zanzibar was prachtig. Voor het eiland van Bill Gates kwamen altijd groepjes dolfijnen met de snorkelaars spelen. een unieke ervaring. het enige minpunt was de luchthaven. mensen stonden uren opeen gepakt zonder aerco en drijfnat van het zweet. en dan moet je zo bezweet nog uren vliegen. dat was jammer
Land
 • het snorkelen
 • de luchthaven
Review geplaatst op 2017-10-11
10
Tanzania Mafia eiland
Vanuit Dar es Salaam zijn we met Coastal Aviation naar Mafia Island gevlogen. Deze reis hadden we zelf vanuit Nederland geregeld. Vijf dagen verbleven we in Merameta lodge. Iedere dag regelde Abdul voor ons een tour. Absoluut hoogtepunt was het snorkelen met de walvishaaien. We zagen er drie. Wat een bijzondere ervaring. Ook het bezoek aan Chobe Island was erg leuk. Een authentiek Afrikaans dorpje met lemen huisjes, waar je als enige toerist doorheen wandelt en je ook honderden vliegende honden ziet. Ook hebben we per tuk-tuk een tocht naar het Noorden van Mafia Island gemaakt en gezwommen op een verlaten strand. Ook hier geen toerisme maar het echte Afrika. Natuurlijk hebben we ook de onderwaterwereld in het Marinepark verkend. Grote scholen met vissen en prachtige koraaltuinen. Mafia Island is prachtig, onbedorven en puur.
Regio
 • Weinig toerisme
 • Niets
Review geplaatst op 2017-01-05
8
Tanzania
Djasma was hier 31 Oct 2016
Op onze trip in deze krater in Tanzania hebben we lang stil gestaan bij een troep leeuwen die net een buffel te pakken hadden. Gelukkig de 'kill' zelf niet gezien. Maar het was ongelofelijk te zien hoe leeuwen helemaal in de buffel kropen om te eten. De welpen keken wat verdwaasd om zich heen.
Land
 • De vele leeuwen
 • Geen cheetah, luipaard of neushoorn gezien
Review geplaatst op 2016-12-15
8
Tanzania
Djasma was hier 31 Oct 2016
Er lag een troep leeuwen verspreid over de vlakte. Een paar waren nog bezig met het eten van de buffel die ze net gedood hadden. Eén leeuwin zat praktisch helemaal in de buffel voor haar maaltijd. Fascinerend om dit alles te zien.
Land
 • Veel leeuwen
 • Weinig andere katachtigen
Review geplaatst op 2016-12-15
9
Tanzania
De vlucht naar noord Tanzania is goed te doen. Je staat meteen met je voeten op tropische bodem. In het begin is het even wennen (wij zijn gepensioneerd, niet de jongsten meer en nog nooit zo'n reis gemaakt)aan het tempo. De eerste paar dagen slaap je in verschillende parken en krijgt door de gamedrives in de morgen en middag nauwelijks tijd een en ander op je te laten inwerken. Maar Tarangire met zijn baobabbomen, leeuwen in de boom en heel veel olifanten was een prachtige start. Vervolgens rij je naar Lake Manyara waar een hele strook bos naast ligt met veel bavianen, giraffen en wederom olifanten. Bij het grote meer een grote hoeveelheid pelikanen en andere vogels. Op de vlakte zebra's en een buffel tot zijn knieen in het water. En dan de lange route naar de Serengeti. Onderweg een frisse rit langs de Caldeira van de Ngorongoro krater, bossen en bij de afdaling die prachtige kale bergen waarop de hutten van de Maasai staan. En dan....de grote vlaktes van de Serengeti. We waren het park nog niet in of er lag een moeder cheetah met 4 pubers op een termietenheuvel niet ver van de weg. Op onze ochtenddrives zagen we al een prachtig luipaard in de boom, heel veel leeuwen, nijlpaarden, zebra's, hyena's, olifanten, secretarisvogel en zelfs krokodillen. Na 3 nachten nog een lange rit naar de Ngorongoro krater. Daar leverde de drive een spektakel op met leeuwen die net een kill hadden gedaan. Het uitrusten op Zanzibar met tropenstrand was te mooi om waar te zijn.
Land
 • Verschil aan parken
 • Safari kan vermoeiend zijn.
Review geplaatst op 2016-12-14