Tanzania

Moeder en dochter luipaard

martinhectors was hier op 2018-08-14 Gepost op: 2019-02-08 8 reacties.
We nemen onze intrek in het Kati Kati Tented Camp in het Serengeti NP. Dezelfde namiddag gaan we weer op safari. Zoals altijd genieten we van het landschap en de dieren dat dit park te bieden heeft. Het is al redelijk laat als onze gids een luipaard in een boom ziet zitten. Met verschillende jeeps wachten we daar een tijdje, maar er komt geen beweging vanuit de boom. We moeten spijtig genoeg verder want na 19.00u moeten we blijkbaar het park uitrijden. De volgende morgen vroeg uit de veren en we gaan weer op pad. Onze gids wil terug naar de omgeving waar we gisteren het luipaard hadden gespot. Er staat al een ganse rij jeeps te wachten dus waarschijnlijk zit het dier er nog. We sluiten aan en turen geduldig met onze verrekijker naar de boom. Wat verder zijn een paar impala’s aan het grazen. Plots springt het luipaard uit de boom en zien we het beest verdwijnen in het hoge gras. Een beetje afgunstig kijken we naar de jeep die op een paar meter afstand van de boom staat. Blijkbaar is het een fotograaf die een speciale permit heeft. Over de radio horen we dat er een impala ten prooi is gevallen. Verdorie, die man zal nogal opnames gemaakt hebben! Maar dan zien we het luipaard naar ons toe komen wandelen. Vlak voor onze jeep steekt ze de weg over naar de andere kant en loopt verder. Onze gids hoort dat er verderop nog een luipaard in een boom zit en besluit er naartoe te rijden. Wij stribbelen eerst wat tegen want we willen niks missen maar we laten hem begaan. Hij zal het toch wel beter weten zeker! En ja hoor, als we bij de andere boom aankomen zit daar inderdaad nog een luipaard. Volgens onze gids is het de dochter van het andere dier. De moeder zit een eind verderop en blijkbaar roept ze haar dochter. Die springt plots de boom uit en wandelt in de richting van haar moeder. We rijden weer terug en daar zijn we getuige van moeder en dochter die samen op stap gaan. Ons geluk kan niet op als ze weer vlak voor onze neus de weg oversteken. Rustig wandelen ze verder richting de gedode impala. Op safari is het altijd een kwestie van geluk hebben en dat hadden we hier echt wel!
0
8

Foto's bij dit blog

Samen op stap
Moeder en dochter luipaard
Alle blogs van martinhectors
 

8 reactie(s) bij "Moeder en dochter luipaard"

 • profile image comment

  Wat een geluk zeg dat je getuige mocht zijn van deze prachtige dieren in hun eigen vertrouwde habitat. mooie blog!

  Door CDahlkamp • geplaatst op 2020-04-06 10:51:43
 • profile image comment

  Beter heb je het niet kunnen wensen. Geluk heb je altijd wel nodig tijdens een safari. Zo te lezen en zien heb je dubbel geluk gehad

  Door ThijsVDenBurg • geplaatst op 2019-02-10 17:21:11
 • profile image comment

  Een mooie ontmoeting.... en prachtige foto's

  Door aticketto • geplaatst op 2019-02-09 10:28:40
 • profile image comment

  Wat een mooie ontmoeting en zo dichtbij, ook een prachtfoto waar het luipaard recht op je af komt

  Door travelbag • geplaatst op 2019-02-08 17:35:25
 • profile image comment

  Prachtig om de dieren van zo dichtbij te zien. Bij ons kroop een luipaard onder de jeep door; ze had geen zin om om te lopen.

  Door corriedewinter • geplaatst op 2019-02-08 17:27:57
 • profile image comment

  Wat een schitterende ontmoeting en het blijft altijd spannend. Mooie foto's van de pracht beesten

  Door Willemien • geplaatst op 2019-02-08 15:53:06
 • profile image comment

  Geluk bepaalt voor een groot deel het succes van een safari, al wordt het met een excursie iets makkelijker omdat ze contact met elkaar houden. Een geweldige ontmoeting en boffen om moeder en dochter samen te zien.

  Door agrotewal • geplaatst op 2019-02-08 14:32:53
 • profile image comment

  Hoi Martin, Je moet inderdaad geluk hebben. Ook wij hebben tijdens safari's altijd iets bijzonders gezien. Ik denk dat het ook soms wel afhangt van de gids (als je met die op pad bent). Groet, Marcel

  Door Dalix • geplaatst op 2019-02-08 13:08:26

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.