Tanzania reisblogs

WANTED: Goeie tips en adviezen!

Lemurgirl bereidt zich voor Gepost op 21 nov 106 reacties

Afgelopen weekend hebben we de beslissing gemaakt: we gaan sparen en dan volgend jaar naar Tanzania! Op safari!
Eerlijk gezegd kan ik niet wachten. Het liefste pak ik mijn koffertje nu al en stap in een vliegtuig die kant op. Nou ja, koffertje pakken... dat wil zeggen: een koffer of rugzak open doen en daar het één en ander in gooien... klaar. De fototas is de tas die hier in dit huis altijd met de grootste zorg wordt ingepakt. Extra accu's, oplader, wereldstekker, extra kaartjes, lenzen. Drie keer wordt gecheckt of we alles hebben en dan kunnen we.

En volgend jaar kunnen we dus richting Tanzania. Met z'n 4tjes gaan we. En nee, een groepsreis is uit den boze. De beide heren in ons gezelschap zijn daar enigszins allergisch voor.
Maar... wanneer is de beste reistijd? We willen natuurlijk zo veel mogelijk dieren zien. Het liefst de grote 5 voor de lens. En je hebt daar zoiets als de grote trek. Het is lullig wanneer jij op punt A staat en de dieren zijn allemaal richting B vertrokken...
Maar een beetje fatsoenlijk weer is natuurlijk ook wel meegenomen. Kan ik de inhoud van die eerder volgepropte tas een beetje binnen de perken houden en van te voren bedenken wat ik er in gooi.
En wat moet ik aan lenzen meenemen? Grote telelens? Lichtgevoelige lens met teleconverter? Groothoek? Gewoon alles meesjouwen wat we hebben? Statief of éénpoot?
En wat moeten we beslist zien? Zijn er parken die je eventueel kunt overslaan? We willen zo'n 3 weken gaan, waar hebben we dan tijd voor? Is Zanzibar de moeite waard?
En de Kilimanjaro, moeten we die beklimmen? En bij wie boek ik die reis? Gaan we het allemaal zelf doen of laten we het doen?

Allemaal vragen waarop ik hier op deze site -en vele andere- natuurlijk veel antwoorden kan vinden, maar het mooiste en beste is toch adviezen van jullie! Van RR-en die er zijn geweest. Dus: HELP! Wie kan ons met de nodige raad bijstaan?
Graag hoor ik van jullie!!! Alvast bedankt!

Lemurgirl Positie 137 (7449 p.) Lid sinds 10-11-2008 Foto's en tips: 126 Blogs: 8 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

RIP Geoffrey...
1 4
Gepost op 21 december
Nederland Gelderland
Hoe herken je een dierverzorger?
0 6
Gepost op 10 december
Nederland Gelderland
Eigen schuld, dikke ...
1 11
Gepost op 12 september
Tsjechië Praag

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Tips:
1. Laat je goed voorlichten door een gespecialiseerde reisorganisatie. Die kunnen de safari afstemmen op de reisperiode en wat jullie tijdens de safari willen zien.
2. Hou rekening met de trek van de gnoe's en zebra's.
3. Zorg dat het schema flexibel is. Ervaring leert dat b.v. de gnoe trek onverwachte bewegingen kan maken.
4. Probeer de Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania te combineren. Die gebieden lopen in elkaar over, er is geen natuurlijke grens.
5. Hou rekening wensen van alle 4 de rezigers.
En daarna nog dit: de mening van een individuele reiziger is leuk, maar vaak gebaseerd op één bezoek, mogelijk van een aantal jaren geleden, in één periode aan een gebied 22 keer zo groot als Nederland. Een safari is zodanig kostbaar dat je best mag vragen of de reisorganisatie jullie een presentatie van de specifieke mogelijk kan komen geven.
Een organisatie die dat doet is Prive Safari uit Hoofddorp. www.privesafari.com

Groet,
SafariHans

Door: • Geplaatst op

Tanzania zelf boeken. Vliegreis klm vanuit duitsland (goedkoper) KLM.de. Lokale reisorganisatie www.dumaexplorer.com. De eigenaresse is zeer behulpzaam en de gidsen/chauffeurs zijn vakbekwaam. Onze reis was in februari 2009 met 2 ouders en 2 kinderen. Aankomst Arusha Kigongoni Lodge. Dag 2 overdag Arusha National Park, Kigongoni Lodge. Dag 3 Inkopen supermarkt Arusha (telefoonkaart) Masai museum, s'middags Tarangire NP Sopa Lodge (geen aanrader). Dag 4 ochtend safari (6:00 uur) daarna ontbijt. Daarna verder in Tarangire NP en om 12:00 uur op weg naar Ndutu via de Ngorongoro crater. Aankomst Ndutu Lodge (AANRADER www.ndutu.com). Dag 5 gamedrive migrati (hier mogen de voertuigen buiten de paden)(AANRADER). Dag 6 naar Serengeti NP (AANRADER) 2de helft middag weer terug bij Lake Ndutu en s'avonds naar Kirurumu Tented Camp (AANRADER www.kirurumu.net/camps_and_lodges/serengeti%20camp.htm). Dag 7 na de nacht tussen de leeuwen en een heerlijk ontbijt Game Drive Serengeti en s'avonds eten en aan het kampvuur. Dag 8 6:00 uur Game Drive daarna ontbijt, daarna koffers pakken en op weg naar Olduvai. s'Middags door naar Serena Lodge Ngorongoro krater. Dag 9 uitchecken en de krater in (geweldig). 2de helft middag richting uitgang en naar de Gibb's Farm (AANRADER www.gibbsfarm.net). Dag 10 ontbijten rondlopen tuinen Gibb's Farm en om 10:00 uur richting Lake Manyara, 2de helf middag terug naar Gibb's en avondeten. s'Avonds terug naar Lake Manyara voor een nachtsafari (AANRADER). Dag 11 na ontbijt een wandelsafari aan de rand van de krater en daarna relaxen. Dag 12 na ontbijt vertrek naar Arusha en Kigongoni Lodge. Dag 13 laatste dag bezoek aan Arusha daarna bezoek aan een schooltje en een weeshuis waar we 4 x23 kg kleren uitdelen aan kinderen (aanrader) (bij KLM mag je per persoon 2 x 23 kilo bagage meenemen). Als laatste naar een oogkliniek waar weer enkele honderden leesbrillen (type action of kruidvat) doneren (aanrader), daarna vliegveld en richting Holland. Geweldige reis, route keuze en volgorde gebaseerd op zo veel mogenlijk zien en zo min mogenlijk lange afstanden tussendoor in de auto, aanraders zeker doen. Niet de standaard Nerdelandse reisorganisaties!!!!! Zelf uitzoeken en referenties lezen Tripadvisor www.tripadvisor.com

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

Sorry, vergat een stukje van het emailadres. issarjuma2001@yahoo.com is het juiste emailadres

pkoelewijn

Door: pkoelewijn • Geplaatst op

Eind februari, begin maart is een mooie tijd voor Tanzania. Dan is er de grote trek aan de Tanzaniaanse kant van de Serengeti. Weet niet of hij het nog doet (was er in 2003): hierbij de email van een goede gids/chauffeur die eventueel jullie tour kan organiseren..
issarjuma@yahoo.com

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Lees onze blogs van Tanzania en kenia.Neem niet teveel kleding mee stoffig word het toch wel.Leuke hebbedingetjes voor de kinderen altijd leuk.Het is geweldig om daar naar toe tegaan.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.