Overige gebieden

Foto door Reisreporter Nancy Carels

De Kilimanjaro op de grens van Overige gebieden en Kenia is met 5895 de hoogste berg in Afrika, met Uhuru Peak als allerhoogste, besneeuwde top. Als je deze reus in het Afrikaanse landschap beklimt, loop je door vijf klimaatzones. Eerst kom je lokale bevolking tegen die aan de voet van de berg mais, bananen en koffie verbouwen. Dan bereik je het bos, in de tweede zone. Hier kan je perfect apen en andere zoogdieren spotten. De derde en middelste zone is de heidegordel, een semi-alpiene zone. Erboven bevindt zich hoogland-woestijn. En dan, als je de top bereikt, vind je in de vijfde en hoogste zone slechts drie dingen: steen, hagel en sneeuw.

Informatie over Overige gebieden

Beste foto's & tips van Overige gebieden

'362716' door carla '362716' door carla

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Spread your wings

carla

Vanuit Arusha is het nog geen 2 uur rijden naar Lake Manyara National Park, dat bekend staat om de pure schoonheid en gelegen tussen de rotspartijen van the Great Rift Valley en Lake Manyara.Wanneer je het Park binnenrijdt, waan je-je in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen, kabbelende beekjes met kristalhelder water en warmwaterbronnen.Ik als vogelliefhebber zal hier zeker aan mijn trekken komen, want bijna 500 vogelsoorten concentreren zich voornamelijk rondom het meer.Zie op de foto hoe deze bijeneter-moeder haar jong net voorziet van een flinke libelle, die zojuist nog mooi over een rustig kabbelend beekje vloog ! Verder zie je er prachtige reigers, pelikanen, visarenden en de duizenden roze flamingo's zijn een ware lust voor het oog. Lake Manyara : "klein maar fijn".

'390075' door deerik '390075' door deerik

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Schilderij

deerik

Tarangire NP is een park waar je niet om de giraffes heen kunt. Bovendien een prachtig landschappelijk gebied. Weer heel anders dan de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti.

'409416' door erictkindt '409416' door erictkindt

TanzaniaOverige gebieden

TanzaniaOverige gebieden

Sunset tanzania

erictkindt

tijdens de zonsondergang zag ik deze gnoes en zebra's drinken aan een waterpoel en had ik het geluk dat onze prima prive-chauffeur wou stoppen zodat ik deze foto kon maken want dit licht heb je maar enkele minuten dus had ik het geluk om op de juiste plaats op het juiste moment te zijn.

Laat kaart zien