Ngorongoro krater

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zwarte neushoorn poseert

Ngorongoro krater,
Tanzania


Yes, normaal gesproken een kreet die ik niet snel zal gebruiken. Eigenlijk hou ik er helemaal niet van dit soort kreten. Toch was dit het eerste toen we deze zwarte neushoorn van dichtbij zagen en konden fotograferen.
De Ngorongoro krater is één van de winige plaatsen in Tanzania waar je deze neushoorn goed kan zien. Maar ook hier geldt garantie tot de deur. Soms worden ze, ondanks dat de krater niet heel groot is, dagen achter elkaar niet gezien.
Deze neushoorn zagen we in de verte en onze gids koos een route om dichterbij te komen. Hij was de enige die dat op deze manier deed. We waren echt maar net op tijd om de neushoorn nog goed te zien voordat hij het spoor dat wij volgden zou passeren.
Op het moment dat de foto genomen is staat hij precies op dat pad/ spoor en draait zich naar ons om. We stonden prachtig dichtbij en het leek wel of hij even poseerde.
Opvallend waren de vele vliegen die hij op zijn lijf had. Na dit mooie moment stak de neushoorn toch het spoor over en vervolgde zijn route naar de struiken op de kraterwand.