Ngorongoro krater foto's & tips

'483816' door andresenmarianne '483816' door andresenmarianne

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Kudde olifanten

andresenmarianne

Dit is de grootste kudde oude olifanten die er ooit in de Gorongoro krater is geweesd, We hadden er van gehoord toen we een Masai dorp bezochten.De volgende dag zijn we er naar toe gegaan we hebben er een nacht geslapen en om 6 uur in de morgen zijn we naar binnen gegaan.En dit was onze beloning

'485507' door wisseschout '485507' door wisseschout

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Ruzie om een leeuw

wisseschout

Tijdens een excursie door de krater waren we verrast door de hoeveelheid dieren. Toch riep deze krater heel gemengde gevoelend op. Het was n.l het laatste wat we deden in Tanzania. Hiervoor hadden we met een grote truck een hele reis afgelegd door Tanzania en soms al het wild voor onszelf gehad o.a in het N>P van Katavi, waar nog bijna niemand komt. Daar zagen we o.a grote groepen leeuwen, waar we ongestoord [ zelfs zonder een gids] uren van genoten. In de krater echter werd een leeuw gespot en binnen no time waren we omringt door ontelbare jeeps en gillende mensen. Ruzie ontstond wie waar en wanneer mocht staan met de jeep. We zijn gauw weggegaan, al was dat nog niet eenvoudig omdat we er klem tussen stonden.

'485519' door vulture1960 '485519' door vulture1960

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Wildebeesten in de...

vulture1960

De Ngorongoro krater is een bezoekje zeker waard. Je daalt aan de ene kant af in een speciale truck. Je rijd een grote ronde. Er is ook nog een oase. Wij hebben er gepicknickt, En je rijd er aan de andere kant weer uit. Toen wij er waren was het er bloedje heet. We zagen een groepje van 6 of 7 leeuwen jagen op de wilde beesten. Maar die hadden het door. Toen keerde de rust in de Leeuwen genoten van de zon. En de wildebeesten namen ook even pauze.

'292218' door PaulHoo '292218' door PaulHoo

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Hyena achterna gezete

PaulHoo

Een hyena irriteerde een aantal gnoe's. Op een gegeven moment was het geduld op en draaiden de rollen zich om: jager werd prooi en prooi werd jager. De hyena werd succesvol verdreven. Foto ongewerkt, slechts bijgesneden.

'417161' door erictkindt '417161' door erictkindt

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Wie is er eerst

erictkindt

aangezien er meer dan drie kinderen waren heb ik dus ook de andere eens om ter vlugst laten lopen. de oudere masai geniet er kennelijk ook even veel van.

'423446' door vulture1960 '423446' door vulture1960

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Kroonkraanvogels in..

vulture1960

We gingen naar de Ngorongoro-krater, aan de ene kant naar beneden een rondje gereden door de krater en aan de andere kant er weer uit. Wij werden voorbijgevlogen door een grote groep kraanvogels. Had ze eigenlijk nog nooit eerder zien vliegen! Was een mooi gezicht

'368987' door hbplaatjes '368987' door hbplaatjes

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Olifant - kraterbul

hbplaatjes

Deze foto is genomen in e Ngorongorokrater. Deze krater ligt in het noorden van Tanzania. Deze krater vormt een ecosysyteem op zichzelf en bijna alle bekende Afrikanse dieren komen voor in de krater. De krater heeft een doorsnede van ongeveer 18 km en de wanden zijn ongeveer 600 meter hoog. Van de bekende Afrikaanse dieren komt alleen de giraf niet voor. Waarschijnlijk zijn ze te bang/ kwetsbaar om af te dalen in de krater. Een bezoek aan de krater levert altijd wel 3 stuks (leeuw, olifant en buffel) van de big 5 op. Het luipaard is net als overal een beetje geluk hebben en ze worden in de krater niet vaak gezien. De neushoorn komt wel voor en nog wel de zwarte ook. De populatie is echter klein en blijft vaak in de buurt van de wanden. In het hoogseizoen is het erg druk in de krater en vinden sommigen het net Beekse Bergen. Wij waren er de laatste keer in mei (het regenseizoen) en het was er vrij rustig. Dit is een foto van een grote bul en op de achtergrond is de kraterwand goed te zien.

'322461' door Goochelmuts '322461' door Goochelmuts

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Sleeping beauty

Goochelmuts

Deze leeuwin lag lekker te slapen naast de weg, samen met een mannetje. Wij hadden dus uitgebreid de tijd om foto's te maken van dit stel.

'425422' door vulture1960 '425422' door vulture1960

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Alle Gnoes neuzen...w

vulture1960

We waren in de Ngorongoro krater. Door de warmte zie jet het zout/water verdampen. Bijzonder gezicht is dat! Dat vonden ook de Gnoes! Nee niet helemaal waar als je de foto op groot bekijkt zie je iets links van het midden een leeuwin lopen! Maar dat zag ik ook thuis pas!

'264631' door hbplaatjes '264631' door hbplaatjes

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Kori Bustard of...Reu

hbplaatjes

Deze foto is genomen in de Ngorongoro krater. Meestal zie je deze vogels van wat verder af. Deze was echter vrij dichtbij. De foto is dan ook niet bijgesneden. De kori bustard/ kori trap/ reuzentrap is één van de zwaarste vliegende vogels. Ze vliegen echter bijna niet, tenzij het echt niet anders kan. Het zijn vooral (hard)lopers. Het formaat is dat van een hele flinke kalkoen. Ze worden een goede meter hoog en er zijn exemplaren bekend van ruim 20 kilo. Gezien deze eigenschappen nestelen ze dan ook op de grond en het vrouwtje legt 1 of 2 eieren. Ze eten voornamelijk sprinkhanen, kevers, kleine reptielen, zaden en wilde meloenen. Deze vogel komt voor in de grotere parken van Oostelijk en Zuidelijk Afrika. Buiten de bescherming van de parken zijn ze nagenoeg uitgestorven door overbejaging.

'388524' door hbplaatjes '388524' door hbplaatjes

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Upside down

hbplaatjes

Tijdens onze rondreis door Tanzania kwamen we regelmatig groepen bavianen op en langs de weg tegen. Deze grote mannetjes baviaan zat vlak bij de gate naar het Ngorongoro conservatie gebied. Zat is niet helemaal het juiste woord, want hij hing over een muurtje met zijn kop naar beneden. Waarschijnlijk een heerlijke pose om aan te nemen als je gevlooid wordt, gezien de uitdrukking op zijn gezicht.Toen ook nog zijn bek met die imposante taden open ging kon ik dit plaatje schieten.

'487189' door deerik '487189' door deerik

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Spiegeltjes en...kraa

deerik

Vlakbij de Ngorongoro krater kan je ook een Masai dorp bezoeken, er zit zelfs een schooltje bij. Uiteraard wel toeristisch met kraaltjes en kettinkjes die ze je allemaal proberen te slijten.

'277757' door hbplaatjes '277757' door hbplaatjes

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Eten 200kg pd

hbplaatjes

Deze mannetjesolifant liep in zijn eentje te eten in de Ngorongorokrater. Mannetjes zijn vaker alleen, maar je ziet ze ook wel in gezelschap van één of twee andere mannetjes. Olifanten eten per dag gemiddeld 200 kg groenvoer per dag. Een volwassen mannetje eet vaak nog wel meer. Vrouwtjes leven in een groep samen met de jongen. Alle volwassen vrouwtjes zijn familie van elkaar. Het oudste/ sterkste vrouwtje (de matriarch) heeft de leiding. Jonge vrouwtjes blijven gewoon bij de groep, maar mannetjes worden rond 12 jaar uit de groep gestoten. Jonge mannetjes zoeken vaak het gezelschap van een ouder mannetje. Als ze rond de 25 jaar zijn gaan ze de strijd aan met andere mannetjes, omdat ze willen paren. Meestal zijn ze echter wel 35 jaar voordat ze sterk genoeg zijn om dat paarrecht af te dwingen. Een volwassen bul kan wel 6 ton zwaar zijn, terwijl een vrouwtje ongeveer de helft weegt

'288712' door hbplaatjes '288712' door hbplaatjes

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Zwarte neushoorn...po

hbplaatjes

Yes, normaal gesproken een kreet die ik niet snel zal gebruiken. Eigenlijk hou ik er helemaal niet van dit soort kreten. Toch was dit het eerste toen we deze zwarte neushoorn van dichtbij zagen en konden fotograferen. De Ngorongoro krater is één van de winige plaatsen in Tanzania waar je deze neushoorn goed kan zien. Maar ook hier geldt garantie tot de deur. Soms worden ze, ondanks dat de krater niet heel groot is, dagen achter elkaar niet gezien. Deze neushoorn zagen we in de verte en onze gids koos een route om dichterbij te komen. Hij was de enige die dat op deze manier deed. We waren echt maar net op tijd om de neushoorn nog goed te zien voordat hij het spoor dat wij volgden zou passeren. Op het moment dat de foto genomen is staat hij precies op dat pad/ spoor en draait zich naar ons om. We stonden prachtig dichtbij en het leek wel of hij even poseerde. Opvallend waren de vele vliegen die hij op zijn lijf had. Na dit mooie moment stak de neushoorn toch het spoor over en vervolgde zijn route naar de struiken op de kraterwand.

'487151' door deerik '487151' door deerik

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Vliegenvanger

deerik

Vanaf dat ik ongeveer kon lezen, stond 1 plek met stip om 1 om te bezoeken, de Ngorongoro Krater. Een soort Ark van Noah, vol met het meest fantastische wildlife. Een jaar of 6 geleden kwam deze droom eindelijk uit... nou ja... bleek meer een nachtmerrie te zijn. Misschien een beetje overdreven, maar wat een tegenvaller... Het was er (te) druk en ook de diversiteit aan dieren viel me zwaar tegen. Qua Wildlife park komt de krater absoluut niet voor in mijn top 10.... Leeuwen zaten er genoeg, tot vervelens aan toe. Ze liggen te graag in de schaduw van je jeep, waardoor je geen kant op kunt. Owww ja... ook vliegen genoeg....;)

'349643' door PaulHoo '349643' door PaulHoo

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Struisvogelimitatie

PaulHoo

Van struisvogels wordt gezegd dat ze hun kop in het zand steken. Wellicht was deze gnoe in een vorig leven struisvogel, heeft last van een zonnesteek of wil gewoon even de draad steken met deze toerist.

'490108' door deerik '490108' door deerik

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

GAAAP!!!

deerik

Van leeuwen weet je, dat als ze weer een tijd hebben liggen relaxen in het gras er een moment gaat komen dat ze lekker gaan geeuwen. Een heerlijk moment altijd, soms een voorbode voor meer actie, soms even rekken en strekken om weer verder te dutten....

'485612' door vulture1960 '485612' door vulture1960

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Kroonkraanvogels in..

vulture1960

De Ngorongoro krater is een bezoekje zeker waard. Je daalt aan de ene kant af in een speciale truck. Je rijd een grote ronde. Er is ook nog een oase. Wij hebben er gepicknickt, En je rijd er aan de andere kant weer uit. Bij het soda meer stonden we te kijken naar leeuwen en wildenbeesten toen er ineens een hele groet groep kroonkraanvogels voorbij kwam vliegen. Prachtige vogels die ik eigenlijk nog nooit had zien vliegen

'338768' door carla '338768' door carla

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Drinking place

carla

Een dorstige zebra lest zijn/haar dorst bij één van de vele drinkplaatsen die je in de de prachtige Ngorongoro krater aantreft. Prachtige wildlife en sommigen noemen de krater zelfs het 8ste wereldwonder. Naargelang je de bodem van de krater nadert wordt je je meer en meer bewust van de grootsheid van dit natuurwonder !! Wat was het er genieten, en veel dieren gespot waarvan 4 van de big 5.

'490377' door vulture1960 '490377' door vulture1960

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Ngorongoro krater

vulture1960

Een bezoek aam de Ngorongoro krater is speciaal. Je kan er op een plek in en op een andere plek aan de andere kant van de krater verlaat je de krater weer. Dit is wat je ziet als je de krater verlaat. Je kan goed zien dat de hete zon het zoutwater meer laat verdampen. Je kunt zo ook goed zien hoe groot het daar is!

'492478' door vulture1960 '492478' door vulture1960

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Leeuw en+ Wildebeest.

vulture1960

We hebben 2 uur lang vanuit onze jeep zitten kijken naar de jacht van een groep van 6 leeuwen om een wildebeest te vangen. Een echt tactisch spel. Alle 6 op een andere positie om de wildebeesten in een halve cirkel op te vangen. Uiteindelijk had, net op tijd, een van de wilde beesten de leeuwen in de gaten en gingen zij er vandoor. Het was bloedverziekend heet die dag we werden geroosterd in die jeep! Maar het was wel erg mooi om het samenspel en de taktiek van de leeuwen te zien.

'240779' door msafiri '240779' door msafiri

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Nijlpaard en vogel

msafiri

Een vogel rust uit op de rug van een nijlpaard in de Ngorongorokrater. De meeste nijlpaarden lagen roerloos als grote keien in het water, maar deze liet zien dat hij er was!

'393408' door hbplaatjes '393408' door hbplaatjes

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Kroonkraanvogel

hbplaatjes

Deze foto is gnomen in de Ngorongoro krater. Het was die dag een beetje somber. Deze vogel is en blijft zelfs onder die omstandigheden een kleurrijke verschijning. De krater is een heel aparte beleving. Zeker als je net van de grote vlakten van de Serengeti af komt. Op de bodem van de krater is een eco-systeem ontstaan dat bestaat uit bijna alle bekende afrikaanse dieren. Om dit te zien moet je eerst afdalen langs de wand, die overal ongeveer 600 meter hoog is. De kraterbodem ligt op 1.700 meter hoog en heeft een doorsnede van ongeveer 18 kilometer. De kans dat je hier leeuwen, olifanten en buffels ziet is erg groot. Luipaarden is weinig kans, maar de zwarte neushoorn leeft hier wel en is dikwijls te zien. De dieren in de krater zijn minder schuw dan elders en dus gemakkelijker te fotograferen. Sommigen vinden de krater een beetje de Beekse Bergen. Bedenk daarbij wel dat de dieren hier echt wild zijn en elkaar opeten om te overleven. Anderen vinden de krater helemaal het einde. Hoe dan ook het is en blijft heel apart om in deze omgeving rond te rijden.

'297290' door hbplaatjes '297290' door hbplaatjes

TanzaniaNgorongoro krater

TanzaniaNgorongoro krater

Ngorongoro -...wolken

hbplaatjes

De bodem van de Ngorongoro krater heeft een doorsnede van ongeveer 18 kilometer. Op deze bodem is een heel nieuw ecosysteem ontstaan. Bijna alle bekende dieren uit Oost Afrika komen in de krater voor. De gehele Big-5 (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) is aanwezig. Bijzonder daarbij is de aanwezigheid van de zeldzame zwarte neushoorn. De foto van de krater is genomen in mei 2010. Het is dan nog regenseizoen, maar de hevigste regens zijn meestal in deze periode achter de rug. De regen heeft er wel voor gezorgd dat het in de krater erg groen is en dat er veel (gele) bloemen bloeien. In deze periode ontstaan er ook nog veel wolken. Deze stijgen op tegen de buitenkant van de krater. De rand ligt op ongeveer 2.300 meter hoogte. Op de foto is goed te zien dat de wolken op de rand van de krater liggen. De bodem van de krater ligt gemiddeld op ongeveer1.700 meter. De rand waar de wolken op liggen is dan ook ongeveer 600 meter hoog. Al met al is en blijft het een bijzondere ervaring om een dag in dit bijzondere gebied door te brengen.