Ngorongoro krater reisblogs

ONZE NGORONGORO ERVARING DEEL 2

schenkel was er (tot 24 okt 2003) Gepost op 02 nov 1015 reacties

Wakker geworden door het vrolijke typische geluid van zebra,s zien we dat de krater is gevuld met wolken.Terug van het ontbijt merken we dat onder invloed van de hoger komende zon de wolken verdampen.....gelukkig!
Dat hebben we wel nodig omdat we vandaag de hele dag op game drive gaan in de krater.En dan kunnen we geen laaghangende wolken gebruiken.
Eerst rijden we naar het bos gebied waar de weg al snel word geblokkeerd door een reusachtige Olifant,een van de grootste die in Afrika voorkomen.Volgens onze gids leven er op dat moment vijf solitaire bullen in de krater,alleen mannetjes zijn namelijk sterk genoeg om de kraterrand tebeklimmen.
Met verwondering zien we hoe hij met behulp van zijn slurf en poot en zijn slagtand de schors van een door hem gevelde acaccia los trekt en verobert.

Verder zien we onderweg Leeuwen ,Hyena,s en Cheeta,s .Helaas hebben we hier geen Neushoorns gezien.

We maken een tussenstop bij een parkeerplaatsje met sanitaire voorzieningen .Dit is de plek waar we ons lunchpakketje mogen veroberen......maar dit moet in of onder de auto volgens onze gids omdat de kans bestaat dat je aangevallen word door een hele troep Kraaiachtige vogels die het op je lunch hebben voorzien.
Deze vogels komen nog net niet de auto in....gelukkig!

Na dit gebeuren gaan we snel verder,we rijden naar een zoetwatergebied waar we een groep Nijlpaarden treffen temidden van Ibissen,Zilverreigers,Ooienvaars enz ook komt er een Leeuw zijn dorst lessen.
Onze dag kan niet meer stuk.

schenkel Positie 205 (3379 p.) Lid sinds 27-08-2008 Foto's en tips: 1003 Blogs: 32 Fans: 12
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Nachtelijk avontuur
3 6
Gepost op 06 november
Indonesië Bromo Tengger Semeru NP
Dagtrip Tibet ik was hier tot 1 oktober 2011
3 4
Gepost op 17 augustus
Tibet Lhasa
Mostar een stad met vele gezichten
2 6
Gepost op 14 juli
Kroatië

Reacties bij deze blog

dereizigers

Door: dereizigers • Geplaatst op

Fantastisch, wat hebben jullie veel dieren gezien. Zo te lezen een goede plek, afgezien van de vogels die het op het lekkere lunchpakket hebben voorzien.

jdevaan

Door: jdevaan • Geplaatst op

Goh, wat leuk om te lezen wat jullie hier allemaal gezien hebben. Dit staat al zoveel jaren op mijn wensenlijst. Na deze mooie omschrijving moet ik toch echt eens werk hiervan gaan maken.

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Leuk om jullie ervaringen te lezen, jullie hebben echt genoten volgens mij en ontzettend veel gezien!

Hermine

Door: Hermine • Geplaatst op

Wat een toer en dan nog niet eens rustig je lunchpakketje kunnen opeten. Lijkt me toch bijzonder om dit allemaal mee te maken hoor!

leonboog

Door: leonboog • Geplaatst op

Wij hebben wel neushoorns in de krater gezien, maar dit was niet een echt geweldig wildlife moment, alle wagens die in de buurt waren gingen op de neushoorn af, die erg agressief werd. Chauffeurs waren ook erg bang van de neushoorn, lieten de motoren draaien. had indruk dat neushoorns veel opgejaagd werden

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.