Ngorongoro krater

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ngorongoro krater image

Ngorongoro krater

Ngorongoro krater
Tanzania
Schenkel

ONZE NGORONGORO ERVARING DEEL 2

Wakker geworden door het vrolijke typische geluid van zebra,s zien we dat de krater is gevuld met wolken.Terug van het ontbijt merken we dat onder invloed van de hoger komende zon de wolken verdampen.....gelukkig!
Dat hebben we wel nodig omdat we vandaag de hele dag op game drive gaan in de krater.En dan kunnen we geen laaghangende wolken gebruiken.
Eerst rijden we naar het bos gebied waar de weg al snel word geblokkeerd door een reusachtige Olifant,een van de grootste die in Afrika voorkomen.Volgens onze gids leven er op dat moment vijf solitaire bullen in de krater,alleen mannetjes zijn namelijk sterk genoeg om de kraterrand tebeklimmen.
Met verwondering zien we hoe hij met behulp van zijn slurf en poot en zijn slagtand de schors van een door hem gevelde acaccia los trekt en verobert.

Verder zien we onderweg Leeuwen ,Hyena,s en Cheeta,s .Helaas hebben we hier geen Neushoorns gezien.

We maken een tussenstop bij een parkeerplaatsje met sanitaire voorzieningen .Dit is de plek waar we ons lunchpakketje mogen veroberen......maar dit moet in of onder de auto volgens onze gids omdat de kans bestaat dat je aangevallen word door een hele troep Kraaiachtige vogels die het op je lunch hebben voorzien.
Deze vogels komen nog net niet de auto in....gelukkig!

Na dit gebeuren gaan we snel verder,we rijden naar een zoetwatergebied waar we een groep Nijlpaarden treffen temidden van Ibissen,Zilverreigers,Ooienvaars enz ook komt er een Leeuw zijn dorst lessen.
Onze dag kan niet meer stuk.