Kilwa Kisiwani beste reistijd

Het weer in Kilwa Kisiwani

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Kilwa Kisiwani te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Kilwa Kisiwani? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Kilwa Kisiwani

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Kilwa Kisiwani:De beste reistijd voor Kilwa Kisiwani is van juni t/m september. Het regenseizoen is dan voorbij en de temperatuur overdag is lekker, maar niet te warm. 's Avonds waait er een koel briesje in deze periode. Het regenseizoen loopt van begin november tot eind december én van midden maart tot eind mei. Kom je voor het wildlife, dan is december t/m maart de beste periode, dan migreren de gnoes, buffels en zebra's van de Serengeti NP in Kilwa Kisiwani naar de Masai Mara in Kenia. Bovendien is dan ook de droogste periode, waardoor veel dieren tegelijk water komen drinken rond de meren.


Reisadvies Kilwa Kisiwani: is Kilwa Kisiwani veilig?

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

Feestdagen
12 januari: Dag van de Revolutie (Zanzibar), rond 1 februari: Eid al-Kabir, 26 april: Union Day, rond 1 mei: Eid al-Moulid, 7 juli: Saba Saba, 8 augustus: Nane Nane (boerendag), 9 december: Onafhankelijkheidsdag


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Kilwa Kisiwani

Beste foto's & tips van Kilwa Kisiwani

Laat kaart zien