Kilimanjaro vaccinatie

Ga je op reis naar Kilimanjaro, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Kilimanjaro. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Kilimanjaro en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Kilimanjaro kan namelijk van gebied tot gebied in Kilimanjaro verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Kilimanjaro nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Kilimanjaro.  

Informatie over Kilimanjaro

Beste foto's & tips van Kilimanjaro

'420958' door quagga '420958' door quagga

TanzaniaKilimanjaro

TanzaniaKilimanjaro

Kilimanjaro in de...w

quagga

Het is 2007. Met 4 vrienden zijn we bezig met de beklimming van de Kilimanjaro. Op ongeveer 4000 m overnachten. Het wordt snel koud. Moe zitten we aan het eten: komkommersoep, en een of ander prutje. Het eten smaakt eigenlijk niet maar je moet wat eten natuurlijk. Ik zit bij de ingang van ons tentje en zie dat de bewolking waarin de Kili in gehuld was langzaam verdwijnt. Er ontstaat een gat precies waar de top is! Ik pak mijn fototoestel met statief (zo'n klein wiebelig ding want het moet allemaal superlicht zijn) en spoor mijn reisgenoten aan mee te komen om te kijken. Geen van hen kan het opbrengen de tent uit te komen. Iedereen is kapot en heeft geen behoefte aan mijn jonge hond gedrag (opgewonden). Deze foto is een warme herinnering aan dat moment en staat mij vandaag de dag helderder voor ogen dan het bereiken van de top zelf. (Hoewel dat natuurlijk ook een hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) was.

'119455' door Nancy Carels '119455' door Nancy Carels

TanzaniaKilimanjaro

TanzaniaKilimanjaro

Stil verdriet

Nancy Carels

dit jongetje schrok even bij het zien van blanke mensen, maar nadat hij vond dat wij goed volk waren, begon hij volop te lachen, gelukkig maar

'212691' door Tsjikatilo '212691' door Tsjikatilo

TanzaniaKilimanjaro

TanzaniaKilimanjaro

Zelfportret

Tsjikatilo

Kinderen en fototoestellen...tsja als ze die spotten ontkom je er bijna niet aan dat ze overal voor springen om maar in beeld te komen om vereeuwigd te worden. Wat ik zo af en toe dan nog leuk vind om te doen is ze zelf het toestel ter hand laten nemen en te laten klikken (natuurlijk onder enig "streng' toezicht). Deze dame wilde dit echter niet, maar regisseerde mij graag hoe ik een foto van haar moest nemen. Duidelijk anders in elk geval...zo dichtbij mogelijk, niet recht en een zo serieus mogelijke blik . 10-tallen foto's later (de moed begon me al in de schoenen te zakken) kreeg ze inene een grote witte glimlach op haar gezicht...dit was hem. Haar perfecte zelfportret.

Laat kaart zien