Katavi NP

'45607' door Giedo '45607' door Giedo

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Olifantenfamilie

Giedo

Deze olifantenfamilie in Katavi NP was erg schuw (in Katavi komen slechts zo'n 100 bezoekers per jaar, dus de meeste dieren zien nooit mensen!) en renden gezamenlijk uit het meer naar de beschutte bosrand. De kleintjes worden duidelijk tussen de groten beschermd.

'510965' door wisseschout '510965' door wisseschout

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Dit heb ik achteraf..

wisseschout

In 2005 had ik veel geluk. Ik werd uitgenodigd om mee te gaan naar het Katavi N.P in het westen van Tanzania. Het werd een tocht om nooit te vergeten. Wegen ernaartoe ontbreken grotendeels. Maar het park met amper 250 ! bezoekers per jaar [ het derde grootste park ] was helemaal alleen voor ons kleine groepje. Wat een LUXE ! We hebben midden in de wildernis gekampeerd zonder bewaking en ook de game drives waren zonder gidsen. Onze chauffeur [ we hadden een grote 4 wheel truck ] was onze gids en was zeer goed in het opsporen van dieren die hier in enorme aantallen voorkomen. Zodra het donker werd was het spannend en eng !Mijn neus kwam niet eens buiten de tent.

'180099' door roelie '180099' door roelie

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Knappert

roelie

Deze knappert zagen we in het Katavi NP, wat een super gebied is en zeker in combi met een chimp trekking in Mahale.

'46528' door Giedo '46528' door Giedo

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Zebra vorm

Giedo

De hoofden en gestreepte lijven bij elkaar geven dit beeld een extra dimensie

'435007' door paulversluys '435007' door paulversluys

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Kzit nu eens rustig..

paulversluys

Kzit nu eens op mijn gemak onder een boompje in de schaduw...komen er weer wat blanken mijn rust verstoren. Das nu eens altijd hetzelfde. Alez, kzal maar eens poseren voor de foto!

'221635' door reneerwich '221635' door reneerwich

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Respect

reneerwich

In Katavi troffen wij een een troep leeuwen bij een gedood wrattenzwijn. Dit mannetje was op weg naar zijn aandeel. Hij was zo attent om in de camera te kijken. Twee seconden later kwam hij langszij (op hooguit 3 meter afstand). Te dichtbij om te fotograferen(ik durfde me niet meer te verroeren)Ineens keek hij mij recht aan met die gele ogen. Op zo`n moment draai ik mijn ogen weg. Brrrrrr, diep respect voor dit dier. Mijn nekharen overeind en het zweet tussen mijn billen. Als ie toch wist hoe makkelijk het zou zijn om ons uit zo`n open voertuig te halen. Echt wel een beetje eng soms, maar grote katten blijven me fascineren.

'180100' door roelie '180100' door roelie

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Aandacht

roelie

een brul om aandacht

'220227' door reneerwich '220227' door reneerwich

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Jullie staan in de we

reneerwich

Altijd geleerd om jezelf niet te begeven tussen nijlpaarden op het droge, en hun vluchtplaats, het water. Onze jonge gids, had daar klaarblijkelijk nog nooit van gehoord. Gelukkig zaten we in de landrover en waren we niet te voet. Vergis je niet in de snelheid van die beesten.

'225691' door reneerwich '225691' door reneerwich

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Lelijk en lelijker

reneerwich

Sommige vogels zijn heel lelijk als ze net uit het ei komen. Maar sommige vogels, gelukkig maar enkele, lijken alleen maar nog lelijker te worden. Ik vind het bij deze maraboe zeker het geval.

'218332' door reneerwich '218332' door reneerwich

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Hier word ik niet...v

reneerwich

Onze laatste grote reis, helaas al weer meer dan eenjaar geleden, waren we in de stillere gebieden van zuid en west -Tanzania. o.a in Katavi, een heel bijzonder gebied. In oktober is het erg droog en trekt het water zich terug tot in smalle geulen. Verbazingwekkend hoe enorme hoeveelheden nijlpaarden allemaal op een kluitje gaan zitten in deze tijd. De gevechten tussen de stieren zijn heftig. Ik heb er een paar kunnen filmen. `s Nachts, als we lekker in onze tent lagen, hoorde je de slachtoffers werkelijk angstaanjagende geluiden maken. Wat kunnen die beesten kwaadaardig doen.

'220229' door reneerwich '220229' door reneerwich

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Krok

reneerwich

Zelden zoveel grote krokodillen gezien als in Katavi. Komt ook natuurlijk doordat we hier aan het einde van de droge tijd waren. Evenals de vele nijlpaarden verzamelen de krokodillen zich in de smalle geulen die nog wel water bevatten.

'557541' door wisseschout '557541' door wisseschout

TanzaniaKatavi NP

TanzaniaKatavi NP

Wat verkoop ik ?

wisseschout

Onderweg naar lake Rukwa zat deze vrouw met haar met witte substantie gevulde cola flesjes langs de kant van de weg. Wat het is ?? Melk misschien