Dar es Salaam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mbudya Island, een paradijs voor jezelf!

Dar es Salaam,
Tanzania


Wanneer je in Dar bent is dit misschien wel de mooiste dagtrip die je kan doen!
Een paar kilometer ten noorden van Dar ligt het paradijsje 'Mbudya Island'. Wanneer je 's ochtends vanuit het centrum voor een paar euro een Tanzaniaanse tuk-tuk neemt en vraagt of hij je richting Kunduchi wil rijden, dan kom je na ongeveer 30 minuten in een wijk parallel aan de Bagamoyo Rd langs de kust uit. Hier staan verschillende duurdere hotels die transport bieden naar het Mbudya Island. Over het algemeen zijn dit kleine houten bootjes die wild over het water schommelen maar je toch altijd veilig aan de overkant brengen.
Wanneer je het weekend vermijdt heb je grote kans dat je bij aankomst de enige op het eiland bent. Dit eiland is zo goed als onbewoond en wordt beheerd door een paar locals die zorgen voor een schoon strand, bedienen van de minibar, verhuur van snorkelsets en het grillen van jouw fish&chips! Afhankelijk van wat er in de aanbieding was bij de visboer heb je kans op een king fish, red snapper, blue marlin of wanneer je geluk hebt een lekkere lobster!
De rest van je dag kan je heerlijk genieten van de hangmatten, het prachtige rif voor de deur en natuurlijk een heerlijk koud Kilimanjaro biertje!
Midden op het eiland is een bos waar zich meerdere soorten slangen en hagedissen schuil houden.
Bij eb kan je hele einden lopen en heb je kans om de meest mooie en gigantische schelpen te vinden. Wij hebben zelf een paar prachtige pareltjes gevonden waaronder een groot soort kokkel van ongeveer 5 a 6 kilo!