Tanzania

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Tanzania image

Tanzania

Tanzania
Afrika
Kruytflo

Ndutu Area een pracht gebied

El Niño trekt over de wereld. Dat betekent dat het weer overal anders is dan normaal. Voor Tanzania betekent dit meer regen en wolken partijen die over het land trekken. Zonder deze weersverwachting hadden wij niet zoveel spektakel mee kunnen maken. Als het regent doet dat het goed en door de opbouw van de grond betekent het plassen water overal waar je kijkt en in het bijzonder in de sporen van de wagens. Al doen de chauffeurs hun uiterste best niet vast te komen staan gebeurt dit toch dagelijks. In deze weidse en gevaarlijke omgeving helpt iedereen elkaar want lang stilstaan wil je niet met de leeuwen en andere roofdieren in de buurt. Tenzij er een verliefd stelletje tegen je wagen aan gaat liggen.

Na een langere rit over de steppe van het Ndutu gebied komen we op 9 februari aan bij "Hidden Valley" Het is met recht een verborgen vallei. De vlakte lijkt oneindig ver door te gaan en dan ineens kijk Je vanaf een rand de vallei in. Ik riep: zijn dat leeuwen daar ver weg? De heren moesten lachen want zoveel dat kon niet. Toch even gaan kijken en het zijn leeuwen! Goed gespot want het zijn er na goed tellen wel 34.

Op naar de lunch na wederom een ochtend vol met cadeautjes van de natuur. 34 leeuwen, 5 leeuwen in een boom en de African Harrier-Hawk. Dat dachten we tot het moment dat we zelf vast kwamen te zitten. En omdat het lunchtijd is zijn er weinig wagens op pad waardoor hulp gezocht moet worden. Iedereen nam zijn telefoon ter hand op zoek naar bereik. Het is gelukt al maakte dat niet echt uit toen na 90 minuten een Engels echtpaar ons uit deze benarde situatie kwam redden.

Hiermee waren de uitdagingen de wereld nog niet uit. Toen de auto vastgezeten had was er duidelijk iets fout gegaan bij de overbrenging van de hoge naar de lage gearing. Dus de auto werd na wat vijven en zessen omgewisseld. Nu gaan we vandaag bij de poort van het Ndutu Area naar het Serengeti Nationaal Park. Door de auto problemen waren we erg laat en hadden we best wel een tripje achter de rug. Victor zijn vergunning liep om 12:00 uur af. Hij wilde ons toch graag na het omwisselen van de wagen een luipaard laten zien in een boom. Sneu was dat deze precies de andere kant op was als dat wij naar toe moesten. Dus het waren allemaal vluggerdjes. De luipaard hebben we gezien maar was niet echt fotogeniek. De cheeta daarentegen was fantastisch daarbij kwamen ook nog prachtige vogeltjes tegen. Slot van het liedje was dat we met een onverantwoorde snelheid over de savanne sjeesden. Gehaald met 15 minuten speling die hij hard nodig had voor de papierwinkel.