Tanzania

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Tanzania image

Tanzania

Tanzania
Afrika
Lemurgirl

WANTED: Goeie tips en adviezen!

Afgelopen weekend hebben we de beslissing gemaakt: we gaan sparen en dan volgend jaar naar Tanzania! Op safari!
Eerlijk gezegd kan ik niet wachten. Het liefste pak ik mijn koffertje nu al en stap in een vliegtuig die kant op. Nou ja, koffertje pakken... dat wil zeggen: een koffer of rugzak open doen en daar het één en ander in gooien... klaar. De fototas is de tas die hier in dit huis altijd met de grootste zorg wordt ingepakt. Extra accu's, oplader, wereldstekker, extra kaartjes, lenzen. Drie keer wordt gecheckt of we alles hebben en dan kunnen we.

En volgend jaar kunnen we dus richting Tanzania. Met z'n 4tjes gaan we. En nee, een groepsreis is uit den boze. De beide heren in ons gezelschap zijn daar enigszins allergisch voor.
Maar... wanneer is de beste reistijd? We willen natuurlijk zo veel mogelijk dieren zien. Het liefst de grote 5 voor de lens. En je hebt daar zoiets als de grote trek. Het is lullig wanneer jij op punt A staat en de dieren zijn allemaal richting B vertrokken...
Maar een beetje fatsoenlijk weer is natuurlijk ook wel meegenomen. Kan ik de inhoud van die eerder volgepropte tas een beetje binnen de perken houden en van te voren bedenken wat ik er in gooi.
En wat moet ik aan lenzen meenemen? Grote telelens? Lichtgevoelige lens met teleconverter? Groothoek? Gewoon alles meesjouwen wat we hebben? Statief of éénpoot?
En wat moeten we beslist zien? Zijn er parken die je eventueel kunt overslaan? We willen zo'n 3 weken gaan, waar hebben we dan tijd voor? Is Zanzibar de moeite waard?
En de Kilimanjaro, moeten we die beklimmen? En bij wie boek ik die reis? Gaan we het allemaal zelf doen of laten we het doen?

Allemaal vragen waarop ik hier op deze site -en vele andere- natuurlijk veel antwoorden kan vinden, maar het mooiste en beste is toch adviezen van jullie! Van RR-en die er zijn geweest. Dus: HELP! Wie kan ons met de nodige raad bijstaan?
Graag hoor ik van jullie!!! Alvast bedankt!