Arusha

'89309' door Lione Kolsteren '89309' door Lione Kolsteren

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Bijna avond....

Lione Kolsteren

Over enkele minuten ging de zon onder. Deze giraffe schoof nog net even heel mooi langs die immense baobab. Afrikaanser kan het haast niet.....

'62253' door daskar '62253' door daskar

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Lake Manyara. 2003.

daskar

Serengeti. Lake Manyara. 2003.

'495898' door vulture1960 '495898' door vulture1960

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Markt in Mto Wa Mbu

vulture1960

Mto wa Mbu (Swahili voor Rivier van muggen) is een dorp in Tanzania gelegen ten noorden van het Manyarameer We passeren dit dorpje als wij vanuit Arusha op weg gaan naar de Ngorongorokrater. Er wonen ongeveer 18.000 mensen.

'217152' door jannekeh '217152' door jannekeh

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Sjouwen

jannekeh

Tijdens mijn vakantie in Tanzania kwam ik ook kinderen tegen die arbeid verrichten. Dit was een meisje die dagelijks hielp met het verplaatsen van de takken waar ze heel wat kilometers mee moest sjouwen.

'289916' door wendyve '289916' door wendyve

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Masai markt

wendyve

Vlakbij Mto Wa Mbu hebben de masai op donderdag marktdag. Koeien wisselen van eigenaar, geiten vinden hun weg naar de slacht. Weer verderop verkoopt men masai doeken in de vertrouwde kleuren, rood, paars en blauw en weer verder verhandeld men groente en fruit. Het geheel wordt opgeleukt door terrasjes. In de ochtend is de drukte het grootst, maar dit heeft meer te maken met de wind die later op de dag de boel in een grote stofwolk doet veranderen....

'143362' door Raypictures '143362' door Raypictures

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Kraanvogel

Raypictures

Deze kraanvogel landde vlakbij onze tent op de campsite in de buurt van Arusha en bleef mooi staan wachten totdat ik de foto had genomen.

'188985' door wuppie51 '188985' door wuppie51

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Gnoes op weg

wuppie51

Het uitgestrekte vlakke landschap van de Serengetti en de eindeloze rijen gnoes die onderweg zijn, dat is voor mij heel typerend Tanzania. Ik trof het dat de gnoes door het water liepen wat een mooie spiegeling gaf.

'149921' door ejfovermaat '149921' door ejfovermaat

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Masai vrouw

ejfovermaat

Deze vrouw stond met een groep bij de bushalte te wachten om terug te keren naar haar dorp.Ze waren bij een feest geweest dus in vol ornaat gekleed.Ze was nogal verlegen, haar man daarentegen niet. Ik heb van hen eerder portretten geplaatst [zie mijn eerdere foto's]

'552984' door vulture1960 '552984' door vulture1960

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Leven op het...platte

vulture1960

We rijden met de truck door Tanzania, we zijn op weg naar Arusha. Onderweg maken we even een tussenstop bij een winkeltje en restaurant. Ik ga dan altijd even wandelen. En trof dit huisje, kind en kippen aan en een veld waar eten werd verbouwd. Jongetje was erg verlegen en bleef op grote afstand van die blanke reus!

'161458' door ejfovermaat '161458' door ejfovermaat

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Lappenhandel

ejfovermaat

Detailfoto van een kraam met de typische lappen stof van de Masai.

'279931' door wendyve '279931' door wendyve

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Nazaeli

wendyve

Nazaeli ontmoette ik negen jaar geleden. Ik zocht haar na al die tijd weer op. Haar afrikaanse schoonheid versterkt door deze typische dracht. Maar vooral mooi vanwege haar warme persoonlijkheid.

'287590' door wendyve '287590' door wendyve

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Vrij

wendyve

De traditionele masai gaat gehuld in schotse ruit. Deze print is daadwerkelijk geinspireerd op die van onze westerburen. De schotten laten daarbij veel aan de fantasie over, terwijl dit masaijongetje de echter wat minder verhullende versie showt. Wat schetst de verbazing dat vroeger volwassen masai net zo vrij rond liepen, maar die versie uitgebannen hebben na hun kennismaking met de meer bewoonde wereld. Mmm.... zoals ik al eerder schreef, jammer genoeg verdwijnt er steeds meer van de boeiende masaicultuur.

'524233' door CBurgstad '524233' door CBurgstad

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Rijk versierd

CBurgstad

Vanuit Arusha rijden we door de buitenwijken met zijn dure woningen naar een klein dorpje aan de rand van de stad met lemen hutjes. Hier hebben een aantal mannen vrouwen van de Masaï-stam zich verzameld om voor ons te dansen. Ze zijn bang dat de jongeren uit hun stam zich te veel aanpassen aan het leven in de stad en de kennis van liederen en dansen van de stam verliezen. Hiervoor hebben zij nu een dansgroep opgericht. De mannen dragen paars/rode omslagdoeken en stevige houten knotsen en de dames zijn gekleed in paars/rode jurken en zijn rijkelijk versierd met kralenkettingen en oorbellen. Na een kwartiertje beginnen ze met dansen en zingen, maar telkens komt er nog weer iemand aangelopen of aangefietst die zich bij de groep aansluit een mee gaat dansen en zingen. Tijd heeft in Afrika nu eenmaal een andere betekenis dan in Nederland.....

'153845' door ejfovermaat '153845' door ejfovermaat

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Masaidorp

ejfovermaat

OPENEN>>In de buurt van Arusha een fraai uitzicht op het omliggende landschap met op de voorgrond een Masai dorpje. In de verte zie je het stof op stiuiven vanwege een kudde vee.

'284690' door wendyve '284690' door wendyve

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Sad

wendyve

Waarom deze masai vrouw een traan moest laten, werd me niet duidelijk. De masai zijn een volk met sterke tradities en goede bestaansmogelijkheden. Hebben vrede met hun bestaan, maar neemt niet weg dat er ruimte is voor verdrietige momenten.

'288532' door wendyve '288532' door wendyve

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Trots

wendyve

Dat de masai trots zijn op hun cultuur wordt door deze masai vrouw nog eens extra duidelijk gemaakt. Met veel trots poseert ze voor mijn camera om daarna met een brede glimlach het tafereel af te sluiten. En trots kunnen ze zeker zijn. Hun respect voor de natuur staat daarbij voor mijn bovenaan.

'427213' door vulture1960 '427213' door vulture1960

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Uien verkoopster

vulture1960

We waren in Arusha. We bezochten daar de lokale groenten en fruit markt. Deze verkoopster met haar mooie kindje had het niet erg druk, maar ze was wel erg aardig!

'235084' door jannekeh '235084' door jannekeh

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Giraffe

jannekeh

Een dag op safari met de jeep in de buurt van Arusha bij het Lake Manyara. Prachtige afwisselende landschappen en veel wilde dieren zoals oa. deze grazende giraffen

'284319' door wendyve '284319' door wendyve

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Snoepje

wendyve

Kinderen werken altijd vertederend voor de lens. Zo ook dit meisje op een masaimarkt vlakbij Mto Wa Mbu. Altijd fijn als je ze dan kan verrassen met een snoepje, hier pipi genoemd.

'152010' door donkey67 '152010' door donkey67

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Bananen Fiets

donkey67

Volgens mij moet je band wel erg hard oppompen om deze last te kunnen dragen

'372575' door corriedewinter '372575' door corriedewinter

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Full Swing!

corriedewinter

In 2006 ging de groep Full Shangwe on tour door Tanzania. Wij kwamen precies op tijd om hen te zien vertrekken. Veel gillende fans waren er niet, er waren meer jongens dan meiden. Nu, 6 jaar later, zijn ze nog steeds populair, kijk maar naar hun filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=NwK09AnKY64 Hier zie je hun beschilderde bus, ze brachten toen ook songs van Bob Marley.

'113232' door wilko '113232' door wilko

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Bananen!

wilko

Nog een van de bananenmarkt net buiten Arusha. Ongelofelijk wat een gewicht die vrouwen op hun hoofd dragen

'495733' door marcelkuijper '495733' door marcelkuijper

TanzaniaArusha

TanzaniaArusha

Uitzicht vanuit...hot

marcelkuijper

We zijn gisteren voor onze vakantie afgereisd naar Tanzania. Na een prima vlucht naar Kilimanjaro werden we in het aarde donker naar Arusha gereden over een redelijk drukke weg. Zo nu en dan maar even de andere kant op kijken als er weer eens een tegenligger met groot licht ons tegemoed kwam rijden. Gelukkig bleek onze taxi chauffeur er minder last van te hebben (hij zal wel wat gewend zijn). Ons intrek genomen in Crown hotel Arusha maar dat bleek vanmorgen een vergissing. Bijna geen oog dicht gedaan door de 2 drukke wegen naast het hotel en de plek waar het hotel stond was ook niet je-van-het (zie foto). Na het ontbijt een ander hotel gezocht en gevonden (Mvumi hotel) wat heerlijk rustig gelegen is en waar we nog goedkoper (na onderhandelen) zitten ook. Morgen de Serengeti in voor een week en daar horen we alleen nog maar de natuur. Heerlijk, kan niet wachten.