Tanzania Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nieuwe serie Tribe op BBC

Gepubliceerd: 20 aug 2007
0

Ontdekkingsreiziger Bruce Parry is vanaf morgen terug met zijn spraakmakende serie Tribe op BBC2. Tijdens de zes nieuwe episodes dompelt hij zich opnieuw onder in het primitieve leven van 's werelds meest bijzondere stammen.

In de vorige serie bracht Bruce een maand door met de Nenet-herders in Siberië, waar de temperatuur rond min veertig schommelt. Hij stak zijn hand in een bijennest in Tanzania voor wilde honing. Hij ging op jacht met gevreesde krijgers die een verslagen vijand opeten. In de komende serie, die uit zes episodes bestaat, verlegt hij opnieuw zijn grenzen om deel uit te kunnen maken van de meest afgelegen culturen ter wereld.

Na een carrière bij de Koninklijke Marine studeerde Bruce lichamelijke opvoeding en sport en leidde hij wetenschappelijke expedities. Ook werkte hij een tijdje bij een muzikaal tv-programma. Zijn besluit met een cameraman de jungle van Nieuw Guinea in te gaan bracht hem bij een eeuwenoude stam en resulteerde in een bijzondere documentaire over het leven van deze Kombai stam. Toen de BBC deze docu van hem kocht voor hun serie Extreme Lives, was dit het begin van zijn carrière als ontdekkingsreiziger. Nu weet hij mensen over de hele wereld te vermaken, te ontroeren en soms te laten gruwelen met zijn avonturen.

De eerste episode van de nieuwe serie van Tribe wordt morgen om 21:00 uur uitgezonden op BBC2.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Tanzania artikelen
Handige Tips
Nooit meer visumstress met deze handige adviezen

14 jun 2017, In het ene land loop je in een paar minuten langs de douane en in het andere land kom je niet binnen zonder visum. Behoorlijk verwarrend allemaal, nietwaar?! We stelden een lijst samen van de populairste vakantielanden onder Nederlanders, die alle...

2
Reisnieuws
De gaafste slaapplekken voor de echte avonturiers

13 jul 2016, Is kamperen in een tent of slapen in een hotel iets te gewoontjes voor jou? Zoek jij toch liever naar slaapplekken die de nacht net iets spectaculairder maken? Kijk dan eens naar de volgende mogelijkheden.

1
Reportage
Fietsen op bountybestemmingen? Dat kan!

29 jan 2016, Die maagdelijke stranden op tropische droomplekken zijn er niet alleen om op te luieren. Volg het voorbeeld van de locals en stap op de fiets om het dagelijkse leven vanuit een heel andere hoek te ervaren.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.