Tanzania Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Zanzibar heeft weer stroom

Gepubliceerd: 10 mrt 2010
1

Berichtten we afgelopen weekend nog dat Zanzibar al maanden zonder stroom zit, is maandagavond eindelijk het probleem verholpen en baadt het eiland weer in licht.

De stroomstoring op de eilandenstaat ontstond in december doordat de onderzeese kabel die het eiland van stroom moet voorzien, door achterstallig onderhoud stuk ging. Op Zanzibar werden de afgelopen maanden generatoren gebruikt om de stroom voor een deel te vervangen. Noorwegen, Zweden en Engeland stuurden technici om het land te helpen bij het oplossen van de storing, maar ook zij leken het probleem niet meteen te kunnen verhelpen.

Tijdelijk

Hoelang de electriciteitstoevoer het houdt, is echter nog maar de vraag. De huidige oplossing is slechts een tijdelijke, want uiteindelijk zal er nog een hele nieuwe kabel gelegd moeten worden met een groter vermogen.


Foto gemaakt door Doodje.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Tanzania artikelen
Handige Tips
Nooit meer visumstress met deze handige adviezen

14 jun 2017, In het ene land loop je in een paar minuten langs de douane en in het andere land kom je niet binnen zonder visum. Behoorlijk verwarrend allemaal, nietwaar?! We stelden een lijst samen van de populairste vakantielanden onder Nederlanders, die alle...

2
Reisnieuws
##Noord-Tanzania: Top 8 onvergetelijke activiteiten

19 okt 2016, De wildparken van Noord-Tanzania een gebaand pad? Welnee, zoek het randje op! In de uithoeken van de befaamde Serengeti en Ngorongoro sta je oog in oog met de Big Five en maak je een van de laatste grote migraties wilde dieren op aarde mee. De red...

0
Reisnieuws
##Noord-Tanzania: 5 tips voor een leuke accommodatie

13 okt 2016, Noord-Tanzania staat vol met nationale parken en wildlife: de perfecte bestemming voor safarigangers. Dit zijn leuke accommodaties om in te overnachten, geselecteerd door de redactie van Columbus Travel.

0

Reacties van bezoekers Reageer

bolletjeom

Door: bolletjeom • Geplaatst op

Op 10 maart was er in delen van Stonetown/ Zanzibar town inderdaad weer electriciteit maar de andere delen van het eiland die we in de dagen erna hebben bezocht werkte nog steeds met generatoren.
Voorlopig dus nog gewoon de zaklamp bij je hebben voor de zekerheid!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.