Siteki

Siteki is een plaats in het oosten van Siteki ten westen van het Lubombogebergte. Siteki is de hoofdstad van het district Lubombo. In het stadje zelf is niet heel veel te beleven, maar het wordt omgeven door nationale parken en de Usutu rivier, waar de mogelijkheid bestaat om te raften.

Informatie over Siteki

Beste foto's & tips van Siteki

'309612' door Marjan '309612' door Marjan

SwazilandSiteki

SwazilandSiteki

In het zonnetje

Marjan

Prachtig zoals deze leeuw in het ochtendlicht in het Hlane Royal National Park lag. In dit park heb ik mij voor het eerst maar eens laten begeleiden door een gids. Echter dit vond ik niet echt een succes, behalve dan dit hoogtepunt. Driekwart van het leeuwengebied bleek te zijn afgebrand door bosbranden en bovendien leek mij het gebied veel te klein voor de leeuwen en zag je amper prooidieren. Toen de gids ook nog zei dat er twee troepen leeuwen leefden en dat ze niet bijvoerden had ik helemaal mijn twijfels. In anderhalf uur hadden we namelijk meer dan de helft van het leeuwengebied met een slakkegangetje doorgereden.... Dus conclusie, doe geen game drive om leeuwen te zien in dit park, zonde van je geld (kleine 30 euro dacht ik...)

'206180' door Marjan '206180' door Marjan

SwazilandSiteki

SwazilandSiteki

In het ochtendgloren

Marjan

In het Hlane Royal National Parl heb ik mij voor het eerst maar eens laten begeleiden door een gids. Echter de game drive was niet echt een succes behalve dit enige hoogtepunt. Deze leeuw lag in een afgebrande omgeving in de eerste zonnestralen te rusten. Driekwart van het leeuwengebied bleek te zijn afgebrand door bosbranden en bovendien leek mij het gebied veel te klein voor de leeuwen. Zeker toen de gids zei dat er twee troepen leeuwen leefden en dat ze niet bijvoerden. Leek mij stug want meer dan de helft van het gebied hadden we in anderhalve uur doorgereden. Maar ja wie ben ik.

'249834' door Marjan '249834' door Marjan

SwazilandSiteki

SwazilandSiteki

Eten en drinken

Marjan

In het Hlane Royal National Park in het noordoosten van Swaziland stuitten we op deze samenwerking in de vorm van mutualisme tussen de Roodsnavelossepikker en de impala. Bij mutualisme is er sprake van wederzijds voordeel. In dit geval wordt de ossepikker voorzien van eten en wordt de impala ontzien van parasieten. Bij parasitisme is er sprake dat maar één van de twee soorten er voordeel van heeft en dat de andere nadeel van de samenlevingsvorm (symbiose) heeft. Bij commensalisme heeft de ene soort voordeel en de andere soort zowel geen voordeel als geen nadeel.

Laat kaart zien