Swaziland reisblogs

Dag 9 Swaziland en richting Krugerpark (Hazyview)

truustornado was er (tot 12 nov 2011) Gepost op 04 dec 110 reacties

Met het slaapzand nog in onze ogen zijn we op tijd opgestaan voor een reisdag naar Hazyview, eerst de koffers even inpakken (het leek alsof er iets in ontploft was) en de sleutel inleveren bij de receptie en toen nog even snel ontbijten.
We hadden onverwacht heerlijk geslapen in deze hut. Ook geen rare beesten binnen gezien (we hadden wel een deken voor de kier onder de buitendeur gelegd).

Terwijl we naar het restaurant liepen werden we al begroet door een aantal impala’s en wrattenzwijnen. Dat is nog eens heerlijk wakker worden. Jammer dat we hier alweer zo snel weg moesten.
Wij waren bij het restaurant iets over half tien, maar toen bleek dat het ontbijt maar tot half tien was. Het hele restaurant was dus leeg, maar gelukkig konden we van de kaart bestellen. We gingen zitten op de patio boven het water en hebben genoten van de vogels die af en aan vlogen. Én… weer een kingfisher gespot! Heel raar trouwens, overal waar je zit hoor je een bekende taal! Het stikt hier in Afrika echt van de Nederlanders. Wel leuk om te horen en zien hoe ze op m'n camera reageren LOL!!

Het was deze morgen alweer behoorlijk warm dus snel de airco in. De grens over van Swaziland naar Zuid-Afrika ging weer lekker en toen heel snel een benzinestation zoeken want Paulien zat alweer met zweterige handjes… en dat kwam niet door de temperatuur kan ik wel zeggen!

Na een voorspoedige reis kwamen we aan bij Tatenda, ons guesthouse voor de komende nacht. We werden weer allerhartelijkst ontvangen door de gastvrouw. Zij dirigeerde ons gelijk naar onze kamer en kwam na een minuut weer naar beneden met twee badhanddoeken want, zo zei ze: “we moesten maar eens gaan afkoelen in het zwembad”. Dat was niet tegen dovenmans oren gezegd, we hebben ons gauw ingesmeerd en in onze zwemkleding gehesen en heerlijk het water ingeplonst! Nouja,, het was best wel koud dat bad dus we zijn heel rustig aan erin gegaan :D maar inderdaad heerlijk afgekoeld! Het was weer ruim boven de 30 graden. Deze temperaturen hoorde thuis in januari/februari! Dit was het eerste zwembad waar we gebruik van hebben gemaakt! Terwijl er toch op de meeste plaatsen waar wij waren er wel een was. Druk druk druk eej! We hebben helemaal geen tijd om te relaxen;)

Na het zwemmen zijn we nog even op onze kamer geweest en daarna besloten we om te gaan eten, het was al na vijven dus de gastvrouw was al bezig de boel af te sluiten (zij woont niet in dit gebouw) en wij wisten niet meer hoe we eruit moesten komen!! Het is namelijk zo, in je kamer heb je een schuifdeur, die je van binnenuit wel op slot kunt doen maar van buitenaf niet, daarachter zit nog een hek wat je wel af kunt sluiten. Wij wisten niet of dat wel veilig genoeg was maar dat bleek dus van wel. Ze had ons bij aankomst al uitgelegd waar we een leuk restaurantje konden vinden en we dachten dat we dat nog wel onthouden hadden maar nee dus! Na een half uurtje stonden we dus weer voor de deur, en toen was ze wel weg! Gelukkig was er een andere gast aanwezig die ons wel een handje kon helpen en toen bleek dat het heel gemakkelijk was. Na tien minuutjes zaten we in een heel gezellig restaurant! Paulien aan een kilo spareribs en ik een lekker biefstukkie en een cocktail!! Ja daar zal Paulien nog even op moeten wachten want die moet voorlopig nog rijden! Mensen die mij een beetje kennen, zullen nu wel denken BIEFSTUK??? Normaal eet ik dat namelijk niet. Maar die Afrikanen kunnen lekker koken en goed vlees bereiden. Niet normaal zo lekker was het. Hetzelfde gold voor de spare-ribs. Ik wilde die ook wel even proeven. In Nederland weleens gegeten, maar dat was niet voor herhaling vatbaar. Nou deze spare-ribs duidelijk wel. Het eten was dus heerlijk en rond een uur of negen gingen we weer op huis op aan….

Toen we voor de deur stonden wachtte ons een vervelende verrassing! Het ijzeren hek ging natuurlijk gewoon open met de sleutel, maar toen we de glazen deur open wilde trekken bleek dat die vast zat! Het haakje waarmee je hem van binnen uit op slot kan doen was namelijk nét ietsje naar beneden gezakt! Net ietsje te ver dus.. we konden er niet meer in! Sta je dan met je goeie gedrag! De man die ons de weg naar het restaurant had gewezen wilde wel helpen door ons via zijn kamer naar binnen te laten gaan zodat we binnendoor naar onze kamer konden maar daar hadden we ook niets aan want beneden aan de trap waar onze kamer was, zat ook nog een hek. Op slot natuurlijk :S

Uiteindelijk hebben we maar gebeld naar het nummer wat op de deur stond voor reserveringen en toen kwam er iemand om ons binnen te laten! Die mensen zullen wel gedacht hebben!
Wij waren weer lekker op onze kamer en heel moe, dus snel onder de wol gekropen en heerlijk slapen! Hoewel…. ik was weer in de weer, want er kwam een flinke onweersbui opzetten. Helaas zat het hele huis rondom in de bomen, dus geen vrij zicht voor bliksemfoto’s. Dan toch maar naar bed….
We gaan dr weer vandoor! Fijne avond nog, en tot snel!
XoXoXo

truustornado Positie 30318 (0 p.) Lid sinds 03-10-2009 Foto's en tips: 19 Blogs: 14 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
onze beehive van binnen
blogfoto nr. 2
zo zien ze er van buiten uit
blogfoto nr. 3
een ibis
blogfoto nr. 4
soort leguaan/hagedis
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Dag 8 Bootsafari & naar Swaziland
4 0
Gepost op 04 december
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal
Dag 7 in St Lucia safari Hluhluwe iMfolozi
4 0
Gepost op 04 december
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal
Dag 6 in St Lucia snorkelsafari Cape Vidal en St Lucia Wetlands
4 0
Gepost op 02 december
Zuid-Afrika KwaZoeloe-Natal

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.