Swaziland reisblogs

Swaziland

deanbanffer was er (tot 18 dec 2010) Gepost op 20 dec 102 reacties

Vrijdag 17 december: Vandaag gaan we Hazyview verlaten om onze rit te vervolgen naar Swaziland. Rond een uurtje of 06.30 opgestaan en om 08.00 uur zaten we weer in de auto naar onze volgende bestemming, Mkhaya game reserve in Swaziland. We hadden eerst nog een aardige route te rijden tot aan de grensovergang. Dat gaat daar allemaal heel anders dan bij ons in Nl. Eerst moesten we ons melden bij de uitgang van Zuid Afrika waar we alle electronica moesten opgeven met serienummers en al, dat wordt dus allemaal geregisteerd en vervolgens krijg je weer wat stempels en bonnen mee voor de grenspost bij Swaziland. Daar moesten we weer wat papieren ophalen en 50 rand betalen en toen waren we in Swaziland. We hadden al wat tips gevraagd aan Marloes (oud collega van Anouk, ze heeft 8 maanden in Swaziland gewoond en gewerkt) en vervolgden onze route richting Piggs Peak. Onze eerste stop was bij het Kraft centre, want Marloes had ons verteld dat het uitzicht daar erg mooi moest zijn, en dat was het zeker. Weer de nodige foto’s genomen en rondgekeken. We zijn trouwens ook nog langs de citrusvelden gekomen waar Marloes heeft gewerkt, leuk om te zien!
Na onze stop zijn we verder gereden richting de hoofdstad Mbabane en door naar Manzini. Even gestopt bij een tankstation en als lunch rijst met kip gehaald. Helaas geen tijd om even uitgebreid ergens te gaan zitten, want we moesten om 16.00 uiterlijk bij de ophaalplaats voor het game reserve zijn. We waren uiteindelijk een uur te vroeg, maar hebben daar nog leuk gekletst met een aantal kleine jongens die wilden voetballen. Dat was voor Dennis natuurlijk erg leuk, hij ging voor ze hooghouden en ze wisten niet wat ze zagen. Natuurlijk wilden ze weten van welk land we waren en toen ze hoorden Nederland zeiden ze meteen dat ze WK finale hadden gezien, erg leuk. Ze wilden natuurlijk allemaal op de foto en daar hebben we nooit problemen mee;).
Vervolgens kwamen rond 16.00 uur de volgende mensen aan, ook een Nederlands stel. De auto verderop geparkeerd achter een hek en wij de bushbush weer in met alleen een rugzakje, want we mochten niet te veel mee nemen. Na even in het park te zijn zagen we al snel een witte rhino, giraffen, zebra’s, gnoes (zowel zwarte als witte, echt nooit geweten dat er ook witte gnoes waren!), pumba met kleintjes, antilopen enz. Alleen na een uurtje hadden we weer pech, want de lucht begon erg donker te worden en de lichtflitsen kwamen al strak naar beneden. Het begon lekker te onweren… en toen volgde er natuurlijk weer regen………………rrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Weer nat geregend tot onze onderbroek, en nu geen extra kleding mee, niet leukL.
Toen we aankwamen werden we gebracht naar onze semi open hut zonder elektra. In onze achtertuin stonden al meteen nyala’s, soort antilope. De hut heeft een open douche, wc met uitzicht en een bed in het midden met een muggennet eromheen. Verder hebben we wat olielampjes, die dennis niet meteen aankreeg, ja zonder kampeerervaring natuurlijk;). Om 19.00 uur worden we verwacht voor het eten onder de boma, = een open ruimte met een rieten dak waaronder we gaan zitten voor het eten. We zijn benieuwd!
Het was erg knus aangekleed met allerlei olielampjes, hoe kan het ook anders zonder stroom, en het eten was goed. De dames van het park liepen in traditionele Swazikleding en we kregen maar liefst een 4 gangen diner. We hebben zelfs impala stoofpot geprobeerd, en dat smaakte best lekker.
Daarna zijn we onze hut gaan opzoeken om vervolgens met heel veel dierengeluiden in slaap te vallen. Halverwege de nacht moesten we allebei plassen, en helden die we zijn wij samen uit bed en op onze slippertjes richting open wc, heerlijk hoor al die muggen. Wat een belevenis is dit zeg zo midden in de bush met alles open!

Zaterdag 18 december: Volgende ochtend werden we gewekt rond een uurtje of 05.00 en gingen om 05.30 weer op game drive, en jawel dit keer was het droog:)! Wederom veel dieren gezien, maar de meest bijzondere was toch wel de zwarte neushoorn, die wordt namelijk met uitsterven bedreigd. Er zijn nog maar 3.000 dieren van over op de hele wereld en wij zagen gewoon een gezin met een kleintje!
Na onze game drive weer het park uit en op weg naar de volgende stop, St. Lucia - Hluhluwe.
De volgende keer weer meer nieuws hierover!

Groetjes, xxx DeAn

deanbanffer Positie 29696 (0 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 108 Blogs: 37 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Jong Swaziland met een nieuwe coach, Dennis Bänffer
blogfoto nr. 2
Onze hut in Mhkaya Game Reserve
blogfoto nr. 3
Witte neushoorn met kalf
blogfoto nr. 4
Ontbijt midden in Mhkaya Game reserve
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Laatste dagen van de vakantie
4 3
Gepost op 25 mei
Namibië Windhoek
Maun en de Okavango Delta
4 2
Gepost op 24 mei
Botswana Maun
Victoria Falls
4 4
Gepost op 23 mei
Zimbabwe

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

hallo jongeluitjes,

wat een avonturen beleven jullie. we leven met jullie mee, en vinden het heel spannend om
deze blogs te volgen. leuke foto's en hebben jullie veel last van de 'beestjes' dennis.
de sneeuw ligt hier volop en ik vind het ook heel leuk we hebben gisteren een wandeling
gemaakt van 2 uur door de sneeuw en ook dat is prachtig maar vaders vind de zon toch
iets beter. vreemd dat jullie zover zijn en we toch veel meekrijgen.
we gaan ons nu opmaken voor de kerstdagen en hopen op een witte kerst.
verder gaat alles hier goed, genieten jullie volop en we kijken uit naar de verhalen.
veel liefs van ons allemaal en tot horens,

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Het weer zit niet mee he..... hopelijk minder regen en meer zon!!!!!! En hopelijk genoeg droog ondergoed op voorraad;-)))))
Wat gaaf dat kleintje, mooi onder de modder, schitterend zo bij mama!
We zullen duimen dat jullie in Hluhluwe een luipaard mogen zien. Ook St Lucia kun je die spotten...... Succes!!!!!!!!!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.