Swaziland reisblogs

Safari in Swaziland (Mkhaya Game Park)

Renske was er (tot 27 sep 2009) Gepost op 03 okt 091 reacties

25 september is een vrije dag in Mozambique, dus een lang weekend!
Donderdagavond was een mooie, lange feestavond: eindemaandsborrel van de ambassade in de Aeroclube, eten bij Kalus (een heel lekker BBQ restaurant) en feesten in Rua d’Arte! Niet helemaal handig natuurlijk, want de volgende dag zouden we vroeg vertrekken naar Swaziland…
Een uur later dan gepland stapten Frans, Mindy, Dennis, Claudia en ik in de auto en vertrokken. De reis liep voorspoedig; lekker windje door de auto, niemand anders bij de grenspost (en met een diplomatennummerbord gaat alles toch al sneller) en 3kwartier te vroeg kwamen we aan op de plek waar we op zouden worden gehaald door de ranger.
Om 4 uur reden we dan eindelijk het park in en zagen al gelijk twee neushoorns! We parkeerden de auto, kregen een welkomstdrankje en konden gelijk een kleine game drive doen! Met 13 personen gingen we op pad en stuitten al snel op een grote kudde buffalo’s bij een watertje. Een prachtig gezicht om meer dan 30 buffels te zien drinken! Verder zagen we nog neushoorns, zebra’s en klein wild.
Toen we aankwamen bij het kamp was het net een sprookje: het hele kamp stond vol met olielampjes, want er is geen elektriciteit! Heerlijk gegeten met een kampvuurtje op de achtergrond en toen we naar ons huisje gingen stond ons de volgende verrassing te wachten: geen ramen en deuren… alleen een laag muurtje, een dak en een hekje dat de grote beesten buiten moest houden! Vanaf de wc had je vrij uitzicht over de bossen en het wild dat er liep.
Om 5.00 uur zat ik recht overeind in bed omdat ik allemaal gekraak en gesnuif naast mijn bed hoorde,maar omdat het nog donker was kon ik niet zien wat het was. Gelukkig kwam de schemering snel en zag ik dat we omsingeld waren door een hele kudde nyala’s die aan het grazen waren en zag ik een aap de boom in schieten! Om half 6 werden we gewekt met een kopje thee en een muffin en om 6 uur stonden we klaar voor de ochtendsafari.
Claudia bleek ’s nachts ook niet helemaal goed te hebben geslapen, want ze had bezoek gehad van een soort kat-aap die haar tassen aan het doorzoeken was en een heel naar geluid maakte!
Tijdens de game drive kwamen we gelijk een groep olifanten tegen. Verderop waren een paar giraffen aan het drinken, een heel mooi gezicht zo door hun knieën. Na de safari stond er een heerlijk ontbijt op ons te wachten.
’s Middags een wandelsafari waarbij we op 5 meter afstand van neushoorns konden komen. We hadden de gids Thulani helemaal voor onszelf, want er was niemand meer in het kamp. Toen weer eten, deze keer lunch en aan het eind van de middag weer een safari, deze keer gingen we op zoek naar nijlpaarden. De nijlpaarden lagen in een grote waterpoel en aan de rand daarvan lagen nog wat neushoorns te soezen. Aan het eind van de middag waren ze heel actief, dus we kregen een mooie show te zien (en vooral veel tanden).
Vervolgens belandden we in een groep van 15 olifanten (alle olifanten van het park, meer kan het park niet aan) en daartussen ook wat neushoorns. Het leek wel of ze net een vergadering hadden gehad met z’n allen!
’s Avonds weer op tijd naar bed om om 5.30 uur weer gewekt te worden voor de volgende game drive. ’s Middags waren Mindy en ik de enige die nog een wandelsafari wilde doen, voor de anderen was het te heet. Dus met Mindy en Thulani gingen we op pad, in de brandende Afrikaanse zon… Eerst gingen we de neushoorns van dichtbij bekijken, toen kwamen we olifanten tegen, vervolgens nog een tijdje aan de rand van de poel gezeten waar de nijlpaarden een showtje weggaven en een krokodil gemeen naar ons keek om daarna tegen een groep olifanten op te lopen!
Al met al een zeer geslaagde safari!!!

Renske Positie 954 (160 p.) Lid sinds 28-01-2008 Foto's en tips: 160 Blogs: 8 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Woehoe!! Nieuwe reizen!!!
0 1
Gepost op 25 maart
Verenigde Arabische Emiraten Dubai
Safari in Masai Mara
0 0
Gepost op 28 oktober
Kenia Masai Mara NP
Volgende stop: Kenia en weeshuis
0 0
Gepost op 27 oktober
Kenia Nairobi

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Ah Rens wat klinkt dit vet!! Kijk nu al uit naar je volgende blog :) Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Snel een keer skypen, of heb je een afrikaans nummer dat ik kan bellen?
Liefs ier

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.