Manzini omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mlilwane Wildlife Sanctuary

Manzini omgeving,
Swaziland


Veel rondreizen door Zuid-Afrika worden gecombineerd met een bliksembezoek aan het kleine koninkrijkje Swaziland. En terecht, want het is voelbaar een ander land met een trotse eigen cultuur. Hier ligt voor veel toeristen dan ook de nadruk op; Meer te weten komen over de Swazi-cultuur. Mocht je toch een middagje over hebben, wil ik je de suggestie aandragen om een wildpark te bezoeken. Uit eigen ervaring kan ik dan Mlilwane Wildlife Sanctuary aanraden.

Natuurlijk blinkt Zuid-Afrika uit in wildparken, maar het nadeel is dat je daar bij elk dier meteen in de file staat van hevig fotograferende mede-toeristen. Juist daarom vond ik Mlilwane een andere ervaring. Nee, de Big 5 vind je hier niet. Maar er zijn prachtige vogels, antilopes, zebra's, wrattenzwijnen, nijlpaarden, krokodillen en nog veel meer diersoorten te vinden! En het mooiste? Dat je ze zomaar voor jezelf kunt hebben en rustig kunt fotograferen. Hierdoor had ik hier echt het klassieke safari-gevoel. Dat je echt zelf op zoek gaat naar een dier, en het zorgvuldig benadert (i.p.v. kijken waar een rij auto's stilstaat zodat je weet dat er iets te zien is). Erg leuk park!!

Mocht je nog niet overtuigd zijn: Het is stukken goedkoper dan de grote parken, er zijn restaurants, en je kunt er zelfs met de fiets op safari! Een hele andere beleving van de Afrikaanse dierenwereld. Dus als je wat tijd over hebt in Swaziland: Mlilwane Wildlife Sanctuary, je zult er geen spijt van krijgen!

Voor wat meer informatie: [url="http://www.biggameparks.org/mlilwane/" target="_blank"]http://www.biggameparks.org/mlilwane/[/url]