Manzini omgeving

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Genieten in Milwane natuurpark

Manzini omgeving,
Swaziland



De meeste mensen rijden Swaziland snel door, maar ook dit land heeft prachtige parken waar veel te zien is. [url="http://www.go2africa.com/swaziland/mlilwane-wildlife-sanctuary" target="_blank"]Milwane[/url] is een schitterend natuurpark waar je o.a. tal van antilopes, wildebeesten, giraffes, zebra’s, wrattenzwijnen, buffels, nijlpaarden, e.d. kunt zien. Het bijzondere van dit park is dat er geen roofdieren te vinden zijn, waardoor je het park zelfstandig in mag gaan. Het park bestaat uit twee secties; het noorden en zuiden. Het zuidelijke gedeelte bestaat vooral uit grasland en vegetatie terwijl het noorden heuvelachtig gebied is. Het toeristengedeelte is voornamelijk in het zuiden te vinden. In het park kun je wandelen, gamedrives doen, mountainbiken of zelfs paardrijden. Bij de vele meertjes vind je talloze soorten vogels en als je zelfstandig het park in loopt, fietst of paard rijdt, kun je genieten van de enorme rust om je heen en de geluiden van het wild wat je normaal niet meemaakt als je in een rijdende auto zit.
Overnachten kun je in de originele rondavels met rieten daken, gebouwd in de tradionele Swazi-dorpen. Wij hebben zelf op de camping gestaan wat ook prima was. Het is dan heerlijk om vanuit je hutje of vanaf de camping ’s nachts alle mooie vogelgeluiden en het gesnuffel van de wrattenzwijntjes of impala’s te horen. Echt een plek om helemaal tot rust te komen!!!
Oorspronkelijk was er op het gebied een boerderij en de eigenaar heeft besloten er een natuurreservaat van de maken met als doel de wildstand te beschermen en uitgestorven wild opnieuw te introduceren.
Het park is gelegen in Swaziland’s ‘Valley of Heaven’, de Ezulwini Valley, vlakbij Mbabane en Manzini.
In de Ezulwini valley kun je ook nog souvenirs kopen… dus twee vliegen in 1 klap.