Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vlakbij Lobamba ligt het privé-reservaat gecreëerd door een Swazi op een familieboerderij. Het is allemaal vrij kleinschalig, maar dat maakt het niet minder indrukwekkend. Het reservaat wordt gedomineerd door de steile Nyonyane top, rondom kunnen verschillende tochten gemaakt worden. Verder zijn er zebra’s, giraffes, krokodillen en nijlpaarden. Weer iets anders is het om op je fiets door het reservaat crossen.

Informatie over Mlilwane Wildlife Sanctuary

Beste foto's & tips van Mlilwane Wildlife Sanctuary

'508368' door Huff '508368' door Huff

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Bee hives.

Huff

Een overnachting in deze onderkomens is geen straf. Mooi aan de omgeving aangepast in een natuurpark. Zit je voor de bee hives een kopje koffie te drinken, een biertje mag ook, komen de dieren uit het struikgewas tevoorschijn om rustig te grazen in het midden van de kraal. wat wil je nog meer. In de bijenkorf was het heerlijk koel en een paar goede bedden en een warme douche. Het was een pracht verblijf in een mooi natuurpark.

'502056' door JMoerkens '502056' door JMoerkens

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Krokodillen spotten i

JMoerkens

Mlilwane Wildlife Sanctuary is een relatief kleinschalig natuurreservaat in Swaziland, waar je voornamelijk wat kleiner wild kunt spotten. Geen Big Five hier, maar wel zebra's, nijlpaarden, antilopes, etcetera. Ik ben als fotograaf gek op reflecties, dus toen ik bij dit meertje in het park aankwam, wilde ik een mooie spiegelfoto maken. Ook de mooie bloeiende paarse jacaranda's vielen mij op. Toen ik echter door mijn lens keek zag ik ineens een krokodil opduiken rechtsonder in beeld! Ik heb natuurlijk ook nog ingezoomd op het dier, maar ik vind dit eigenlijk een mooier beeld, zo opgaand in zijn natuurlijke habitat. Het park ligt niet ver van hoofdstad Mbabane, is niet duur qua entree, en het is niet al te groot. Je kunt het bijvoorbeeld ook als middagbesteding bezoeken. Je kunt er met je eigen auto rondrijden en er zijn ook mogelijkheden om in het park te overnachten. Ik vind het park een bezoek meer dan waard!

'552405' door viclo '552405' door viclo

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

SwazilandMlilwane Wildlife Sanctuary

Lekker lekker!

viclo

Het is niet gemakkelijk om 2 verschillende soorten dieren op 1 foto te krijgen en als het dan gebeurd is het dikwijls op deze manier, de éne eet de ander op. Smakelijk.

Laat kaart zien