Somalië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Kaping Le Ponant ten einde

Gepubliceerd: 11 apr 2008
0

De kaping van het Franse jacht Le Ponant is ten einde gekomen. De Somalische ‘Marines’ hebben alle dertig opvarenden vrijgelaten na onderhandelingen met de Franse regering.

Dit heeft de Franse president Nicolas Sarkozy tijdens een verklaring bekend gemaakt. De piraten staan erom bekend hun gegijzelden goed te behandelen zolang er uitzicht is op losgeld. Hoewel ook het zeiljacht is vrijgegeven is niet bekend of er losgeld is betaald. De eigenaar van Le Ponant verwacht dat het luxe jacht dinsdag aankomt in de haven van Djibouti.

De Franse journalist Gwen Le Gouil werd in december acht dagen lang gegijzeld door de "marines." Hij zei dat het 'voormalige vissers waren, die zich hebben ingelaten met illegale praktijken zoals gijzelingen, mensenhandel, geld en handel in archeologische schatten. Ze hebben geen bepaalde politieke betrokkenheid. Alleen geld telt.' Frankrijk heeft een van haar anti-terrorisme teams, de GIGN, naar de basis in Djibouti gestuurd om de gijzeling tot een goed einde te brengen.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer Somalië artikelen
Reisnieuws
's Werelds meest en minst corrupte landen. 4 reisregels

27 feb 2017, Waar loop je als reiziger het meeste risico om een corrupte politieman tegen het lijf te lopen? Of het risico om afgeperst te worden? En waar komen dit soort praktijken juist het minst voor? Dit zijn volgens de index van anti-corruptie-agentschap ...

0
Reisnieuws
TV: Somali Pirate Takedown

06 nov 2009, Zondag 8 november zendt Discovery een documentaire uit over de reddingsactie van het gekaapte vrachtschip Maersk Alabama bij de kust van Somalië.

0
Reisnieuws
Piratennetwerk achter kaping

10 apr 2008, Het Franse jacht Le Ponant, dat vrijdag 4 april is gekaapt in de Golf van Aden, is in handen van een professioneel netwerk van Somalische oud-vissers die het piratenpad hebben gekozen. Bewapend met satelliettelefoons en raketwerpers hebben ze he...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.