Somalië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

TV: Somali Pirate Takedown

Gepubliceerd: 06 nov 2009
0

Zondag 8 november zendt Discovery een documentaire uit over de reddingsactie van het gekaapte vrachtschip Maersk Alabama bij de kust van Somalië.

Begin 2009 werd de wereld opgeschrikt, omdat er verschillende kapingen van vrachtschepen plaatsvonden voor de kust van Somalië.

Losgeld

In veel gevallen werden de schepen pas vrijgelaten nadat er miljoenen dollars aan losgeld waren betaald.

Maersk Alabama

Het Amerikaanse schip de Maersk Alabama was een ander geval. Dit schip werd op acht april 2009 gekaapt door Somalische piraten, maar de bemanningsleden heroverden het schip.

Kapitein

Ze konden echter niet voorkomen dat hun kapitein als gijzelaar werd meegenomen door de Afrikaanse kapers.

Amerikaanse marine

De toegeschoten Amerikaanse marine wist na een indrukwekkende reddingsactie de kapitein uiteindelijk na enkele dagen te bevrijden.

Documentaire

In de documentaire vertelt Discovery het ware verhaal van de kaping en de spectaculaire reddingsactie. Aan de hand van nooit eerder vertoond beeldmateriaal en nooit eerder vertoonde gesprekken met betrokkenen maakt de documentaire een duidelijke reconstructie van de gebeurtenissen van afgelopen voorjaar.

Uitzending

Somali Pirate Takedown – The Real Story, zondag 8 november om 20:10 te zien op Discovery World.


Bekijk hier de promo van de aflevering

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Somalië artikelen
Reisnieuws
's Werelds meest en minst corrupte landen. 4 reisregels

27 feb 2017, Waar loop je als reiziger het meeste risico om een corrupte politieman tegen het lijf te lopen? Of het risico om afgeperst te worden? En waar komen dit soort praktijken juist het minst voor? Dit zijn volgens de index van anti-corruptie-agentschap ...

0
Reisnieuws
Kaping Le Ponant ten einde

11 apr 2008, De kaping van het Franse jacht Le Ponant is ten einde gekomen. De Somalische ‘Marines’ hebben alle dertig opvarenden vrijgelaten na onderhandelingen met de Franse regering.

0
Reisnieuws
Piratennetwerk achter kaping

10 apr 2008, Het Franse jacht Le Ponant, dat vrijdag 4 april is gekaapt in de Golf van Aden, is in handen van een professioneel netwerk van Somalische oud-vissers die het piratenpad hebben gekozen. Bewapend met satelliettelefoons en raketwerpers hebben ze he...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.