Soedan reisblogs

Bezoek aan de Nubische dorpen

antonmoeskops was er (tot 23 mrt 2010) Gepost op 04 jun 101 reacties

Zondag 21 maart - We gaan naar de volgende lus in de Nijl, dwars door de Nubische Woestijn, noordwestelijk tot we opnieuw bij de rivier zijn, die hier weer van zuid naar noord stroomt. We bevinden ons dan in het hart van de Nubische regio. Hier woont de bevolking in kleine dorpen tussen gele zandduinen en palmbomen in de omgeving van de Nijl. De mensen spreken geen Arabisch, maar een lokale taal en de islam is hier minder strikt dan in andere Soedanese regio’s. Vrouwen bedekken hun gezicht niet en zijn ook open naar vreemdelingen. We rijden met onze landcruisers door en over vlaktes en zandduinen. Er zijn geen geasfalteerde wegen hier. De huizen zijn van leem en staan binnen een vierkante lemen muur die het erf afbakent. De toegang bestaat veelal uit gedecoreerde metalen deuren en verschillende van de huizen zijn versierd met schilderingen van kleurige bloemen of traditionele patronen. Wat opvalt is dat we her en der enthousiast worden begroet als we passeren.

We lunchen onder een palm, de uitklaptafel rijkelijk bedekt met lekkere hapjes. Een mooie locatie nabij een Nubisch dorpje. Al snel zijn er kinderen die ons verlegen en nieuwsgierig vanaf een afstandje bekijken. Langzaam komen ze dichterbij en als ze zien dat we een bal om te spelen bij ons hebben is het ijs al snel gebroken. In twee verschillende Nubische dorpen kunnen we een beschilderd huis bekijken. Erg mooi! We krijgen thee aangeboden en de bevolking loopt uit om ons te bekijken, zoveel toeristen zien ze hier nog niet.

Aan het eind van de middag rijden we een afgelegen zandduingebied in, over en langs de gele zandhopen. We zullen twee nachten wild gaan kamperen. Er zijn tenten en matrassen mee, voor een slaapzak dien je zelf te zorgen. Als we ons kampement gemaakt hebben klimmen we een zandduin op voor de zonsondergang die zorgt voor een fraai lijnenspel in de duinen. Vanaf Karima is er een kok met ons meegereisd, die zorgt voor lekker maaltijden.

Kijk voor foto's over de Nubische dorpen eens in mijn fotocollectie.

antonmoeskops Positie 25028 (0 p.) Lid sinds 23-08-2009 Foto's en tips: 41 Blogs: 14 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Portret Nubische dorpen
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Sultan Qabous moskee
4 2
Gepost op 05 maart
Oman Muscat
Ruïnes en velden vol zonnebloemen in Hattuşas
0 0
Gepost op 04 maart
Turkije Centraal Anatolië
Sight seeing in Ankara
4 0
Gepost op 17 februari
Turkije Ankara

Reacties bij deze blog

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Goed verhaal weer.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.