Soedan reisblogs

Mussawarat es-Sufra

antonmoeskops was er (tot 23 mrt 2010) Gepost op 23 mei 101 reacties

Woensdag 17 maart – deel 3. We vervolgen onze weg door ‘the middle of nowhere’. Geen dorpjes, alleen af en toe een hut van takken waar nomaden verblijven. Al snel zijn we in Mussawarat es-Sufra, ook weer gelegen in een mooie omgeving met heuvels. We bekijken er de ruïnes van een oude tempel uit de eerste eeuw na Christus, die erg belangrijk is geweest. Op de muren zie je verschillende afbeeldingen van olifanten, die hier in deze tijd nog voor kwamen, net als bijvoorbeeld leeuwen. Er zijn veel kamers en pilaren te zien. Als we de wadi, een drooggevallen rivier, oversteken bekijken we nog een andere tempel. Ook deze is gewijd aan de lokale god Apedemak met zijn leeuwenkop. Het complex van Mussawarat is waarschijnlijk uit het Meroïtische rijk in Soedan. Behalve de afbeeldingen van goden uit de Meroïtische periode zie je ook de uitgebeitelde namen van westerse avonturiers uit de negentiende eeuw, zoals de Fransman Cailliaud.
We rijden verder naar onze overnachtingplaats, een ‘tented camp’ in Meroë, waar het al donker is als we daar aankomen. Het is een luxe kampement met ruime gereedstaande tenten, waarin twee eenpersoonsbedden staan. Bij elke tent hoort een aparte stenen badkamer. Zeer sfeervol ingericht en netjes! We dineren op het terras van het restaurant onder duizenden sterren.

antonmoeskops Positie 25328 (0 p.) Lid sinds 23-08-2009 Foto's en tips: 41 Blogs: 14 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Sultan Qabous moskee
4 2
Gepost op 05 maart
Oman Muscat
Ruïnes en velden vol zonnebloemen in Hattuşas
0 0
Gepost op 04 maart
Turkije Centraal Anatolië
Sight seeing in Ankara
4 0
Gepost op 17 februari
Turkije Ankara

Reacties bij deze blog

pensionado

Door: pensionado • Geplaatst op

Ook nog comfort in de woestijn, heerlijk toch en wat is de hemel daar 's nachts prachtig verlicht door de sterren. Wij zagen dat o.a. in Oman.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.