meroe beste reistijd

Het weer in meroe

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor meroe te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in meroe? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor meroe

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in meroe:Met 49°C in de Sahara een haboob doorstaan, dat klinkt niet echt plezierig. En dat is ook precies de reden waarom je meroe van juni t/m september wilt vermijden. Terwijl in deze maanden dagendurende zandstormen (haboobs) de reiziger in het noordelijke woestijngebied het leven zuur maken, word je in de zuidelijke jungle gepest door het regenseizoen. Uiteindelijk ben je in de woestijn, aan zee, op het centrale grasland én in de tropische jungle, in heel meroe dus, het beste af  in december en januari


Reisadvies meroe: is meroe veilig?

Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.

Feestdagen
1 januari Onafhankelijkheidsdag, 25 mei Nationale Volksdag, 1 juli Dag van de Decentralisatie.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over meroe

Beste foto's & tips van meroe

'1113608' door Dianadm '1113608' door Dianadm

Soedanmeroe

Soedanmeroe

Water in de woestijn

Dianadm

In de Bayuda woestijn, vlakbij het tempelcomplex Naqa’a, vind je een waterbron of hafir. Het water bevindt zich op 70 meter diepte en via een katrolsysteem worden de waterzakken van dierenhuid in de diepe ondergrond gevuld. Er moet heel wat man- en ezelkracht aan te pas komen om de volle zakken naar boven te halen. Het water wordt niet alleen gebruikt om de dieren te drenken, maar wordt ook in kleine tanks naar de omringende dorpen gebracht. Deze hafir was al bekend bij de oude Nubiërs en wordt meer dan 2000 jaar gebruikt.

'1115054' door Dianadm '1115054' door Dianadm

Soedanmeroe

Soedanmeroe

Meroë

Dianadm

In Soedan voel je je nog echt een ontdekkingsreiziger. Naast prachtige en onontdekte landschappen vind je er veel archeologische sites. Meroë is de absolute topper met bijna 200 piramides. Deze zijn niet zo groot als in Egypte, maar zeker zo spectaculair. Nergens op aarde vind je zoveel piramides bij elkaar. Hoewel niet alle bouwwerken de tand des tijds hebben doorstaan (erosie en vernieling) is dit absoluut een unieke plek. De piramides liggen tussen rode zandduinen waar de wind vrij spel heeft. Hierdoor zijn ze deels bedekt door zand wat voor een heel natuurlijke setting zorgt. Klim op één van de zandduinen en geniet van een magische zonsondergang.

Laat kaart zien