Soedan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Darfur onder de loep

Gepubliceerd: 15 apr 2007
0

Google Earth en het Holocaust Museum in Washington willen de tragische burgeroorlog in Darfur meer onder de aandacht brengen. Op internet kan je via het satellietprogramma zien wat voor verwoestingen in deze Soedanese crisisregio zijn aangericht.

Zoom in op Darfur en je ziet kleine vlammetjes die zestienhonderd verwoeste dorpen moeten voorstellen. Google Earth laat ook fotomateriaal en ooggetuigenverslagen zien die zijn verzameld door het museum.

Voor meer informatie kijk op www.ushmm.org/googleearth
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Soedan artikelen
Reisnieuws
Doodzonde! 10 bezienswaardigheden in no-go areas

23 mrt 2017, Deze plekken hebben tenminste twee dingen gemeen. Eén: ze zijn stuk voor stuk indrukwekkend. En twee: ze liggen stuk voor stuk in een gevaarlijk conflictgebied. Deze tien interessante bestemmingen laat je de komende tijd dus maar beter links ligg...

0
Reisnieuws
Vliegramp Sudan

11 jun 2008, Gisteravond schoot een vliegtuig met ruim 200 inzittenden van de landingsbaan in de Sudanese hoofdstad Karthoum. Na de landing ontplofte bij het taxiën de rechtermotor. Het toestel vatte onmiddelijk vlam.

0
Reisnieuws
Google Earth Soedan uit de lucht

27 apr 2007, Meldden we twee weken terug nog dat je via Google Earth de verwoestingen in de Soedanese provincie Darfur kon bekijken, nu bestaat deze mogelijkheid niet meer. De website is in Soedan uit de lucht gehaald.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.