Soedan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Vliegramp Sudan

Gepubliceerd: 11 jun 2008
0

Gisteravond schoot een vliegtuig met ruim 200 inzittenden van de landingsbaan in de Sudanese hoofdstad Karthoum. Na de landing ontplofte bij het taxiën de rechtermotor. Het toestel vatte onmiddelijk vlam.

Dodental
Officieel zijn hierbij 33 pasagiers, van voornamelijk Afrikaanse afkomst, om het leven gekomen, maar zeker vijftig mensen worden nog vermist. Ongeveer 110 mensen wisten aan de dood te ontsnappen door via opblaasbare noodglijbanen uit het vliegtuig te vluchten.

Zandstormen
Het vliegtuig van Sudan Airways kwam uit de Syrische hoofdstad Damascus en had daarna een tussenstop gemaakt in de Jordaanse hoofdstad Amman. Er zou sprake zijn geweest van slecht weer en zandstormen. Daardoor moest de piloot eerst nog een keer extra landen, in Port Sudan aan de Rode Zee, voor hij toestemming kreeg in Khartoum aan de grond te gaan.

Bekijk hieronder hoe brandweermannen in het donker de wrakstukken proberen te blussen.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Soedan artikelen
Reisnieuws
Doodzonde! 10 bezienswaardigheden in no-go areas

23 mrt 2017, Deze plekken hebben tenminste twee dingen gemeen. Eén: ze zijn stuk voor stuk indrukwekkend. En twee: ze liggen stuk voor stuk in een gevaarlijk conflictgebied. Deze tien interessante bestemmingen laat je de komende tijd dus maar beter links ligg...

0
Reisnieuws
Google Earth Soedan uit de lucht

27 apr 2007, Meldden we twee weken terug nog dat je via Google Earth de verwoestingen in de Soedanese provincie Darfur kon bekijken, nu bestaat deze mogelijkheid niet meer. De website is in Soedan uit de lucht gehaald.

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Darfur onder de loep

15 apr 2007, Google Earth en het Holocaust Museum in Washington willen de tragische burgeroorlog in Darfur meer onder de aandacht brengen. Op internet kan je via het satellietprogramma zien wat voor verwoestingen in deze Soedanese crisisregio zijn aangericht.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.