Soedan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Google Earth Soedan uit de lucht

Gepubliceerd: 27 apr 2007
0

Meldden we twee weken terug nog dat je via Google Earth de verwoestingen in de Soedanese provincie Darfur kon bekijken, nu bestaat deze mogelijkheid niet meer. De website is in Soedan uit de lucht gehaald.

Wie vanuit het Afrikaanse land probeert om het programma te downloaden, krijgt de melding dat de software niet langer beschikbaar is in het betreffende land. Vanwege de oorlog in de Darfur zijn er economische sancties vanuit de Verenigde Staten. Zonder een licentie mogen Amerikaanse bedrijven geen producten exporteren naar het oorlogsgebied.


Zie ook: Darfur onder de loep
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Soedan artikelen
Reisnieuws
Doodzonde! 10 bezienswaardigheden in no-go areas

23 mrt 2017, Deze plekken hebben tenminste twee dingen gemeen. Eén: ze zijn stuk voor stuk indrukwekkend. En twee: ze liggen stuk voor stuk in een gevaarlijk conflictgebied. Deze tien interessante bestemmingen laat je de komende tijd dus maar beter links ligg...

0
Reisnieuws
Vliegramp Sudan

11 jun 2008, Gisteravond schoot een vliegtuig met ruim 200 inzittenden van de landingsbaan in de Sudanese hoofdstad Karthoum. Na de landing ontplofte bij het taxiën de rechtermotor. Het toestel vatte onmiddelijk vlam.

0
Reisnieuws
Door: Floor Vink
Darfur onder de loep

15 apr 2007, Google Earth en het Holocaust Museum in Washington willen de tragische burgeroorlog in Darfur meer onder de aandacht brengen. Op internet kan je via het satellietprogramma zien wat voor verwoestingen in deze Soedanese crisisregio zijn aangericht.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.