Sierra Leone stekker

Sierra Leone – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Sierra Leone, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Sierra Leone gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Sierra Leone gebruikt kunnen worden zijn : Type D en G
Stekker D
Stekker G

Informatie over Sierra Leone

'222350' door Ramona005 '222350' door Ramona005

Sierra Leone

Sierra Leone

Marine van Sierra...L

Deze foto heb ik gemaakt op de Marinebasis in Sierra Leonne, het bootje op de foto is daadwerkelijk een boot van de marine.. verder hebben ze 200 man in dienst en 4 patrouille bootjes (wat bij ons nog niet door zou gaan voor een fatsoenlijke vissersboot) maargoed ze doen hun best! ook tegen de illegale visvangst dus super!

'222361' door Ramona005 '222361' door Ramona005

Sierra Leone

Sierra Leone

2 prachtige meiden

Toen we autopech kregen op weg naar het Chimpansees weeshuis liepen we een heuvel op, hier vonden we een school die was opgericht in 1986 en waar de leraar zelfs stopte met lesgeven toen hij ons zag komen aanlopen, de kinderen wisten niet wat ze meemaakten! ineens kwamen er een paar blanke mensen de berg op lopen!

'268472' door bearfoot '268472' door bearfoot

Sierra Leone

Sierra Leone

De beter...gesitueerd

De tuinman in blauw overhemd en 'houseboy' Ansu zoals dat zo mooi heette. De mensen die voor ons werkten zoals Ansu (in een overhemd van mijn vader ;-) hadden aanzien binnen de gemeenschap. Veel reiziger kennen het verschijnsel; iedereen wil je 'vriend' zijn. Maar zij kwamen bij ons thuis en dat gaf status. In hun welvaart voorzagen zij hun hele familie (die zich meestal tot ver buiten de dorpsgrenzen strekte). Ik denk met weemoed terug aan die goede oude tijd, lang voor de verschrikkelijke burgeroorlog. Torma Bum Sherbro

Bekijk alle Sierra Leone foto's en tips