Sierra Leone

Sierra Leone ligt in het westen van Afrika, tussen Guinee en Liberia. Na een jarenlange burgeroorlog, ontstoken door een corrupte regering en diamantcriminelen, werd in 2002 de vrede in Sierra Leone officieel getekend. President Kabbah werd opnieuw gekozen en stimuleert sindsdien een eerlijke economie en vrijheid van religie.
De kustlijn van Sierra Leone is meer dan vijfhonderd kilometer lang en wordt gesierd door wit zand, helder water en verschillende eilandjes. Trek je door het binnenlandse platteland, dan vind je stoffige, karakteristieke stadjes te midden van een rijke natuur, van moerassige bossen tot tropische wouden. De economie van Sierra Leone doet het steeds beter sinds het eind van de burgeroorlog. Dit heeft het land voor een deel te danken aan het hoge gehalte edelstenen, met name diamanten, die in de mijnen gevonden worden. Maar deze hebben een keerzijde: ze waren indirect de oorzaak voor de mishandelingen van de bevolking, die tijdens de oorlog gedwongen in mijnen moest werken. Eigenlijk is Sierra Leone zélf een ongeslepen diamant: prachtig en vooral geschikt voor avonturiers.

De hoofdstad Freetown is een levendige havenstad, die door zijn rijke historie tal van trekpleisters kent. Vooral de immense Cotton Tree, de Slave Gate en de Portuguese Steps zijn erg bijzonder. Daarnaast vind je in Freetown ook vele kerken en kathedralen. 
Als je het typische dagelijks leven in Afrika wilt ervaren, bieden stadjes als Bo , Koidu en Kabala uitkomst. Kleinschalig, vriendelijke bevolking en hardwerkende mensen.

Het klimaat in Sierra Leone is tropisch. Het hele jaar door ligt de temperatuur zo rond de 26 graden. Wel is er sprake van een duidelijk nat en een droog seizoen. Tussen mei en november valt er relatief veel regen en van december tot mei is het er vaak droog. 
De vegetatie is erg verschillend: in het oosten van het land ligt een hoogvlakte met bergen, het midden van Sierra Leone is een laagvlakte met bossen geschikt voor de landbouw en in het zuiden vind je regenwouden. De kusten worden, naast witte stranden, bedekt door mangroven en moerassen. 

Sierra Leone is nu niet zo'n land waar je meteen heen zou gaan, maar door de verscheidenheid en de typisch Afrikaanse leefstijl is het toch een interessante bestemming. 

Informatie over Sierra Leone

Alle highlights van Sierra Leone

Beste foto's & tips van Sierra Leone

'222361' door Ramona005 '222361' door Ramona005

Sierra Leone

Sierra Leone

2 prachtige meiden

Ramona005

Toen we autopech kregen op weg naar het Chimpansees weeshuis liepen we een heuvel op, hier vonden we een school die was opgericht in 1986 en waar de leraar zelfs stopte met lesgeven toen hij ons zag komen aanlopen, de kinderen wisten niet wat ze meemaakten! ineens kwamen er een paar blanke mensen de berg op lopen!

'222350' door Ramona005 '222350' door Ramona005

Sierra Leone

Sierra Leone

Marine van Sierra...L

Ramona005

Deze foto heb ik gemaakt op de Marinebasis in Sierra Leonne, het bootje op de foto is daadwerkelijk een boot van de marine.. verder hebben ze 200 man in dienst en 4 patrouille bootjes (wat bij ons nog niet door zou gaan voor een fatsoenlijke vissersboot) maargoed ze doen hun best! ook tegen de illegale visvangst dus super!

'268472' door bearfoot '268472' door bearfoot

Sierra Leone

Sierra Leone

De beter...gesitueerd

bearfoot

De tuinman in blauw overhemd en 'houseboy' Ansu zoals dat zo mooi heette. De mensen die voor ons werkten zoals Ansu (in een overhemd van mijn vader ;-) hadden aanzien binnen de gemeenschap. Veel reiziger kennen het verschijnsel; iedereen wil je 'vriend' zijn. Maar zij kwamen bij ons thuis en dat gaf status. In hun welvaart voorzagen zij hun hele familie (die zich meestal tot ver buiten de dorpsgrenzen strekte). Ik denk met weemoed terug aan die goede oude tijd, lang voor de verschrikkelijke burgeroorlog. Torma Bum Sherbro

Praktische informatie over Sierra Leone

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  december t/m maart
 • Internet extentie
  sl
 • Hoofdstad
  Freetown
 • Aantal inwoners
  5,1 miljoen
 • Oppervlakte
  1,7x Nederland
 • Reistijd
  10:15
 • Talen
  Engels
 • Religie
  islam
 • Tijdsverschil
  1 uur vroeger
 • Tijdverschil
  1 uur vroeger
 • Telefooncode
  232
 • Voltage
  220
 • Reisadvies
  positief, maar wees waakzaam. Daarnaast hebben een aantal provincies een negatief reisadvies.
 • Visum
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Douane
  visum verplicht en moet vooraf geregeld worden
 • Prikken
  DTP, Hepatitus-A, gele koorts, soms choleraverklaring
 • Aanvlieghaven
  Freetown (FNA)
 • Nationale feestdagen
  27 april Onafhankelijkheidsdag, 9 augustus Nationale Dag

Kaart van Sierra Leone en omgeving

Video: Reis mee naar Sierra Leone

Sierra Leone ligt in het westen van Afrika, tussen Guinee en Liberia. Trek je door het binnenlandse platteland, dan vind je stoffige, karakteristieke stadjes te midden van een rijke natuur. Sierra Leone is prachtig. Reis met ons mee en laat je inspireren!

Sierra Leone ligt in het westen van Afrika, tussen Guinee en Liberia. Trek je door het binnenlandse platteland, dan vind je stoffige, karakteristieke...

Bijzondere reis: Sierra Leone

Wie altijd al bij een lokale stam heeft willen horen, kan nu terecht in Sierra Leone! Tribe Wanted opent vanaf oktober een nieuw eco-dorp in dit voormalige oorlogsland en steunt daarmee de bevolking.

Wie altijd al bij een lokale stam heeft willen horen, kan nu terecht in Sierra Leone! Tribe Wanted opent vanaf oktober een nieuw eco-dorp in dit voorm...