Freetown

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chimpanzee Sanctuary in Sierra Leone

Freetown,
Sierra Leone


Tijdens mijn reis door West Afrika heb ik 2,5 maand vrijwilligerswerk gedaan in Tacugama Chimpanzee Sanctuary, een half uurtje rijden van de hoofdstad van Sierra Leone, Freetown. Hier draaide ik de eerste helft van de tijd mee met de lokale staff. Dit omdat je dan te zien krijgt hoe hard de mensen daar werken om deze geredde chimpanzee weesjes een kans te geven om weer te kunnen functioneren in een groep en samen wellicht ooit te kunnen worden vrijgelaten ergens waar er genoeg ruimte en plek is in Sierra Leone.

De oudere groepen chimpanzees gaan per groep in een omheining van 4 a 5 hectare jungle elke dag op pag, maar komen even langs tijdens de voertijd zodat bezoekers ze van een afstandje kunnen bewonderen.
Deze dieren zijn zo bijzonder, en elke chimpanzee heeft een eigen gezicht en karakter. Na een tijdje leer je ze ook per dier kennen en begin je verschillen te zien in sociaal gedrag, net zoals bij mensen! Dit was een van de bijzonderste ervaringen tijdens deze reis, en mocht je ooit Freetown bezoeken dan moet je zeker de kans nemen om een kijkje te nemen bij Tacugama Chimpanzee Sanctuary.