Freetown

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Retro shirt!

Freetown,
Sierra Leone


Sierra Leone heeft heel mooie stranden, die de lokale bevolking probeert schoon te houden door een kleine belasting te imponeren op toeristen. Vissers vullen hun inkomen door toeristen die hun voeten niet nat willen maken over de rivier te vervoeren. Het voelt alsof toerisme het land nog niet eacht heeft geraakt, omdat mensen niet zo opdringerig met toeristen zijn en eigenlijk redelijke prijzen hanteren.

River No 2 beach ligt een uurtje van Freetown. Jij kan een willekeurige taxi vanuit het hoofdstad voor de dag huren voor minder dan een tientje. De weg is niet zo goed, maar wel te doen met een normale auto. De strand zelf was heel relaxt, en geeft de mogelijkheid om met de lokale mensen om te gaan. Er zijn altijd jongens die zin in een potje voetbal hebben. Tijdens een zwem in de zee, kwam een man naar me toe om te vragen of ik hem zwemles kon geven. En als jij honger hebt, Adama komt altijd langs om lekker fruit te verkopen. Zij heeft niet zoveel foto's van haarzelf, dus zij was wel blij met de polaroid!

Om 5 uur zetten de mensen hun muziek aan. Ze lijken met elkaar te concurreren voor wie het beste feestje heeft, waarbij bijstanders zich op het plezier aansluiten. Er waren zelfs mensen die alleen in de zee begonnen te dansen. Salonians houden echt van fissa!