Victoria beste reistijd

Het weer op in Victoria

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Victoria te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Victoria? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Victoria

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Victoria:


Heb je net de ene moesson gehad, staat de volgende alweer voor de deur. De Victoria kennen twee moessonseizoenen: van mei tot oktober vanuit het zuidoosten en van november tot april vanuit het noordwesten. December en januari zijn niet alleen de natste maanden, maar ook de duurste. Topmaanden om te reizen zijn juli t/m september.


Reisadvies
Voor de Victoria geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
5 juni Bevrijdingsdag, oktober Creools Cultuurfestival, 2 en 3 oktober Subios Onderwater Festival.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Victoria

Beste foto's & tips van Victoria

'412965' door Zwart '412965' door Zwart

SeychellenVictoria

SeychellenVictoria

Botanical Garden

Zwart

In de tuinen, aangelegd in 1901, vindt men exotische en endemische planten, waaronder de Coco de Mer. In zo’n anderhalf uur kan men rustig door de tuinen lopen en de fraaie bomen, planten en bloemen aanschouwen. Vergeet niet het orchideeënhuis te bezoeken!

'386252' door MarloesZw '386252' door MarloesZw

SeychellenVictoria

SeychellenVictoria

Inzoomen op de locale

MarloesZw

Terwijl de rumoer van de markt waar marktkooplui hun vis, groente en toeristische snuisterijtjes proberen te verkopen onophoudelijk de ruimte beneden haar vult, kijkt zij dromerig voor zich uit. Zonder klanten is haar winkeltje daarboven met exotische prinsessenjurkjes in het hartje van Victoria akelig stil. Haar gezichtsuitdrukking verraad weinig. Kijkt ze naar mij of langs mij? Weet ze dat ze het onderwerp is geworden van dit plaatje? Vragen waarop mijn cameralens geen antwoord heeft, maar wat zou ik graag verder willen inzoomen.

'386825' door MarloesZw '386825' door MarloesZw

SeychellenVictoria

SeychellenVictoria

Kerkje in Victoria

MarloesZw

Ook in Victoria staan de deuren van de kerk altijd open. Niet alleen vanwege de toegankelijkheid, maar ook uit nood door de hoge temperaturen. De witte muren, de fleurige glas-in-lood ramen en het weerbarstige hout van de deur vullen elkaar mooi aan.

Laat kaart zien