Seychellen

Beelden van de Seychellen lijken bijna gefotoshopt zo mooi zien ze eruit. De spierwitte zandstranden, het helderblauwe water, de jungle en de gladde rotsformaties maken de Seychellen tot een tropisch paradijs. Het land bestaat uit meer dan 115 eilanden en ligt ten noorden van Madagaskar. Er wonen ongeveer 92 duizend mensen en negentig procent daarvan woont op het hoofdeiland Mahé.

Op dit eiland bevindt zich ook de hoofdstad Victoria en de Marine Conservation Society. Dit is een organisatie waar je als toerist mee kan helpen de zee en de schildpadden te beschermen. Doordat veel reizigers alleen in de grote resorts verblijven worden ze gescheiden van de lokale bevolking. Als je een verblijf bij iemand thuis regelt kan je op een leuke manier in contact komen met de locals, en het is nog veel goedkoper ook! Het eiland Praslin is na Mahé de grootste en deze kan je bereiken met een veerdienst. Sommige eilanden zijn alleen via de lucht te bereiken. De Seychellen zijn over het algemeen vrij duur en zijn niet echt bedoeld voor budgetreizigers, maar als je van luxe houdt dan zit je goed.

Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer en bezienswaardigheden. De kleine eilandjes als Fregate en Denis zijn wat rustiger en zijn ideaal om helemaal tot rust te komen. Wil je de toeristen en resorts vermijden, dan is een bezoek aan Bird Island een goed idee. Dit eiland is namelijk nog niet aangetast door massatoerisme. Hier kan je heerlijk van de natuur genieten, honderden vogelsoorten bewonderen en bijzondere landschildpadden spotten.

Het hoofdeiland Mahé is het dichtstbevolkte eiland van de Seychellen en is een plek waar je veel eettentjes en resorts vindt. Op het grote eiland Praslin is een prachtig natuurgebied te vinden: Vallée de Mai. Dit ligt in het Praslin National Park en is een van de kleinste UNESCO Werelderfgoedgebieden ter wereld. Het park staat bekend om de Coco de mer, een palmsoort met enorme zeekokosnoten die wel 15 tot 30 kilo kunnen wegen. Het Aldabra atol in de Seychellen is de op twee na grootste atol ter wereld. In 1976 is het tot natuurreservaat uitgeroepen en later kwam het zelfs op de Werelderfgoedlijst te staan. De grootste populatie reuzenschildpadden ter wereld is hier te vinden.

Zoals op veel eilanden wordt er op de Seychellen ook veel vis en rijst gegeten. Een veelgebruikt ingrediënt voor veel van de visgerechten is ‘rougaille’, een soort tomatensaus. De meeste bewoners hebben een Afrikaanse of Europese achtergrond en negentig procent is katholiek.

Op de Seychellen is het altijd warm maar wel erg vochtig door de ligging in de zee. Er valt erg veel neerslag, vooral op de hoger gelegen gebieden. In sommige gebieden kan er wel 3500 millimeter regen per jaar vallen. De maanden juli en augustus zijn over het algemeen de droogste maanden.

Informatie over Seychellen

Alle highlights van Seychellen

Beste foto's & tips van Seychellen

'492185' door speedy '492185' door speedy

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Relax

speedy

La Digue ligt op 43 kilometer van Mahé en op zes kilometer van Praslin. Het eiland heeft geen airstrip en is alleen per boot of helikopter te bereiken. Op La Digue is de fiets het plaatselijke vervoersmiddel. Het is heerlijk om van strand naar strand te fietsen en te genieten van dit authentieke eiland van de Seychellen.

'146593' door ejfovermaat '146593' door ejfovermaat

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Green turtle

ejfovermaat

Alleen de volwassen groene schilpad voedt zich met zeegrassen en algen. Zeeschildpadden zijn carnivoren en voeden zich met sponsen, krabben,inktvisjes en kleine vissen.Ze verblijven altijd in zee, alleen voor een korte periode om hun eieren te leggen komen ze aan land, waarna ze deze ingraven en achter laten.Na 2 maanden broeden in de zon komen er weer jonge schildpadjes.

'511836' door RobHoekstra '511836' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Kindvriendelijk Afrik

RobHoekstra

Toen ons dochtertje bijna twee jaar oud was maakten we onze derde verre reis met haar naar de Seychellen. Deze eilandengroep is een prima bestemming om met kind(eren) te bezoeken. Het is er heel erg veilig (heel weinig criminaliteit), er vliegen geen malaria muggen in de rondte en het is er ook nog eens supermooi. Huur een auto met kinderzitje en je kunt op je dooie gemak de mooiste strandjes bezoeken. Dit is Carana beach op het hoofdeiland Mahe.

Praktische informatie over Seychellen

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  juli t/m september
 • Internet extentie
  sc
 • Hoofdstad
  Victoria
 • Aantal inwoners
  80.000
 • Oppervlakte
  80% van Texel
 • Reistijd
  11:20
 • Talen
  Engels, Frans en Creools
 • Religie
  rooms-katholiek (87%), anglicanisme, christendom
 • Tijdsverschil
  3 uur later
 • Tijdverschil
  3 uur later
 • Telefooncode
  248
 • Voltage
  220 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  geen visum nodig
 • Douane
  geen visum nodig
 • Prikken
  DTP, Hepatitis A, gele koorts
 • Aanvlieghaven
  Mahe (SEZ)
 • Nationale feestdagen
  29 juni Onafhankelijkheidsdag, 5 juni Bevrijdingsdag
Laat kaart zien
Fotofanaten opgelet: Topfoto van de Week!

Een hoogtepuntje van onze week is toch altijd het kijken naar de foto's die onze communityleden maken. Ook deze week hebben wij weer onze favorieten op een rijtje gezet, met uiteraard een winnaar ...  

Een hoogtepuntje van onze week is toch altijd het kijken naar de foto's die onze communityleden maken. Ook deze week hebben wij weer onze favoriet...

De Seychellen, méér dan een strandbestemming

De stranden van de Seychellen zijn uniek. Witte stranden en roze rotsen mengen zich hier met het felblauwe water. En met zijn ruim 100 eilandjes is er keuze genoeg. Zoek je nog wat leuke en bijzondere activiteiten tijdens je verblijf? We stelden een speciaal lijstje voor je samen.

De stranden van de Seychellen zijn uniek. Witte stranden en roze rotsen mengen zich hier met het felblauwe water. En met zijn ruim 100 eilandjes is er...

Video: In vogelvlucht door Seychellen

Paul Wex gaat op visite bij zijn vriendin die stage liep in de Seychellen. Geniet mee van de natuur, de rust, de locals en het leven in de Seychellen. Een geweldige video om erbij weg te dromen...

Paul Wex gaat op visite bij zijn vriendin die stage liep in de Seychellen. Geniet mee van de natuur, de rust, de locals en het leven in de Seychellen....