Mahe

'146593' door ejfovermaat '146593' door ejfovermaat

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Green turtle

ejfovermaat

Alleen de volwassen groene schilpad voedt zich met zeegrassen en algen. Zeeschildpadden zijn carnivoren en voeden zich met sponsen, krabben,inktvisjes en kleine vissen.Ze verblijven altijd in zee, alleen voor een korte periode om hun eieren te leggen komen ze aan land, waarna ze deze ingraven en achter laten.Na 2 maanden broeden in de zon komen er weer jonge schildpadjes.

'511836' door RobHoekstra '511836' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Kindvriendelijk Afrik

RobHoekstra

Toen ons dochtertje bijna twee jaar oud was maakten we onze derde verre reis met haar naar de Seychellen. Deze eilandengroep is een prima bestemming om met kind(eren) te bezoeken. Het is er heel erg veilig (heel weinig criminaliteit), er vliegen geen malaria muggen in de rondte en het is er ook nog eens supermooi. Huur een auto met kinderzitje en je kunt op je dooie gemak de mooiste strandjes bezoeken. Dit is Carana beach op het hoofdeiland Mahe.

'414938' door RobHoekstra '414938' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Just arrived

RobHoekstra

Onze eerste stop in de Seychellen was aan Baie beau Vallon op het hoofdeiland Mahe. B&B aan dit stukje strand. Zeker niet het mooiste strand dat we in de Seychellen gezien hebben maar ook eentje om niet te vergeten. Voor wie van plan is om richting de Seychellen te gaan en wat info wenst over goee B&B's laat maar even weten. Wij hebben het prima naar ons zin gehad op Mahe, Praslin en La Digue. En echt niet zo duur als iedereen denkt.

'539223' door marcvankessel '539223' door marcvankessel

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Garden of Eden

marcvankessel

Wie denkt dat de Seychellen alleen bestaan uit mooie bounty stranden en kleine baaien heeft het mis. Door het midden van het eiland Mahe loopt een kleine bergketen (20 km lang) die aan beide kanten begroeid is met regenwoud. De mooiste planten kom je er tegen. Het lijkt de tuin van Eden wel. Alleen geen appel en geen slang gezien. En Eva trouwens ook niet.

'484643' door RobHoekstra '484643' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Trouble in paradise

RobHoekstra

Ook op het hoofdeiland van de Seychellen, Mahe, vind je prachtige stranden en kleine onbewoonde eilandjes. Hier L'islette.Een prachtig onbewoond eiland vlak voor de kust bij Port Glaud. Makkelijk via een mooie route te bereiken per huurauto vanuit de hoofdstad. Zoals jullie zien dit keer geen strakblauwe hemel maar regenwolken. Dat was wel erg jammer want dit soort eilandjes komen in het zonnetje toch een stuk beter tot hun recht ;-)

'491095' door speedy '491095' door speedy

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Snorkelen

speedy

De zee rond de Seychellen is (meestal) erg geschikt voor snorkelen en duiken. Het water is zo helder dat u op een goede dag wel 30 meter zicht hebt onder water. Er is zeer veel te zien. Rond Mahé duikt u over het algemeen in rustig water met weinig stroming

'228981' door Leoni '228981' door Leoni

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Schildpad

Leoni

heerlijk rustig aan het zwemmen ... wie kijkt er naar wie! Zo mooi als je zelf ook rusitg blijft zwemmen en erniet op af zwemt. De schildpadden blijven dan zelf ook rustig en je kunt de mooiste opnames maken.

'540402' door RobHoekstra '540402' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Carana (hidden) beach

RobHoekstra

De lonely planet beschreef Carana beach als een prachtig strand waar je wel even goed naar moest zoeken. Toen mijn dochtertje en haar moeder hun middagslaapje deden heb ik de bus gepakt naar het noorden van Mahe. Na een paar mensen gevraagd te hebben naar het strand wist ik waar ik ongeveer de bus uit moest. Nog een stukje lopen over de weg en dan via een niet aangegeven zandpad naar beneden. Het strand is er inderdaad erg mooi en, op een verliefd stelletje na, die dag helemaal leeg. Aan het uiteinde van het strand, na een klein stukje over de rotsen te hebben gelopen, kwam ik uit op dit punt. Vond het zelf wel iets idyllisch hebben.

'425323' door RobHoekstra '425323' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Verborgen strand

RobHoekstra

Carana beach wordt niet met borden aangegeven en je moet even goed vragen aan de locals waar je vanaf de weg door de bosjes naar beneden moet. Ik las over dit strand in de Lonely planet en nam vanuit Baie beau Vallon de bus richting het noorden. Gelukkig wist de buschauffeur waar ik er uit moest. Op dit strandje kom je hooguit een handjevol andere mensen tegen. Een aanrader voor als je op Mahe verblijft.

'181276' door carootje '181276' door carootje

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Verliefd!!!!

carootje

Op Mahé, grootste eiland van de Seychellen kun je heel veel prachtige strandjes vinden. Wel een autootje huren voor 35 euro per dag. Bij Beau Vallon kun je zalig blijven zitten tot de zon ondergaat. Toen ik door mijn lens keek van mijn klein Nikon camera zag ik dit verliefd stelletje voorbij lopen en dat gaf een heel romantische foto. Tja, de eilanden geven je vlinders in je buik, omdat ze zo mooi zijn!!!!

'513214' door RobHoekstra '513214' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Schildpaddenstrand

RobHoekstra

Ook het hoofdeiland Mahe heeft genoeg mooie plekken om je een vakantie zoet te houden. Met een huurauto rijd je in een dag het eiland rond. Doe je er wat langer over dan kun je op je gemak veel van de mooie en rustige stranden bezoeken. Al moet ik zeggen dat bijna alle stranden op de Seychellen rustig zijn. Dit is een strand dat bekend staat om de schildpadden die er aan land komen om eieren te leggen. De naam weet ik niet meer maar het ligt helemaal in het zuiden van Mahe. Ik denk dat het Anse Takamaka of Anse Marie Louise is. We hadden het strand in ieder geval bijna voor onszelf die regenachtige middag ;-)

'349326' door FRIEDAJANSEN '349326' door FRIEDAJANSEN

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Lekker

FRIEDAJANSEN

Het moet vast wel heel erg lekker zijn als je je koppie zover er in steekt. Het doet mij denken aan het spreekwoord: wie het onderste uit de kan wil krijgt...... Dit mooie vogeltje is een sunny bird.

'491740' door speedy '491740' door speedy

SeychellenMahe

SeychellenMahe

7 PM

speedy

Elk eiland heeft witte stranden, wuivende palmbomen en grillige granietrotsen. Het hoofdeiland Mahé wordt omgeven door tientallen stranden: een verlaten baai is niet moeilijk te vinden. Eén van de mooiste stranden op Mahé is Beau Vallon, een langgerekt strand waar je een heerlijke strandwandeling kunt maken.

'164515' door ejfovermaat '164515' door ejfovermaat

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Stonefish

ejfovermaat

Dit is waarschijnlijk werelds meest giftige vis !!!! In de meeste stekels in de vinnen zit gif.Er is een antistof maar deze is erg duur en moet gekoeld bewaard worden.Hij is een ster in camouflage en moeilijk te herkennen omdat hij zich graag ophoudt tussen losse stukken dood koraal en getijde poeltjes bij laag tij.Een berucht gevaar voor mensen die zonder waterschoenen onvermoed het water in lopen !

'510326' door RobHoekstra '510326' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Mooie plek slechte...

RobHoekstra

Ook op het hoofdeiland Mahe heb je genoeg mooie plekjes om je een vakantie te vermaken. Wij hadden er een huurauto wat het bezoeken van verschillende strandjes net even wat makkelijker maakt. Dit is Anse Royale. Helaas liet het zonnetje het hier even afweten. De wegen op Mahe zijn prima en het is nergens druk of hectisch.

'428079' door Ghislainedekkers '428079' door Ghislainedekkers

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Bounty reclame

Ghislainedekkers

Geen commentaar...gewoon genieten. Even goed opletten en het kaartje in de lonely planet in de gaten houden, auto parkeren, weg aflopen, even door het struikgewas en dan hopen dat je alleen bent en dan gewoon genieten!

'396999' door RobHoekstra '396999' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Hidden beach

RobHoekstra

Eerder plaatste ik al een tip en een foto van een "verborgen" trandje op Mahe, niet ver van het "drukke" Baie beau Vallon. Dit is nog een foto van Carana Beach. Heerlijk rustig daar. In de verte passert slechts een zeilboot die waarschijnlijk nog ongereptere plekjes kan aandoen.

'355248' door jolineopreis '355248' door jolineopreis

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Prachtig onontdekt...

jolineopreis

Samen met tourguide Alrick gingen we het hele eiland af en kwam ik op de meest uitgestorven stranden en uitkijkpunten. Dit is Carana beach, waar verder geen mens te bekennen was. Erg mooi en fotogeniek!

'181441' door carootje '181441' door carootje

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Wie wil hier nou niet

carootje

We hadden een autootje gehuurd en dan kun je op het eiland Mahé heel veel mooie strandjes vinden waar maar enkele mensen vertoeven. Dit strand heet Anse Soleil. Wel een vreselijk moeilijke weg om er te komen, want ze zijn er een nieuw resort aan de andere zijde aan het bouwen!!! Het is de moeite waard om even te zweten in de auto tot je er bent!!!

'347240' door FRIEDAJANSEN '347240' door FRIEDAJANSEN

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Bezoek

FRIEDAJANSEN

Deze bloem is nog niet geheel open maar krijgt al bezoek van twee smulpapen opzoek naar heerlijke honing. Niet alleen deze twee maar ook de vogels waren gek op deze bloem. De bloem aan een behoorlijk grote boom. Is er iemand die hier de naam van weet?

'219131' door ejfovermaat '219131' door ejfovermaat

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Jonge emperor...angel

ejfovermaat

Deze jonge Emperor verschilt erg veel van zijn volwassen ouders. Hij heeft een totaal andere kleur en patroon. hij leeft alleen en zit vaak verborgen tot hij volwassen is. de volwassen exemplaren zie je alleen of in paren in kanalen,grotten of riffen met rijke koraalgroei. Volwassen emperors kunnen wel 70 cm groot worden

'395734' door RobHoekstra '395734' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Silhouette

RobHoekstra

Foto genomen op het strand van Beau Vallon voor ons B&B. Aan de horizon zie je Silhouette island liggen. Zo veel verschillende eilanden daar. De een nog mooier dan de andere. En lang niet zo duur als iedereen denkt.

'357275' door BiancaRamon '357275' door BiancaRamon

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Fabelachtig uitzicht.

BiancaRamon

Vanaf Mahé heb je een prachtig uitzicht op de eilanden Conception en Thérese. Omdat de foto van een wat hoger gelegen punt is genomen en vanuit een bos rijke omgeving is het wat mistig maar dat geeft de foto net dat beetje extra.

'345992' door FRIEDAJANSEN '345992' door FRIEDAJANSEN

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Superman

FRIEDAJANSEN

De Seychellen is echt een mooi gebied. Alleen het water al...helder,lekkere temperatuur,mooi kleuren...Wij maakten een tocht met een catamaran. Op een gegeven moment kwam er speedboot aan die wat aandacht wilde. Ik heb hem maar op de foto gezet. Allebei gelukkig. Ben je in de gelegenheid om een tocht op de Seychellen met een catamaran te maken? Zeer zeker doen!! Oei het is geenn speedboot maar een waterscooter....gecorrigeerd door Tom. Bedankt!