Mahe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mahe image

Mahe

Mahe
Seychellen
BiancaRamon

Tweede week op het eiland Mahe waar we bijna vissen en ratten voer waren.

De gehele tweede week in de Seychellen op het grootste eiland Mahe doorgebracht.Het is hier duidelijk veel drukker en ze rijden hier als gekken, vooral in de bus ben je je leven niet zeker en al helemaal niet in de bergen in een haarspeld bocht. Dankzij deze net aan den lijve ondervonden informatie en het feit dat we elke dag 15 minuten steil een klucht op moeten puffen en zweten hebben wij besloten om een auto te huren. Een auto huren is op dit eiland de meeste ideale manier om het eiland te verkennen. Binnen een dag rij je het hele eiland over en elke dag rij je naar een ander strandje om te snorkelen en te relaxen. We hebben een prachtige wandeling gemaakt door het Morne Seychellois nationaal park. Uiteindelijk kom je na ruim een uur lopen uit op het perfecte tropische strandje, Anse Major, en het mooiste is nog.....het strandje is helemaal aleen voor jou.

Ook heb ik nog twee duiken gemaakt. Helaas geen walvis haai mogen spotten maar wel veel anders moois zoals veel rifhaaien, roggen, kreeften en plenty tropische gekleurde vissen. Bij het sunset beach hotel kan je heel leuk snorkelen. Je ziet er heel veel vis en het is echt de moeite waard. Je moet alleen niet onder het balkon van het restaurant gaan snorkelen want daar worden de vissen blijkbaar gevoerd. Dit heeft als resultaat dat de vissen jou ook als voer zien en met hele groepen op je af komen, je bijten en je blijven achter volgen totdat je uit het water bent gestapt! Nog nooit zo een horror snorkel tochtje meegemaakt.

In het weekeind beloven de inwoners van Beau Vallon zichzelf ook een feestje. Iedereen verzamelt zich met de auto op het parkeer terrein bij het strand, opent zijn of haar kofferbak waarin de koelboks of het krat bier zich bevindt en gaat daar met een muziekje aan wat socialiseren. Op het parkeer terrein staan ook mensen met een bbq waar je vlees, vis of een hamburger kan kopen en die maken het feest compleet. Doordeweeks speelt ongeveer hetzelfde af op het strand tegenover de supermarkt. In de supermarkt wordt koud bier gekocht die met een groepje op het strand wordt genuttigt. (alleen de bbq ontbreekt) Erg gezellig en leuk om je aan te sluiten om wat lokale contacten op te doen. Wel op letten want voordat je er erg in hebt komt er een rat op je af rennen, begin je zand te gooien en in paniek op te springen om ten slotte door het hele dorp uit gelachen te worden!