La Digue

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

La Digue image

La Digue

La Digue
Seychellen
BiancaRamon

Seychellen met regen....en hier en daar een zonnetje

Onze reis verleden week begonnen in La Dique op de Seychellen. Hier zijn wij een week gebleven. Ondertussen zijn wij al verhuisd van het eiland La Dique naar het eiland Mahe. Het weer is hier de laatste tijd wat beter, overdag zon en savonds regen. Op La Dique hebben we veel regen gehad en dan wordt zo'n klein eiland wel erg klein.

Op La Dique zijn we naar het mooiste strand ter wereld geweest, we hebben het eiland rond gefietst met of zonder poncho aan, hebben de paradise fly catcher (een vogel die alleen hier voor komt) op de picture, hebben grote landschildpadden in hun nek gekieteld, hebben nog meer mooie strandjes tijdens wandelingen gevonden (Grand anse, anse cocos en petit anse), zijn een dag naar Praslin geweest waar we een wandeling door een palmen bos hebben gedaan en daar de zwarte papegaai gespot die ook alleen weer hier voor komt.

Aanrader is vooral het palmenbos op Praslin, het veuve nationaal park in La Dique, fietsen over het eiland en van strand naar strand lopen.

Op La dique zijn precies 3 restaurants en 1 bar en alles is om 21:00 uur gesloten. De supermarkten mag je eigenlijk niet eens zo noemen want ze verkopen bijna niks. Wat eieren, conserven blikken, 1 soort kaas en 1 soort beleg, 1 soort groente, rum, bier, koud drinken en ingevroren vlees. Niet echt de moeite van het koken waard. Hier gaan ze niet met een lijstje naar de supermarkt om zo van dat gaan we eten deze week. Nee, hier kijken ze wat er isen dat wordt gegeten die dag. Uiteindelijk zijn we 5 avonden in de plaatselijke pizzeria beland omdat daar nog de meeste keus was en het goedkoopste bier.

We zijn ook nog 2 kilometer in de snik hitte en puffend een berg opgeklommen. Vanaf deze berg had je een prachtig uitzicht over de Seychellen. Bovenop de berg was ook een restaurant/bar. Op de deur stond aangeplakt dat je alleen naar binnen mocht om foto's te maken van het uitzicht als je ook wat te drinken bestelde. Nou, als je net 2 kilometer berg op waard heb gelopen met 30 graden heb je best dorst dus wij vonden het prima. Ramon zocht een plekje om te gaan zitten en ik begin alvast enthousiast te fotograferen. Nou zeg, werd die eigenaar me toch kwaad. We werden zo het restaurant uit gekieperd met veel geschreeuw en uiteindelijk ruzie. We probeerden nog uit te leggen dat we ook wat te drinken wilden bestellen en we hebben de foto nog verwijdert waar hij bij stond maar het mocht niet meer baten. We mochten er niet meer in en konden dus dorstig die 2 km weer naar beneden lopen.

Nu zijn we op het eiland Mahe, waar het al veel drukker is dan op La Dique, en hebben een appartement bovenop een berg. Leuk hoor maar die berg moet dus wel elke keer bedwongen worden. 15 minuten steil omhoog! Wel goed voor de kuiten. Het strand is hier prachtig in Beau Vallon het is een hele grote baai met wit zand en kristal helder water. Smiddags zit het hele dorp op het strand bier te drinken en muziek te maken. (vooral in het weekeind). Morgen gaan we wellicht een auto huren om wat meer van het eiland te bekijken.