Seychellen

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Seychellen image

Seychellen

Seychellen
Afrika
Leoni

Mahe, Praslin, La Dique, Cerf

Mahe, Praslin, La Dique en Cerf!

Wij zijn 10 dagen op Praslin geweest, en 10 dagen op Mahe. Ik vond Praslin leuker dan Mahe, maar dat kan persoonlijk zijn natuurlijk. Praslin is veel kleiner en gemoedelijker. Vanuit Praslin zijn we 1 dag naar La Dique geweest, moet je echt doen! Super leuk. Je kan daar een fiets huren en het eiland (deel ervan) over fietsen. Zeker de moeite waard om even naar de bekende film-stranden te gaan. Het is daar heel erg mooi! In plaats van een fiets kan je je ook laten vervoeren door een ossenkar, dat is zeker een belevenis. (hebben wij gedaan) Zo'n rasta man zingend op de bok .... echt leuk om te doen.
Op Praslin kan je heel goed zelf een auto huren, zo'n kleine Jeep kost niet veel, en je kan heel de dag lekker weg!
Restaurants op Praslin zijn heel wisselend .... bij sommige is het eten erg beperkt en niet ech smakelijk, maar als je even goed door zoekt (soms in achterafstraatjes) vindt je de geweldigste restaurantjes met heel goed en lekker eten. Prijs ligt dan een klein beetje hoger ... maar dan heb je ook wat! Zulke restaurants zijn ook veel gezelliger ingericht, lekker flesje wijn erbij.... genieten dus!
Duiken was prachtig in Praslin ... maar snorkelen alleen op sommige plaatsen, niet zo veel.
Wat super aan te bevelen is: ga 1 dag naar Curieuse Island!! Dat is wel zo'n gave belevenis!! Daar leven alleen maar de landschildpadden. Na een rondleiding door een soort schildpadden opvang, kan je zelf gaan wandelen op het eilandje. Neem daar vooral de tijd voor. Prachtig mooie wandeling en zo'n bijzondere ervaring tussen die schildpadden! Echt super! (zie mijn foto van de schildpad)
Let wel op dat je je bootreisje goed afspreekt met de bootman! Ze denken overal dat wij als toeristen bulken van het geld … en ze dus wel effe flink aan je kunnen verdienen. Soms proberen ze je naar de overkant te brengen voor een bepaalde prijs, en als je dan terug wil, moet je weer dezelfde prijs betalen. Vooral niet doen, echt weigeren en anders zeggen dat je naar hun baas stapt …. Dan laten ze het wel uit hun hoofd! (ze steken namelijk als je wel 2 keer betaald het in hun eigen zak) De bootman zal dan even doen alsof hij boos is, maar als je hem de volgende dag weer tegen komt, komt hij je vrolijk een hand geven en een praatje maken. Hij is het dan ‘alweer’ vergeten ….

Geld wisselen op Praslin hebben wij (tegen de regels in) wel in het illegale cirquit gedaan. Ze zeggen dat je het niet moet doen, maar wij hebben steeds 100 of 200 euro gewisseld en daar kreeg je echt veel meer geld voor terug als dat je het bij de bank deed! Je zal een dief van je eigen portemonaie zijn als je het niet doet! Een mannetje neemt je geld aan, belt wat heen en weer, en binnen 5 minuten heb je je wisselgeld! Echt geen probleem, wij hebben het op diverse plaatsen gedaan, en altijd ging het goed. In tegenstelling van wat de mensen dus zeggen. Zelfs in een supermarkt kunnen ze soms je geld wisselen! Wij hebben er meer als 300 euro voordeel mee behaald. (en laten we eerlijk zijn, iedereen denkt aan zijn eigen portemonee toch?) Als de regering daar op tegen is, moeten ze maken dat de banken ook meer geld geven, dan ga je vanzelf niet meer wisselen op straat.

Dan over Mahe. Ons hotel zat aan de totaal verkeerde kant van het eiland. (ondanks veel speurwerk, toch verkeerd ingelicht blijkbaar) Daardoor zaten we midden op een berg, waar niets te doen was. Toen hebben we gelijk een auto gehuurd. Het hotel (en dat hoor je erg vaak) zag er op de plaatjes heel mooi uit, maar in het echt was het al erg vervallen! Jammer, want het was niet goedkoop, dat zegt daar dus niets!
We hebben wel leuke dingen gedaan, zelf soms een bustocht tussen de locals, dwars over het eiland! Hele ervaring .... de vraag is wie wie bekijkt ... hun vinden het net zo leuk als wij! Maar dat doet een toerist echt nooit daar, bleek wel! Heel grappig. Je moet wel soms wat langer wachten op een bus...ze kijken niet zo op de tijd!
Mahe (stad zelf) is leuk om te zien. Wij hadden daar een duikschool aan de haven, en heel erg mooi gedoken. Snorkeltochten kan je daar ook maken, zeker de moeite waard! Vergelijk even de prijzen van verschillende snorkeltochten want sommige vragen de hoofdprijs, terwijl je onderwater allemaal het zelfde ziet hoor!
Vanuit Mahe ook 1 dagtocht naar Cerf gedaan. Heel bijzonder! Daar staat maar 1 hotel en daar is dan ook je lunch. Je kan daar heerlijk wandelen over het eiland, zwemmen in het zwembad van hun hotel en ligbedden op het strand. Hotel bestaat uit allemaal mooie bungalows verdeeld over het een groot deel van het eilandje. Daar ook gesnorkeld, best mooi.

Vergeet vooral aan het eind van de reis niet dat je al je geld OP maakt!
In NL krijg je er niets meer voor terug …. En op het vliegveld daar, kan je er in de winkels NIET mee betalen! Wij baalden enorm want het laatste geld hadden wij bewaard voor nog wat aankopen op het vliegveld ….. mochten we daar alleen met dollars betalen of met je creditcard! Toen konden we dus alleen in een restaurant er nog pinda’s snoepjes en drinken voor kopen … echt balen!

Als iemand nog vragen heeft, stel ze gerust!

groetjes
Leoni