Sao Tome en Principe

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter ejbaaijens

Voor de westkust van Afrika ligt de eilandengroep Sao Tomé en Principe. De groep bestaat uit zes eilanden, waarvan Sao Tomé het grootste is. De eilanden zijn bergachtig en vulkanisch. De bodem is vruchtbaar, waar de bevolking in het verleden gebruik van maakte door er suiker op te verbouwen.

Later kwam een groot deel van het inkomen van de bevolking van koffie- en cacaoplantages. Helaas leeft achttien procent van de bevolking tegenwoordig nog altijd zonder stromend drinkwater en medische hulp is schaars. Wel zijn er voorzieningen voor reizigers; met name avonturiers, duikers en doorgewinterde hikers kunnen hier hun hart ophalen. Ook zijn er een paar zeer luxe resorts. De archipel Sao Tomé en Principe telt 187.000 inwoners. Een derde daarvan woont in de gelijknamige hoofdstad São Tomé. Het merendeel van de bevolking heeft zowel Afrikaanse als Portugese voorouders.

Sao Tomé en Principe is een ideale bestemming als je van strandvakanties houdt. Op de verschillende eilanden kun je door turkoois water en over hagelwitte stranden met wuivende palmbomen wandelen. Ook zeker de moeite waard is een uitstapje naar de binnenlanden. De avontuurlijke paden door het tropisch regenwoud maken van een wandeling een hele uitdaging, maar de prachtige natuur maakt alles goed. Vogelliefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken. Maar liefst 140 soorten exotische vogels hebben zich permanent op de eilanden gevestigd.
Andere bezienswaardigheden zijn onder andere de rotskust Boca Inferno, de waterval van São Nicolau en om te duiken kun je naar Ilheu da Rolas gaan.

Informatie over Sao Tome en Principe

Populaire highlights van Sao Tome en Principe

Alle highlights van Sao Tome en Principe

Beste foto's & tips van Sao Tome en Principe

We keken op de kaart en zochten een eiland bestemming aan de westkant van Afrika. We zagen toen voor de kust van Gabon de eilanden Sao Tomé en Principe. We ...

>>

Op Sao Tomé zijn er verschillende nog werkende cacao en koffieplantages. Erg interessant om te bezoeken. Er zijn ook diverse plantages die in verval geraakt...

>>

In het oosten van het eiland Sao Tomé heb je mooie dorpjes waar het leuk wandelen of fietsen is. De huizen zijn kleurrijk, van hout en staan op palen. Hier ...

>>

Praktische informatie over Sao Tome en Principe

Kaart van Sao Tome en Principe en omgeving

Laatste Sao Tome en Principe Artikelen

Met onze reisgids Sao Tome en Principe ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reportage
Dit is de laatste buitenpost van Afrika

09 mrt 2016, Voordat Afrika voorgoed uit zicht verdwijnt en enkel de onmetelijke Atlantische Oceaan resteert, duikt São Tome en Princípe uit het water op. Het kleinste en minst bekende land van het continent wacht op ontdekkers.

0
Reportage
São Tomé & Príncipe: de mooiste jungle-eilanden

31 jan 2016, Op de landkaart zijn São Tomé & Príncipe slechts twee groene toefjes op het blauwe canvas van de Atlantische Oceaan. Maar de eilanden voor de kust van West-Afrika, die samen het kleinste land van Centraal-Afrika vormen, doen hun reputatie a...

0
Reisnieuws
São Tomé & Príncipe

07 aug 2012, Ver van het vasteland ligt het op een na kleinste land van Afrika: São Tomé en Príncipe. Twee slaperige groene juwelen die wachten op nieuwe ontdekkers.

0