Sao Tome en Principe reisadvies

Voor een plezierige en veilige vakantie naar Sao Tome en Principe, is het belangrijk op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies, Dat wij hieronder geven. Want iedereen wil natuurlijk veilig op reis! Daarom is het belangrijk om te weten of Sao Tome en Principe een veilige bestemming is. Het ministerie van buitenlandse zaken geeft op basis van de actuele situatie aan of er een positief reisadvies Sao Tome en Principe is of een negatief reisadvies Sao Tome en Principe. Let er bij je reisvoorbereiding goed op in welke regio’s van Sao Tome en Principe dit advies geldt. Deze hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Doel van dit reisadvies is om je te informeren over de veiligheid in Sao Tome en Principe. De veiligheid heeft onder meer betrekking op het aantal misdrijven, demonstraties en rellen, de verkeersveiligheid, actuele noodsituaties door natuurrampen, gevechten tussen bevolkingsgroepen en oorlog. Ook veiligheidsrisico’s met betrekking tot ziektes en gezondheid en epidemieën worden in dit reisadvies meegenomen.

Actueel reisadvies Sao Tome en Principe

Over het algemeen geldt er een positief reisadvies voor Sao Tomé en Principe. Wees wel altijd alert. Vooral op de afgelegen stranden, daar kan criminaliteit aan de orde zijn. De wegen op Sao Tomé en Principe zijn slecht. In het regenseizoen zijn de wegen erg moeilijk begaanbaar. 

Dit advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw reis. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Zie hier het actuele reisadvies voor Sao Tome en Principe van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Informatie over Sao Tome en Principe

Meer Sao Tome en Principe inspiratie

'514113' door ejbaaijens '514113' door ejbaaijens

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Surfer in het...onbek

We keken op de kaart en zochten een eiland bestemming aan de westkant van Afrika. We zagen toen voor de kust van Gabon de eilanden Sao Tomé en Principe. We gingen surfen op het internet om het onbekende te verkennen. Er was echter niet heel veel informatie. Zelfs het vinden van een vlucht was lastig, maar de optie met TAP via Lissabon (en op de dag zelf kwam ook een tussenstop in Munchen erbij) was de beste. Op bookingsites geen hotels beschikbaar. Verder surfen. Een perfect eenvoudig hotel gevonden. De communicatie verliep niet zo soepel. Je moet geduld en doorzettingsvermogen hebben. Maar dan heb je ook wat! Toch nog even de hele verzameling Columbussen doornemen en ja hoor: ook een artikel over Sao Tomé! Al die moeite van het surfen voor niets ;-) We hebben enorm genoten van dit fantastische pure onbekende eiland. We reden naar het zuiden en kwamen aan bij Porto Allegre. Daar zagen we in de baai iemand surfen op prachtige golven. Surfen in het onbekende.

'456909' door ejbaaijens '456909' door ejbaaijens

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Vergane glorie

Op Sao Tomé zijn er verschillende nog werkende cacao en koffieplantages. Erg interessant om te bezoeken. Er zijn ook diverse plantages die in verval geraakt zijn. Op de foto zie je een vervallen plantageziekenhuis. We liepen langzaam de bijna majestueuze trap op. de deur stond open. Binnen veel spinnenrag en gesloten deuren. Zouden hier nu plantagewerkers wonen? De trap naar boven is vervallen, maar toch gaan we voorzichtig naar boven. Je voelt de oude sfeer van vroeger. We komen op een half cirkelvormige veranda. Een fantastisch uitzicht. Aan de ene kant loopt het landschap naar beneden richting zee. Aan de andere kant ruïnes tegen de groene bergen. In Columbus Magazine 28 van voorjaar/zomer 2011 wordt gesproken over de oude plantages. Deze plantage was die van Agua d'Izez.

'494504' door ejbaaijens '494504' door ejbaaijens

Sao Tome en PrincipeSao Tome

Sao Tome en PrincipeSao Tome

My girls

In het oosten van het eiland Sao Tomé heb je mooie dorpjes waar het leuk wandelen of fietsen is. De huizen zijn kleurrijk, van hout en staan op palen. Hier en daar komt vrolijke muziek naar buiten. Bij dit huis kwam het gezang van de dames. Ze reageerden vrolijk toen we langs kwamen lopen. Natuurlijk wilde de stoere jongen met zijn dames op de foto!

Laat kaart zien

Laatste Sao Tome en Principe artikelen

Met onze reisgids Sao Tome en Principe ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Dit is de laatste buitenpost van Afrika

Voordat Afrika voorgoed uit zicht verdwijnt en enkel de onmetelijke Atlantische Oceaan resteert, duikt São Tome en Princípe uit het water op. Het kleinste en minst bekende land van het continent wacht op ontdekkers.

Voordat Afrika voorgoed uit zicht verdwijnt en enkel de onmetelijke Atlantische Oceaan resteert, duikt São Tome en Princípe uit het water op. Het klei...

São Tomé & Príncipe: de mooiste jungle-eilanden

Op de landkaart zijn São Tomé & Príncipe slechts twee groene toefjes op het blauwe canvas van de Atlantische Oceaan. Maar de eilanden voor de kust van West-Afrika, die samen het kleinste land van Centraal-Afrika vormen, doen hun reputatie als een van de laatste tropische frontiers eer aan.

Op de landkaart zijn São Tomé & Príncipe slechts twee groene toefjes op het blauwe canvas van de Atlantische Oceaan. Maar de eilanden voor de kust van...

São Tomé & Príncipe

Ver van het vasteland ligt het op een na kleinste land van Afrika: São Tomé en Príncipe. Twee slaperige groene juwelen die wachten op nieuwe ontdekkers.

Ver van het vasteland ligt het op een na kleinste land van Afrika: São Tomé en Príncipe. Twee slaperige groene juwelen die wachten op nieuwe ontdekker...