Sao Tome en Principe

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

(nog) weinig ontdekte parel

Sao Tome en Principe


We kijken regelmatig naar de wereldkaart en dromen van nieuwe reisbestemmingen. We waren al naar verschillende eilanden ten oosten van Afrika geweest en gingen eens kijken naar eilanden ten westen van Afrika. Zo kwamen we op Sao Tomé en Principe.

Geen alledaagse bestemming. Weinig luchtvaartmaatschappijen vliegen hier naar toe. Ook niet heel veel informatie te vinden op het internet.

De foto's die we van de eilanden zien maken ons enthousiast. Juist omdat het niet toeristisch is lijkt het ons heel leuk om te gaan ontdekken. Bergachtig, tropische jungle tot aan de kust, een aaneenschakeling van mooie baaien waar de blauwige golven in regelmaat binnen komen rollen, stranden van donker tot goudkleurig zand, leuke kleurrijke dorpjes en fantastische mensen. Tegen de bergen liggen oude, vaak vervallen cacao of koffie plantages. in de bergen diverse watervallen en tunnels. Prachtig wandelgebied. In de stadjes kleurrijke vervaagde en soms vervallen koloniale gebouwen. Gele taxi's in overvloed. Mensen zijn arm, maar staan heel open naar toeristen. Je kunt niet op straat lopen zonder steeds te groeten en begroet worden.

Tips:
* enige reisgids is van Bradt (Sao Tomé en Principe)
* enige luchtvaartmaatschappij vanuit Europa is TAP Portugal
* zoek op internet naar leuke hotelletjes bijvoorbeeld op een oude plantage of in een dorpje. Er zijn ook 3 grotere hotels, maar juist de kleinschalige zijn heel leuk! Het reserveren per mail kost energie en doorzettingsvermogen, maar lukt zeker. Je kunt ook een dure reisorganisatie benaderen die het voor je regelen, maar je betaalt het dubbele.
* Vraag in één van de dorpjes naar transport. Dit maakt het reizen veel interessanter, je steunt de lokale economie en het is ook ietsje goedkoper.
* Ga wandelen in de dorpjes en het liefst niet op de asfaltwegen. De contacten die die dan op doet zijn hartverwarmend!

Sao Tomé en Principe is een aanrader als je van de gebaande paden wil reizen! Ontdek de onontdekte parel!