Réunion stekker

Réunion – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Réunion, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Réunion gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Réunion gebruikt kunnen worden zijn : Type E
Stekker E

Informatie over Réunion

'840596' door NLreizen '840596' door NLreizen

Réunion

Réunion

Lavatunnels

Het vulkanische eiland La Reunion is door zijn ruige en veelzijdige natuur een oase voor elke sportieve outdoor liefhebber. Doordat het eiland een Frans departement is, wordt het met name door Franse toeristen bezocht. Het eiland is een smeltkroes aan culturen en wij hebben genoten hoe Fransen, Indiërs, Chinezen en Creolen in harmonie met elkaar samenleven. Ze zijn er zelf ook trots op trouwens :). Het zuiden van het eiland is het minst bezocht, maar daarom niet minder indrukwekkend. Je bevind je tussen lavavelden en basaltblokken die in zee uitmonden. Onder de lavavelden gaat een heel netwerk aan tunnels schuil die je tegenwoordig mag bezoeken onder begeleiding van een gids. Uitgerust met pet, hoofdlamp, kniebeschermers en handschoenen ontdek je in een paar uur de ondergrondse lave wereld.

'1101627' door RobHoekstra '1101627' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Belvedere de Bois...C

In een van Reunions drie ketaldalen ligt het dorpje Bois Court. Alleen per voet of helikopter bereikbaar. Vanaf dit hoger gelegen punt heb je een prachtig zicht op het dorpje en de waterval (linksonder) Om van dit soort uitzichten te kunnen genieten kun je beste vroeg in de morgen op pad gaan. In Reunion is het na het middaguur vrijwel altijd bewolkt in de hoger gelegen delen.

'1100354' door Elleke '1100354' door Elleke

Réunioncirque-de-cilaos

Réunioncirque-de-cilaos

Bij twijfel...

Dit is in feite een foto voor Rob :-) Die is nog aan het twijfelen of hij moet canyoningen op La Réunion. Wel zo ziet dé canyon der canyons uit: de Fleur Jaunes kan je doen vanuit Cilaos. De watervallen zijn hoog en de adrenalinekicks verzekerd. Als ik helemaal eerlijk ben, stond ik de hele dag stijf van de stress! :-S

Bekijk alle Réunion foto's en tips