Réunion stekker

Réunion – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Réunion, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Réunion gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Réunion gebruikt kunnen worden zijn : Type E
Stekker E

Informatie over Réunion

'840596' door NLreizen '840596' door NLreizen

Réunion

Réunion

Lavatunnels

Het vulkanische eiland La Reunion is door zijn ruige en veelzijdige natuur een oase voor elke sportieve outdoor liefhebber. Doordat het eiland een Frans departement is, wordt het met name door Franse toeristen bezocht. Het eiland is een smeltkroes aan culturen en wij hebben genoten hoe Fransen, Indiërs, Chinezen en Creolen in harmonie met elkaar samenleven. Ze zijn er zelf ook trots op trouwens :). Het zuiden van het eiland is het minst bezocht, maar daarom niet minder indrukwekkend. Je bevind je tussen lavavelden en basaltblokken die in zee uitmonden. Onder de lavavelden gaat een heel netwerk aan tunnels schuil die je tegenwoordig mag bezoeken onder begeleiding van een gids. Uitgerust met pet, hoofdlamp, kniebeschermers en handschoenen ontdek je in een paar uur de ondergrondse lave wereld.

'842678' door NLreizen '842678' door NLreizen

Réunion

Réunion

Canyoing voor...begin

Het binnenland van La Reunion bestaat uit 3 vulkaankraters die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. De vulkanische bergranden, ravijnen en watervallen zijn steil en ruig, waardoor ze zich heel goed lenen voor canyoing. Canyoing is een combinatie van abseilen, zwemmen, springen en klauteren, waarbij je de loop van een rivier volgt. Wij hebben een afdaling gemaakt door de canyon Fleurs Jaunes, die toegankelijk is voor alle niveau's. Onder begeleiding van een gediplomeerde gids, daal je veilig af. Als je geen last van hoogtevrees hebt een echte aanrader! Canyon Fleurs Jaunes ligt in de "Cirque de Cilaos" (1 van de 3 kraters) en een afdeling is gemakkelijk te regelen via 1 van de hotels in het dorpje Cilaos.

'842585' door NLreizen '842585' door NLreizen

Réunion

Réunion

Het wilde zuiden

Het wilde zuiden; zo noemen de Fransen de zuidkant van La reunion. Hier vind je geen tropische stranden. Hier zie je kilometers lang een inktzwarte kust vol basaltblokken gevormd door lavastromen. Ruig en onherbergzaam, bijna buitenaards. Wij hebben ons hier uren verwonderd en de woeste kracht van de natuur gevoeld.

Bekijk alle Réunion foto's en tips