Réunion foto's & tips

'456981' door viclo '456981' door viclo

RéunionPiton de la Fournaise

RéunionPiton de la Fournaise

Hoog

viclo

De weg naar de vulkaan is ook al een pareltje met geweldige uitzichten. De verandering van landschappen zijn fenomenaal. Ook het weer is even grillig als het landschap; het ene moment stralend blauwe hemel en even verder verdwijn je volledig in de wolken.

'456695' door viclo '456695' door viclo

RéunionSaint-Denis

RéunionSaint-Denis

Waterval

viclo

Bassin La Paix. Na een korte afdaling door het bos kom je op deze bijzondere plek. We hadden het paradijs voor ons alleen,magisch.

'532990' door Hns '532990' door Hns

RéunionPiton de la Fournaise

RéunionPiton de la Fournaise

Formica Leo, Enclos..

Hns

De Formica Leo is een vulkaanmond op de flank van de Piton de la Fournaise, de actieve vulkaan die het eiland Réunion heeft gevormd. Het beste uitzicht heb je van op de Pas de Bellecombe. een wandelpad brent je langs de Formica Leo naar de top van de Piton de la Fournaise. De wandelaars op de rand van deze vulkaanmond geven een idee van de grootte ervan.

'255346' door Mimic2 '255346' door Mimic2

RéunionSaint-Denis

RéunionSaint-Denis

Auto-art

Mimic2

Vanaf de vulkanen springen mensen naar beneden, de meeste met een deltavleugel. Vanwege de thermiek is het een zeer populaire sport hier. De eigenaar van deze auto heeft een van die sportievelingen nogal kaal afgebeeld. Op de parkeerplaats vind ie m altijd terug.

'840596' door NLreizen '840596' door NLreizen

Réunion

Réunion

Lavatunnels

NLreizen

Het vulkanische eiland La Reunion is door zijn ruige en veelzijdige natuur een oase voor elke sportieve outdoor liefhebber. Doordat het eiland een Frans departement is, wordt het met name door Franse toeristen bezocht. Het eiland is een smeltkroes aan culturen en wij hebben genoten hoe Fransen, Indiërs, Chinezen en Creolen in harmonie met elkaar samenleven. Ze zijn er zelf ook trots op trouwens :). Het zuiden van het eiland is het minst bezocht, maar daarom niet minder indrukwekkend. Je bevind je tussen lavavelden en basaltblokken die in zee uitmonden. Onder de lavavelden gaat een heel netwerk aan tunnels schuil die je tegenwoordig mag bezoeken onder begeleiding van een gids. Uitgerust met pet, hoofdlamp, kniebeschermers en handschoenen ontdek je in een paar uur de ondergrondse lave wereld.

'1108385' door RobHoekstra '1108385' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Gymnothorax griseus

RobHoekstra

Deze murene (geometric moray eel) komt voor in de Indische oceaan tot diepten van 40 meter. Ze houden zich vaak schuil in holen of spleten op het koraalrif. Deze zag ik tijdens het snorkelen bij L'Ermitage-Les-Bains aan de westkust van het eiland. Hij liet zich prima fotograferen maar hield me ondertussen goed in de gaten :-)

'1108040' door RobHoekstra '1108040' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Krater Formica Leo

RobHoekstra

In de grote krater van Piton de la Fournaise (een van de actiefste vulkanen ter wereld) ligt deze mooie kleine krater met de naam Formica Leo. Een bezoek aan de Piton de la Fournaise is een must wanneer je la Reunion bezoekt. De weg er naartoe is wat hobbelig en slingerend maar de uitzichten zijn geweldig. Ga niet te laat op de dag omdat dan de kans bestaat dat je helemaal niets meer ziet door de wolken.

'1101627' door RobHoekstra '1101627' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Belvedere de Bois...C

RobHoekstra

In een van Reunions drie ketaldalen ligt het dorpje Bois Court. Alleen per voet of helikopter bereikbaar. Vanaf dit hoger gelegen punt heb je een prachtig zicht op het dorpje en de waterval (linksonder) Om van dit soort uitzichten te kunnen genieten kun je beste vroeg in de morgen op pad gaan. In Reunion is het na het middaguur vrijwel altijd bewolkt in de hoger gelegen delen.

'1106098' door RobHoekstra '1106098' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Cirque de Mafate

RobHoekstra

Een wandelwalhalla vonden wij het Franse eiland Réunion. Hier een uitzicht op het keteldal Mafate vanaf piton Maido. Vanuit hier zijn er hoop mooie wandelingen te maken. Dit keteldal (in de diepte en niet het punt van waar deze foto is genomen) is is alleen per voet of per helikopter te bereiken en net als de andere twee keteldalen, Salazie en Cilaos, Unesco werelderfgoed. Wil je een beetje uitzicht over het dal kom dan vroeg in de morgen. In de middag zijn wolken zowat een garantie en blokken ze je hele uitzicht als je pech hebt. Een kwartiertje na deze foto was het uitzicht volledig door de wolken belemmerd.

'1100354' door Elleke '1100354' door Elleke

Réunioncirque-de-cilaos

Réunioncirque-de-cilaos

Bij twijfel...

Elleke

Dit is in feite een foto voor Rob :-) Die is nog aan het twijfelen of hij moet canyoningen op La Réunion. Wel zo ziet dé canyon der canyons uit: de Fleur Jaunes kan je doen vanuit Cilaos. De watervallen zijn hoog en de adrenalinekicks verzekerd. Als ik helemaal eerlijk ben, stond ik de hele dag stijf van de stress! :-S

'1100179' door Elleke '1100179' door Elleke

Réunion

Réunion

24 uur 'vertraging'

Elleke

We boekten een traject van Brussel naar La Réunion. Het eerste deel van het traject was met de Thalys naar Parijs. Daar kom je aan op de luchthaven van Charles De Gaulle. Daar moesten we een pendelbus nemen die ons naar de luchthaven van Orly zou brengen. Om de 20 minuten zou er een pendelbus stoppen. Het weer in Parijs was echter verschrikkelijk, waardoor het verkeer één grote chaos was. Wij stonden in de gietende regen te wachten op onze bus... die pas na meer dan 2u kwam... Onze vlucht van Orly naar La Réunion hebben we gemist. Pas 24u later was er nieuwe vlucht; dan maar onverwacht een dagje Parijs. We kwamen dus ook 24u later dan gepland op onze bestemming. We waren blij dat we eindelijk waren gearriveerd. Een mooie regenboog wachtte ons op. En dat huisje in beeld, dat was geen redderspost ofzo, hoor. Nope, dat was ons hotelletje :-) Hehe, tijd om te relaxen!

'842678' door NLreizen '842678' door NLreizen

Réunion

Réunion

Canyoing voor...begin

NLreizen

Het binnenland van La Reunion bestaat uit 3 vulkaankraters die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. De vulkanische bergranden, ravijnen en watervallen zijn steil en ruig, waardoor ze zich heel goed lenen voor canyoing. Canyoing is een combinatie van abseilen, zwemmen, springen en klauteren, waarbij je de loop van een rivier volgt. Wij hebben een afdaling gemaakt door de canyon Fleurs Jaunes, die toegankelijk is voor alle niveau's. Onder begeleiding van een gediplomeerde gids, daal je veilig af. Als je geen last van hoogtevrees hebt een echte aanrader! Canyon Fleurs Jaunes ligt in de "Cirque de Cilaos" (1 van de 3 kraters) en een afdeling is gemakkelijk te regelen via 1 van de hotels in het dorpje Cilaos.

'1102990' door RobHoekstra '1102990' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

In de linie

RobHoekstra

Een mooie school vleermuisvissen zwom sierlijk lang mij heen tijdens het snorkelen in de lagune van Hermitage les bains. Deze lagune aan de westkant van het eiland is een hele goede en veilige plek om te snorkelen op Reunion. Op veel andere plekken wordt het afgeraden om te snorkelen en op sommige stranden is het zelfs verboden.

'842585' door NLreizen '842585' door NLreizen

Réunion

Réunion

Het wilde zuiden

NLreizen

Het wilde zuiden; zo noemen de Fransen de zuidkant van La reunion. Hier vind je geen tropische stranden. Hier zie je kilometers lang een inktzwarte kust vol basaltblokken gevormd door lavastromen. Ruig en onherbergzaam, bijna buitenaards. Wij hebben ons hier uren verwonderd en de woeste kracht van de natuur gevoeld.

'1103842' door RobHoekstra '1103842' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Vallée de la Rivière.

RobHoekstra

Ze liggen allebei in de Indische oceaan, op slechts 40 minuten vliegen van elkaar, maar zijn toch ontzettend anders. Mauritius en het Franse La Reunion. Waar het op Mauritius voornamelijk draait om luxe en strand, draait het op La Reunion voornamelijk om wandelen in de natuur en adrenaline sporten. Hier uitzicht op een van de vele groene valleien die het eiland rijk is. Ik vond Reunion echt een supermooi en perfect te bereizen eiland. Wat ook leuk is dat je er gewoon met de Euro kunt betalen en dat bellen/appen gewoon vanuit je bundel gaat. En dat allemaal op 11 uur vliegen :-)

'1102203' door RobHoekstra '1102203' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Spinner dolphins

RobHoekstra

In de oceaan rondom Reunion zwemmen veel dolfijnen. Vanuit St. Gilles kun je met een klein bootje op zoek gaan ze. Heel lang duurde het niet voordat wij omringd waren door een hele grote groep spinner dolphins. Ze zijn vaste bewoners van dit gebied en worden dan op de meeste tripjes ook gezien. Langzaam mochten we het water in om ze te bekijken in hun natuurlijke leefomgeving. Heel bijzonder. Een uurtje later hadden we nog meer geluk en konden we het water in bij een vader/moeder/kind drietal Tuimelaars (bottlenose dolphin). Deze soort wordt minder vaak gespot en liet zich vrij gemakkelijk benaderen. Later zal ik hiervan ook wat plaatsen. Voor een onderwater freak als ik was dit uiteraard een topdag.

'1101570' door RobHoekstra '1101570' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Convict surgeonfish

RobHoekstra

Een grote school doktersvissen passeerde mij tijdens een potje snorkelen in de lagune van La Saline les bains. Hoewel Mauritius bejubeld wordt om zijn stranden vond ik het snorkelen in La Reunion toch echt iets beter. De stranden zijn er minder talrijk en minder bounty dan in zijn rivaal Mauritius maar de overvloed aan vis maakt een heleboel goed. Maar eigenlijk kom je ook helemaal niet voor het snorkelen naar Reunion want dit eiland heeft bovenwater zo ontzettend veel moois te bieden.

'1105524' door Elleke '1105524' door Elleke

Réunion

Réunion

Cascade de Grand Gale

Elleke

Panorama | De Cascade de Grand Galet kan je in het zuiden van het eilandje La Réunion vinden. De waterval is zo breed dat je wel een panorama moet nemen om hem volledig op de foto te krijgen! Je kan vanaf Saint-Joseph tot vlakbij rijden met de auto en er waren slechts enkele andere mensen in de omgeving. Het landschap is er prachtig en leent zich uitstekend voor een picknick!

'1106232' door RobHoekstra '1106232' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Kwetsbaar...koraalkun

RobHoekstra

De lagune bij l'Ermitage les bains is een topspot om te snorkelen. Het is erg erg ondiep en het water is goed helder. Heel veel vis maar iets minder koraal (veel is kapot helaas) Hier zie je nog een mooi stuk hard koraal wat voor mij zo in dit zonlicht echt een kunstwerkje van de natuur is.

'1105210' door RobHoekstra '1105210' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

La Saline-Les-Bains

RobHoekstra

De mooiste stranden van Réunion vind je aan de westkust van het eiland. Hier vanuit de drone een uitzicht op het strand La Saline-Les-Bains. De ondiepe lagune is een ideale plek om te snorkelen. Het barst hier van de tropische vissen. Helaas is er laatst toch weer een haaienaanval geweest hier niet ver vandaan. Een pas getrouwde vrouw wist haar man te identificeren aan de ring die nog om de ringvinger zat die in de maag van een haai werd gevonden. Een bizar verhaal maar helaas echt waar. Laat je niet afschrikken door deze horrorverhalen want ook bovenwater is Réunion een prachtig eiland.

'1104900' door Elleke '1104900' door Elleke

Réunioncirque-de-cilaos

Réunioncirque-de-cilaos

Cirque de Cilaos

Elleke

Cilaos is een redelijk centraal gelegen stadje gelegen op een hoogte van +1200m op het eiland La Réunion. De caldera wordt hier 'Cirque' genoemd. Er zijn historici die geloven dat de naam Cilaos voortkomt van een slaaf genaamd Tsilaos, die ooit gevlucht zou zijn, dit spectaculaire gebied in. De eerste bewoners zouden dus gevluchte slaven zijn geweest. Veilig zaten ze hier echter niet, want ze waren hen al snel op het spoor en werden weer gevangen genomen door wrede gewapende slavenhandelaars. Daarna zou de regio weer eventjes onbewoond zijn. Rond 1850 zouden er terug enkelen zich gesetteld hebben. In de jaren '80 zouden er zo'n 5600 mensen wonen; niet enkel in Cilaos, maar in de hele Cirque. Het blijft dus een vrij afgelegen gebied met een hele lage bevolkingsdichtheid. Alleen de weg ernaartoe is al spectaculair te noemen. Deze foto is onderweg genomen. Dus, ben je op La Réunion, blijf niet hangen aan de kusten, maar trek het wondermooie 'binnenland' in.

'1101036' door Elleke '1101036' door Elleke

Réunion

Réunion

Danger!

Elleke

Dit is één van de geweldige sunsets waar wij ons konden aan te goed doen op La Réunion aan de Westkust. Er leven nogal wat haaien in deze wateren en voorzichtigheid is dan ook geboden. Je mag eigenlijk alleen maar zwemmen op bewaakte stranden om die reden. Toen wij er waren stond het eiland in rep en roer, want er was een beloftevolle jonge plaatselijke surfer van 14 jaar door een haai verscheurd. Het hele eiland was in shock. De jonge surfer was buiten de bewaakte zones gegaan. Sommige eilandbewoners vergeleken het met 'off-piste' skiën: dan weet je ook dat het gevaar op lawines hoger is dan wanneer je op de piste blijft... Toch even slikken en en eens goed rondkijken voor ik terug een zwemmetje ga doen....

'834968' door jeannette '834968' door jeannette

RéunionHelbourg

RéunionHelbourg

Watervallen

jeannette

Helbourg is een schitterend gebied in het ruige Reunion. Het stikt er van de watervallen en prachtige groene bergen. Het regent er wel veel, ook toen wij er waren afgelopen maart.

'1101898' door RobHoekstra '1101898' door RobHoekstra

Réunion

Réunion

Boucan Canot

RobHoekstra

Een van Reunions bekendste stranden is deze, la plage de Boucan Canot. Ons Airbnb'tje lag hier direct aan de kleine boulevard en we waren erg blij met het uitzicht op de oceaan. Iets minder blij waren we met het feit dat de haaiennetten niet meer goed genoeg waren. Zwemmen hier was verboden. Omdat dit een van de weinige stranden op Reunion is die niet beschermd wordt door een ondiepe lagune hebben of hadden de haaien er vrijspel. Reunion stond op een gegeven moment bekend om haaien(aanval) capitol of the world. Een reputatie waar ze uiteraard niet blij mee zijn en zo snel mogelijk vanaf willen. Een stukje verderop (st. Gilles) kan je wel gewoon veilig het water in. Een prachtige lagune waar het heel goed snorkelen is heb je daar. Deze dronefoto laat goed zien dat je hier ook goed zou kunnen snorkelen als het zou mogen. Een koraalrif tot bijna op het strand. Maar helaas even een keertje niet hier dus.