Réunion

Reisgids cover foto
foto: Columbus Reisreporter Traveljunkie

Het Franse eiland Réunion ligt in de wateren van Afrika, maar maakt wel deel uit van de Europese Unie. Dit eiland is vooral geschikt voor mensen die van wandelen en klimmen houden. Er valt ontzettend veel te zien in de groene gebieden en gebergtes van Réunion. De dorpjes hebben zichtbare invloeden uit de Creoolse cultuur.

Lange tijd was Réunion onbewoond. Tot het moment dat het werd ontdekt door de Portugezen, aan het begin van de zestiende eeuw. Zij doopten het eiland tot Santa Apolónia, maar dat is ook zo'n beetje het enige. Er werd niet veel met het stuk land gedaan waardoor het in 1638 door Frankrijk werd bezet. In 1642 ging het eiland door als Île Bourbon. Dat zou tot 1793 duren, toen het eiland de huidige naam kreeg: Île de la Réunion, of gewoon Réunion.

Réunion is voornamelijk aantrekkelijk voor toeristen door het tropische klimaat. Temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. Alleen in de maanden december tot maart komt er boven het zee-oppervlak nogal eens een tropische storm voorbij.

Het totale eiland heeft een kustlijn van 207 kilometer. Genoeg plek dus om een mooi strand uit te zoeken want daar ontbreekt het in Réunion zeker niet aan. Met een oppervlakte van 2513 vierkante kilometer is dit paradijsje ongeveer net zo groot als de provincie Drenthe. Het hoogste punt is de Piton des Neiges, die 3069 meter boven zeeniveau ligt.

Hoewel Réunion bekenstaat om zijn prachtige stranden en mooie natuur, is een bezoekje aan hoofdstad Saint Denis ook de moeite waard. Bezoek de Saint Denis kathedraal, wandel door de tuin van de Staat of geniet van een aantal impressionistische kunstwerken in het Museum Dierx Leon.

Informatie over Réunion

Populaire highlights van Réunion

Alle highlights van Réunion

Beste foto's & tips van Réunion

La Reunion is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht, maar toch vind je hier de meest uiteenlopende landschappen. Van regenwouden tot vulkanen, van majes...

>>

De weg naar de vulkaan is ook al een pareltje met geweldige uitzichten. De verandering van landschappen zijn fenomenaal. Ook het weer is even grillig als het...

>>

La Réunion is een echt wandelparadijs. Aan de westkust kan je na een dag stappen in de bergen 's avonds nog een lekkere duik nemen in de zee. Zalig

>>

Praktische informatie over Réunion

Kaart van Réunion en omgeving