Nigeria stekker

Nigeria – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Nigeria, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Nigeria gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Nigeria gebruikt kunnen worden zijn : Type D en G
Stekker D
Stekker G

Informatie over Nigeria

'171909' door KJongenburger '171909' door KJongenburger

NigeriaAbuja

NigeriaAbuja

Man op de markt

Op de markt in Abuja zit deze man één van die prachtige Nigeriaanse gewaden te borduren.

'248088' door KJongenburger '248088' door KJongenburger

NigeriaAbuja

NigeriaAbuja

Nieuws

Het is op dit moment weer best spannend in Nigeria. Moslims en Christenen staan elkaar weer eens naar het leven. "We moeten God bidden voor vrede anders loopt het helemaal fout" vertelt deze man me. Even later is het nieuws en hoort hij , zo te zien, goed nieuws. Zijn gebed is, in elk geval voor dit moment, verhoord.

'226599' door KJongenburger '226599' door KJongenburger

NigeriaAbuja

NigeriaAbuja

Geldwisselaar

Zakken met tienduizenden dollars, plastic draagtasjes met geld en dikke stapels Naira's in de hand. Zo staan de geldwisselaars gewoon op straat in een land waar je gewaarschuwd wordt dat er verschrikkelijk gestolen wordt. Ik loop er tegen de adviezen rond met een dikke camera om mijn nek en heb geen seconde een onplezierig gevoel. Snap jij het - snap ik het. Veiligheid is zo betrekkelijk. Het ging deze keer weer goed.

Bekijk alle Nigeria foto's en tips