Osun-Osogbo Beste reistijd

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Osun-Osogbo

Het weer in Nigeria

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Nigeria te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Nigeria? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Nigeria

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Nigeria:Nigeria kent veel regionale klimaatverschillen en vooral langs de kust zijn de seizoenen niet scherp afgebakend. De Harmattanwind brengt uit het noordoosten hitte, droogte en zand mee, terwijl met de wind uit het zuidwesten de wolken en de regen meekomen. Toch geldt de periode van november t/m januari als de beste tijd om door Nigeria te reizen. De hete en regenachtige periode van juni t/m september kun je het beste buiten je planning laten.