Osun-Osogbo beste reistijd

Het weer in Osun-Osogbo

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Osun-Osogbo te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Osun-Osogbo? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Osun-Osogbo

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Osun-Osogbo:Nigeria kent veel regionale klimaatverschillen en vooral langs de kust zijn de seizoenen niet scherp afgebakend. De Harmattanwind brengt uit het noordoosten hitte, droogte en zand mee, terwijl met de wind uit het zuidwesten de wolken en de regen meekomen. Toch geldt de periode van november t/m januari als de beste tijd om door Osun-Osogbo te reizen. De hete en regenachtige periode van juni t/m september kun je het beste buiten je planning laten.


Reisadvies Osun-Osogbo: is Osun-Osogbo veilig?
Check de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een actueel reisadvies en specifieke veiligheidsrisico’s.


Feestdagen
Februari Argungu Visfestival, 27 mei Kinderdag, 1 oktober Nationale Volksdag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Osun-Osogbo

Laat kaart zien